Split airco kopen?

Verlang je ook naar een huis dat koel is in de zomer en warm is in de winter? Waar wacht je dan nog op. Koop een split airco bij Energy Protect! Waarom een split airco kopen? Simpelweg omdat een split airco zorgt voor een aangename temperatuur in je woning. 

Expert in airconditioning

Energy Protect, het zusterbedrijf van Aqua Protect, is gespecialiseerd in airconditioning. Hun experts komen graag bij je langs alvorens de gepaste oplossing aan te bieden. Een onberispelijke uitvoering en afwerking: daarvoor staan hun vaklui garant.

Steeds bij jou in de buurt. Technische diensten in Zwevegem, Mechelen, Gent, Genk, Braine l’Alleud en Gosselies. Zo garanderen zij een snelle plaatsing of dringende interventie van jouw airco. Je kan Energy Protect bereiken op het gratis nummer 0800 / 97 467.

ep logo poweredby gp pos v2

Split airco: airco met buitenunit

Nood aan een airco die een centrale ruimte in je woning kan koelen? De oplossing: een split airco kopen. Deze vaste split airco bestaat uit één buitenunit en één of meerdere binnenunits en is een goed alternatief voor de airco’s zonder buitenunits. 

De split airco’s werken op basis van koelvloeistof die door leidingen tussen binnen- en buitenunits circuleert. Het kan dus worden beschouwd als een warmtepompsysteem dat kan koelen en verwarmen. Hierdoor kunnen split airco’s, centrale verwarmingssystemen op gas vervangen. 

Wens je toch een airco zonder buitenunit?

ONTDEK DE AIRCO’S ZONDER BUITENUNIT
aqp kaysun onnixsuite 800x640 nologo

Werking split airco

De split airco is een warmtepompsysteem op basis van koelmiddel. Een vergelijkbaar systeem vind je in de koelkast. Hoe werkt het? De koelvloeistof neemt warmte op uit de binnenruimte (via de binnenunit) en geeft de warmte vervolgens af aan de buitenlucht (via de buitenunit).

In de binnenunit van de split airco zit een ventilator, die de warmte in de lucht opneemt en naar de warmtewisselaar afvoert. De warmtewisselaar is een buis waar de koelvloeistof tussen de 6 en 8 graden is. Doordat de koelvloeistof in aanraking komt met de hete lucht, warmt deze op. Dit maakt de kamer koel. 

SPLIT AIRCO KOPEN?
kaysun buitenunit 800x640 nologo

Welke split airco kopen: single split

De eerste airco is de single split airco. Deze is de meest voorkomende airco en bestaat zoals het woord het al zegt, uit één binnenunit en één buitenunit. Dit systeem is het meest geschikt voor het koelen of verwarmen van één centrale ruimte. Er zijn verschillende modellen zoals: wand-, vloer- of plafondmodellen in licht of zware uitvoering. 

kaysun onnix 800x640 optimized nologo

Welke split airco kopen: multi split

Als tweede is er de multi split airco. Deze is ideaal om meerdere ruimtes tegelijk te koelen of te verwarmen. Bij een multi split airco worden meerdere binnenunits (met of zonder verschillende capaciteiten) aangesloten op één enkele buitenunit. Het voordeel hiervan is dat je de verschillende instelmogelijkheden per kamer niet kwijtraakt. Zo kun je overdag verkoeling zoeken in de woonkamer en ’s nachts in je slaapkamer. In vergelijking met twee afzonderlijke split-systemen neemt een multi split minder ruimte in beslag. Reden te meer om een multi split airco te kopen. Deze komt voor in wand-, vloer-, plafond-, cassette- of kanaalmodellen. 

kaysun doubleflowconsole 800x640 nologo

Split airco kopen: prijs

De prijs wordt bepaald door verschillende factoren:

  • Aircotoestel of merk
  • Plaatsingskosten
  • Vervoerskosten
  • Opkuis na plaatsing

Split airco kopen op maat van jouw woning? Vraag dan zeker een vrijblijvend plaatsbezoek aan.

VRAAG EEN OFFERTE OP MAAT
aqp kaysun prodigy nologo

Plaatsbezoek aanvragen

Wil jij ook een split airco kopen, om je hoofd koel te houden tijdens de warme zomer? Vraag GRATIS een adviesgesprek.

IK WIL EEN GRATIS PLAATSBEZOEK