Uniek in het ontmossen van daken

Elk dak is anders.


Om deze reden investeren we ononderbroken in gespecialiseerde apparatuur, doeltreffende producten, moderne technieken en bijscholingen van onze deskundigen. Dankzij deze inspanningen kunnen wij steeds de juiste aanpak voor het ontmossen van daken garanderen.


Voor het ontmossen van daken moeten we steeds met meerdere factoren rekening houden: daktype, dakhelling, afmetingen, type dakgoot, vervuilingsgraad, leeftijd, waterafvoeren, toegankelijkheid, betreedbaarheid, bereikbaarheid gebouw… Door elke factor te respecteren kunnen wij zorgzame behandelingen voorstellen. Jouw dak ontmossen begint met een degelijke voorbereiding voordat we tot de effectieve reiniging overgaan. Het dak ontmossen gebeurt met heet water waardoor het begrip zachte reiniging op zijn plaats is.

Ontmossen van daken

Ontmossen van daken biedt heel wat voordelen


conditie.png

je dak is terug in prima conditie!

biologisch.png

Loskomend mos zal je oprit, terras of omgeving niet langer vervuilen

kapotvriezen.png

Regenpijpen raken niet langer verstopt.

regenwater.png

Regenwater kan perfect gerecupereerd worden gezien mos en algen de kans niet krijgen om het water te vervuilen

levensduur.png

Dankzij de vakkundige uitvoering wordt de levensduur van behandelde daken verlengd.

waardestijging_1570178746.png

Je dak ontmossen zorgt onmiskenbaar voor een waardestijging van het gebouw.

Ontmossen van daken: hoe doe je dat?

Het ontmossen van daken is specialistenwerk en vergt diverse opeenvolgende behandelingen om een sluitend eindresultaat te behalen. Doe het dus niet zelf.

  1. Biologisch afbreekbaar mosdodend product aanbrengen
  2. Zachte reiniging met heet water
  3. Preventieve anti-moslaag aanbrengen
  4. Coating in de gewenste kleur aanbrengen

Wat is de oorzaak ?

Het tekort aan goede luchtverplaatsing vormt de basis van het ontstaan van algen, mossen en korstmossen. Algen steken als eerste de kop op. Dit zijn eenvoudige organismen die door middel van fotosynthese leven. Een dunne laag, die stof en vocht vasthoudt, wordt door deze gevormd. Deze laag is de gedroomde bevestigingsbasis voor mos.


Korstmossen en mossen komen nadien op de proppen. De klassieke mossen voelen zich op vochtige plaatsen in hun sas terwijl korstmossen eerder drogere plaatsten verkiezen.


Het wijzigend en toenemend karakter van de verschillende types begroeiing zorgt ervoor dat zelfs kleine planten, op de door de mossen ingevangen stof en aarde, beginnen te groeien.

Ontmossen van daken oorzaak

Ontmossen van daken om kwetsbaarheid tegen te gaan

Daken zijn onderhevig aan barre omstandigheden zoals hagelbuien, regenvlagen, sneeuwval, brandende zon, windstoten, ijslagen, vorming van mos… Als men de nieuwbouwwaarde van het dak vooropzet, is het absoluut geen overdaad om het dak vakkundig en tijdig te reinigen alsook te beschermen.

Ontmossen van daken kwestbaarheid tegenaan

Ontmossen van daken met een dakbedekking van asbest

Ontmossen van daken met een asbestcementen dakbedekking mag van de overheid niet. Een milieuvriendelijk en veilig alternatief voor de ontmossing van asbesthoudende daken bestaat er niet. De enige oplossing is het dak van nieuw dakbedekkingsmateriaal te voorzien of het dak te laten zoals het is.


Een verdere officiële toelichting waarom het ontmossen van daken uitgesloten is, vind je terug via de volgende link: https://www.vlaanderen.be/asbest-verwijderen.

Mos Protect , jouw vakman voor het ontmossen van daken

Mos Protect is net als Aqua Protect onderdeel van Group Protect. Een cluster van Belgische bedrijven verbonden aan de bouwsector. Mos Protect werd opgericht omdat het ontmossen van daken specialistenwerk is. Mos Protect biedt net zoals Aqua Protect dezelfde kwaliteit en garanties.
 

Ontmossen van daken Mos Protect als vakman

Je dak duurzaam ontmossen?

Laat GRATIS een dakexpert langskomen.

Ja, ik wil een gratis diagnose
Aqua Protect - kaart uitgevoerde werken