Gezonde lucht troef in charmehotel “Vous lé vous”

Giovani Oosters baat zijn gastronomisch restaurant en charmehotel “Vous lé vous” uit in Hasselt. De chef heeft ook al heel wat tv-ervaring opgedaan dankzij programma’s zoals ‘Met Vier in Bed’, ‘1000 Zonnen’ en ‘Expeditie Robinson’. Zijn charmehotel werd zo ingericht om aan alle wensen van de gasten te voldoen. Zo heeft men de keuze tussen 4 kamers en 1 suite. Net daar ontstonden er condensatieproblemen die Aqua Protect vakkundig heeft opgelost.

Hoe heb je het vochtprobleem in je charmehotel “Vous lé Vous” ontdekt?

Kort na de opening zag ik, bij het vertrek van een klant, dat er veel condens op de ramen stond. Nadien begonnen er zich op de witte verduisterende gordijnen zwarte puntjes te vormen. Om deze weg te krijgen moesten we om de paar weken de gordijnen naar de nieuwkuis brengen. Dit was uiteraard onpraktisch, tijdrovend en een dure aangelegenheid. Bovendien waren de buitenmuren van de kamers klam en bespot.

Wat heb je toen gedaan?

Ik nam contact op met Aqua Protect. Na het inplannen van een afspraak kwam de adviseur langs om het probleem te bekijken. Op een eenvoudige en duidelijke manier werd uitgelegd waar de oorzaak van het probleem lag. Dit bleek om een te hoge luchtvochtigheid te gaan, het directe gevolg van een tekort aan ventilatie in combinatie met een hoge vochtproductie.

Welke oplossing werd er geboden?

De oplossing op maat is een individueel ventilatiesysteem per kamer. In elke kamer wordt een toestel aan de buitenmuur gehangen. Zo vermijdt men de installatie van kanalen. Aangezien de kamers net volledig gedecoreerd waren, vond ik dit wel een pluspunt. Het toestel zorgt voor een continue ver-luchting en heeft een automatische regeling in functie van de vochtigheidsgraad. Eenmaal ingesteld is bijregeling overbodig. Op zijn minimumstand is het toestel fluisterstil, wat maakt dat de nachtrust van de gasten verder gegarandeerd wordt.

Nu dat de toestellen geplaatst zijn, heb je nog last van vocht in het gebouw?

Er is geen spoor meer van condens en schimmel op de gordijnen. De klamme buitenmuren zijn ook verleden tijd. Het is bovendien mooi meegenomen dat er nu continu een frisse geur en verse lucht in de kamers is.

Verder neemt de technische dienst jaarlijks contact met ons op voor vervanging van de filters en een volledig onderhoud van de toestellen. Dankzij deze service wordt mijn garantie verlengd tot maar liefst 10 jaar!

Getuigenis Giovani Oosters

giovani oosters

Definitief afrekenen
met schimmels en condensatie?

Laat GRATIS een vochtexpert langskomen.

6