Erkend specialist in ventilatie

Heel wat mensen staan niet stil bij een goede ventilatie van hun woning, waardoor vochtproblemen vrij spel krijgen.

Bij een slechte ventilatie kan condens de woning nauwelijks verlaten, waardoor het zich begint af te zetten op de muren. Dit is niet alleen schadelijk voor je woning, maar ook voor je gezondheid. Reden te meer om te kiezen voor een ventilatiesysteem van Aqua Protect.

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/3

Bezorg me ook informatie over:

Stap 2/3

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 3/3

ventilatie

Waarom is ventilatie zo belangrijk?

Als je woning slecht geventileerd wordt, kan de vervuilde vochtige lucht niet ontsnappen. In een oogopslag zie je vochtplekken of schimmels op je muren, meubels, enz. Dit is niet alleen rampzalig voor je behang of muren, maar ook voor je gezondheid. Vraag advies op maat om de ventilatie in je woning te optimaliseren. Op die manier ben je zeker van een eenmalige investering.

schimmels

Ontdek de voordelen van onze aanpak

  • Je woont terug in een gezond gebouw dat sterk in waarde gestegen is.
  • Je bent verlost van schimmels en condensatieproblemen.
  • Je bent verzekerd van gezonde lucht in je woning.
  • Tot 10 jaar garantie mits jaarlijks onderhoud door onze vakmannen.

Hoe sneller je investeert in ventilatie, hoe beter het is voor je woning, gezondheid én budget.

Getuigenis ventilatiesysteem

“We zijn zeer tevreden over ons ventilatiesysteem van Aqua Protect. Het vochtprobleem is als sneeuw voor de zon verdwenen en de installatie is op een vakkundige wijze uitgevoerd.”

-Familie Elburg uit Hechtel-Eksel

De schadelijke gevolgen voor jou en jouw woning

Slechte of onvoldoende ventilatie kent op lange termijn schadelijke gevolgen. De energiefactuur klimt bijvoorbeeld razendsnel omhoog. Vanwege de hoge luchtvochtigheid ontstaat er condensatie en moet er meer gestookt worden.

Het teveel aan vocht in de lucht kan ook leiden tot schimmelvorming op muren, badkamer- of keukentegels. Deze schimmels verspreiden een alomtegenwoordige geur doorheen het huis. Verder ontstaan er zwarte vlekken op de muren, komt het behang los enz.

En alsof dat niet erg genoeg is, kunnen ze talrijke gezondheidsproblemen veroorzaken, gaande van allergieën en verkoudheden tot verergerde klachten van reuma en artritis. Een goede ventilatie is dus van levensbelang!

schadelijke gevolgen

Het professioneel oplossen van condensatieproblemen

Mechanische ventilatie is de énige juiste manier om het probleem van condensatie op te lossen. Dit biedt een sluitend antwoord op de condensatieproblematiek waardoor condens, aanslag, schimmelvorming, geurhinder… definitief een halt toegeroepen wordt.

Dankzij ons uitgebreid gamma bieden wij steeds een oplossing op maat.


Ventilatiesysteem B

Ventilatiesysteem B

Het B-systeem is een mechanisch ventilatiesysteem dat jouw woning voorziet van verse én gefilterde lucht. De koude lucht kan via het toestel worden opgewarmd en de overtollige, vervuilde lucht wordt via raam-of deurroosters de ruimte uitgeduwd. 

Meer info

Ventilatiesysteem C

Ventilatiesysteem C

Het C-systeem is een mechanische afvoerventilatie, ook wel het ‘dampkap-principe’ genoemd. De toevoer gebeurt door roosters in ramen of muren, waarna een ventilator de lucht wegzuigt om via de natte ruimtes (badkamer, keuken, washok,...) de woning te verlaten. 

Meer info

Ventilatiesysteem D

Ventilatiesysteem D

Het D-systeem of balansventilatiesysteem is het meest efficiënte van alle ventilatiesystemen. Het combineert mechanische toevoer met mechanische afvoer. Het warmteverlies dat normaal met de aanvoer of afvoer van niet-verwarmde lucht gepaard gaat, wordt nagenoeg volledig opgevangen. Dit levert een fikse energiebesparing op. 

Meer info

Decentraal ventilatiesysteem D

Decentraal ventilatiesysteem C of D

Als het probleem zich enkel in één bepaalde ruimte stelt, wordt veelal gekozen voor een éénkamerunit. Dit betekent dat de gewenste ruimte door het best passende toestel behandeld wordt. 

Meer info

Wij kiezen voor kwaliteit

Ons bedrijf is in het bezit van het Construction Quality-label. Construction Quality is het op maat gemaakt alternatief voor de ISO-normen met dit verschil dat de ontwikkeling ervan uitsluitend van toepassing is op de bouwsector. De pijlers zijn administratieve kwaliteit, vaktechnische kwaliteit en klantentevredenheid. Zoals je kan zien, gaan wij veel verder dan enkel het aanbieden van ventilatiesystemen.

Dit label wordt enkel toegekend aan aannemers die:

  • Er niet voor terugdeinzen om hun klanten bikkelharde garanties te bieden over de kwaliteit van de werken.
  • Hun onderneming met een langetermijnvisie leiden.
  • Succes niet zien als een eindbestemming, maar als een logisch gevolg van een doorgedreven beleid dat in het teken staat van kwaliteit.

Construction Quality maakt deel uit van het WTCB. Meer info vind je terug op www.constructionquality.be en www.wtcb.be

Construction Quality

Technische dienst

Steeds bij jou in de buurt. Wij hebben technische diensten in Zwevegem, Mechelen, Gent, Genk, Braine l’Alleud en Gosselies. Je kan ons bereiken op het gratis nummer 0800 / 97 467.

Technische dienst

Prijzen voor ventilatie

De prijs voor ventilatie hangt af van het systeem dat je kiest. Je hebt al een ventilatiesysteem vanaf €1600

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteem Vanaf €1600

Blauwe Lening

Iedereen heeft recht op een gezonde woning. Aqua Protect probeert daaraan steeds bij te dragen. Niet alleen door haar doorgedreven expertise in ventilatie. Ook door het aanbieden van de Blauwe Lening. Een financiële formule die ervoor zorgt dat iedereen op zijn of haar ritme een ventilatiesysteem kan aanschaffen.

Blauwe Lening

Nood aan ventilatie?

Kies voor ventilatie van Aqua Protect! Laat GRATIS een van onze experts langskomen.

kaart tevreden klanten