Erkend specialist in ventilatie

Heel wat mensen staan niet stil bij een goede ventilatie van hun woning, waardoor vochtproblemen vrij spel krijgen. Bij gebrekkige ventilatie kan condens de woning nauwelijks verlaten, waardoor het zich begint af te zetten op de muren. Dit is niet alleen schadelijk voor je woning, maar ook voor je gezondheid.

Aqua Protect is een erkend specialist in de installatie van hoogwaardige ventilatiesystemen.

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

ventilatierooster installeren door Aqua Protect

Wat is ventilatie?

Ongeveer 90% van onze tijd brengen we binnen door. Terwijl we binnen zijn, produceren we continu vocht door bijvoorbeeld te ademen, te zweten, te koken, was te drogen,... Kortom, elke mensenlijke activiteit. Ventilatie vervangt deze vochtige lucht door verse buitenlucht en verzekert op die manier een constante gezonde luchtstroom.

Zonder ventilatie zal deze vochtige lucht in je woning blijven hangen. Zodra het vocht in contact komt met koude oppervlaktes, ontstaan er condensdruppels die op termijn evolueren in schimmels en opstijgend vocht.

Waarom is ventilatie zo belangrijk?

Woningen worden steeds beter geïsoleerd, waardoor ze ook luchtdichter worden. Alleen met een professioneel ventilatiesysteem kan je de aanvoer van gezonde lucht en de afvoer van vervuilde lucht blijven garanderen in een goed geïsoleerd huis.

Wist je trouwens dat isolatie vochtproblemen helpt tegen te gaan? Isolatie werkt koudebruggen in je woning weg, waardoor vocht geen kans krijgt om te condenseren en te evolueren in schimmels.

Ventilatiesysteem met rooster

De schadelijke gevolgen van slechte ventilatie

 1. Hogere energiefactuur
  Vochtige lucht is zwaar en voelt koud aan. Daarom is het moeilijker om ruimtes met een hoge luchtvochtigheid op te warmen. Aangezien je meer moet stoken, zal ook je energiefactuur razendsnel klimmen. 
   
 2. Schimmelvorming
  Een teveel aan vocht in de lucht leidt tot condensatie, wat de ideale voedingsbodem voor schimmels is. Deze schimmels verspreiden een doordringende geur in het huis en zorgen voor schade (vlekken op muren, los behang, barsten in muren, etc.)
   
 3. Gezondheidsproblemen
  Vocht veroorzaakt ook allerhande gezondheidsproblemen, gaande van allergieën en verkoudheden tot reuma en artritis. Een goede ventilatie is dus van levensbelang!
schimmel bij slechte ventilatie

Onze ventilatiesystemen

Mechanische ventilatie is de énige juiste manier om schimmels ten gevolge van condensatie definitief een halt toe te roepen.


bsysteem ventilatie

Ventilatiesysteem B

Het B-systeem is een mechanisch ventilatiesysteem dat jouw woning voorziet van verse én gefilterde lucht. De koude lucht kan via het toestel worden opgewarmd en de overtollige, vervuilde lucht wordt via raam-of deurroosters de ruimte uitgeduwd. 

Meer info

Ventilatiesysteem C

Ventilatiesysteem C

Het C-systeem is een mechanische afvoerventilatie, ook wel het ‘dampkap-principe’ genoemd. De toevoer gebeurt door roosters in ramen of muren, waarna een ventilator de lucht wegzuigt om via de natte ruimtes (badkamer, keuken, washok,...) de woning te verlaten. 

Meer info

Ventilatiesysteem D

Ventilatiesysteem D

Het D-systeem of balansventilatiesysteem is het meest efficiënte van alle ventilatiesystemen. Het combineert mechanische toevoer met mechanische afvoer. Het warmteverlies dat normaal met de aanvoer of afvoer van niet-verwarmde lucht gepaard gaat, wordt nagenoeg volledig opgevangen. Dit levert een fikse energiebesparing op. 

Meer info

Decentraal ventilatiesysteem D

Decentraal ventilatiesysteem C of D

Als het probleem zich enkel in één bepaalde ruimte stelt, wordt veelal gekozen voor een éénkamerunit. Dit betekent dat de gewenste ruimte door het best passende toestel behandeld wordt. 

Meer info

Ventilatie installeren? Doe het niet zelf!

Online circuleren er oneindig veel keukenmiddeltjes om zelf schimmels te bestrijden. Maar bespaar je de moeite! Enkel ventilatiesystemen zorgen voor effectieve resultaten op lange termijn, op voorwaarde dat de ventilatie perfect geplaatst is. Door de kleinste fout of misrekening zal het toestel niet goed zijn werk doen of heel veel lawaai maken. 

Doe daarom altijd een beroep op professionele vakmannen, zoals de experts van Aqua Protect.

“Sinds ons ventilatiesysteem is het vochtprobleem als sneeuw voor de zon verdwenen. Ook de installatie werd vakkundig uitgevoerd”

Aqua Protect versnijdt ventilatie buizen

Centrale of decentrale ventilatie

Bij centrale ventilatie komen alle aan- en afvoerkanalen samen in één unit. Via ventilatieroosters worden alle ruimtes tegelijk verlucht. Bij decentrale ventilatie zijn er meerdere units in het spel die je elk afzonderlijk kan regelen. Decentrale ventilatie wordt vooral gebruikt bij lokale vochtproblemen, zoals de badkamer. 

Laat je ventilatiesysteem jaarlijks onderhouden

De ophoping van stof en pollen in een ventilatietoestel is onvermijdelijk. Om de luchtkwaliteit in je woning optimaal te houden, is een jaarlijks onderhoud daarom essentieel. Als je dit niet doet, blijft er vervuilde lucht in je woning circuleren. Dit is niet alleen schadelijk voor je gezondheid en woning, maar ook voor de levensduur van je ventilatietoestel. 

Bovendien wordt de garantie op je ventilatietoestel verlengd tot 10 jaar als je je toestel jaarlijks laat onderhouden via een onderhoudscontract.

aqua protect onderhoud ventilatietoestel

Prijzen voor ventilatie

De prijs voor ventilatie varieert sterk. Alles hangt af van het type ventilatiesysteem en de grootte van je woning. Laat gratis een vochtexpert bij je langskomen om een gedetailleerd prijsvoorstel op maat te ontvangen.

Aqua Protect boort gat in muur om ventilatie te installeren

Blauwe Lening

Iedereen heeft recht op een gezonde woning. Dat is het dagelijks streefdoel van Aqua Protect. Niet alleen door onze doorgedreven expertise in ventilatie, maar ook door het aanbieden van de Blauwe Lening. Een financiële formule die ervoor zorgt dat je een ventilatiesysteem op eigen ritme kan afbetalen.

Ventilatie installeren, doe je met Aqua Protect!

 • Onmiskenbare expertise met zo’n 5.000 werven per jaar
 • Hoogste tevredenheidsscores: een tevreden klant, daar gaan we voor
 • Nationaal actief met vestigingen ook bij jou in de buurt: Zwevegem, Gent, Mechelen, Genk, Gosselies en Braine l’Alleud
 • Officieel erkend door toonaangevende instanties
 • Tot levenslange garanties zonder verrassingen achteraf
 • Gebruik van innovatieve én duurzame producten
Aqua Protect adviseert klant over ventilatie

Nood aan ventilatie?

Kies voor ventilatie van Aqua Protect! Laat GRATIS een van onze experts langskomen.

kaart tevreden klanten