Erkend specialist in kelderdichting

Een kelder waterdicht maken is specialistenwerk. De meest natte en vochtige kelder kan zo omgebouwd worden tot een nuttige ruimte dankzij een kelderdichting. De behandeling varieert naargelang de graad, ernst en type van infiltratie. Ook de uiteindelijke functie die deze ruimte heeft in jouw woning en het budget spelen een niet te onderschatten rol.

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

aqua protect etanchement de cave avec drainage du sol 001 1664789061

Een vakman voor kelderdichting is geen overbodige luxe


De toepassing van een gewone kelderdichting vereist steeds een stabiele constructie en ondergrond, zo niet barst of scheurt deze en krijgt men opnieuw waterschade. Overigens, de meeste oude keldervloeren liggen op volle grond (zavelbed) en zijn dus niet stabiel. Bovendien lossen gewone kelderdichtingen de problemen met condensatie niet op: koude en vochtige muren blijven aanwezig. Beroep doen op een erkend vakman voor kelderdichting is dus beslist geen overbodige luxe. Binnenmuren in jouw kelder kunnen, net als bij opstijgend vocht, via injectie behandeld worden.

Kies een vakman voor kelderdichting

Water in je kelder door infiltratie

De druk van grondwater op onder de grond liggende muurdelen van een kelder kan zeer groot zijn. Denk maar eens aan wat er gebeurt als men een bal onder water tracht te houden... Muren die hiertegen niet bestand zijn vertonen in meer of mindere mate infiltratie of insijpeling. Ondanks de steeds duurdere woningen gaan er op deze manier belangrijke ruimtes verloren. Nochtans kan, door toepassing van de juiste kelderdichting, de meest natte en vochtige kelder waterdicht gemaakt worden en zo omgebouwd worden tot een bruikbare en aangename leefruimte via bekuiping of drainage

Aqua Protect - natte kelder behandelen - onze werkwijze play

Een natte kelder, een vaak voorkomend probleem

Een natte kelder is een vaak voorkomend probleem. 1 op 8 woningen in België heeft namelijk met vochtproblemen zoals bijvoorbeeld een natte kelder te maken. Water in de kelder kan diverse vormen aannemen: scheurtjes in de muren die zorgen voor waterinsijpeling, plassen op de grond,…

Een kelderdichting kan een oplossing bieden. Zo ben je zeker dat de stabiliteit van je woning niet in gevaar komt. 

Aqua Protect natte kelder- kelderdichting als oplossing

Jouw voordelen bij een professionele kelderdichting

  • Je beschikt opnieuw over een extra bruikbare en mooi afgewerkte ruimte
  • Onderbouwde en resultaat verbindende garantie tot 20 jaar
  • Je woont terug in een gezond gebouw dat sterk in waarde gestegen is
  • Extra bescherming tegen ondergrondse waterdruk
  • De stabiliteit van je woning is niet meer in gevaar

Vereniging van eigenaars aan het woord over hun kelderdichting

"Parkeergarage van 500m² haast onbruikbaar door het overvloedige grondwater."

Aqua Protect - kelderdichting garage

Kelderdichting als oplossing voor jouw vochtige kelder

Kelderdichting via bekuiping

De behandeling van water in een kelder varieert naargelang de graad, ernst en type van infiltratie. Maar ook de uiteindelijke functie die deze ruimte heeft in je woning en het budget spelen een niet te onderschatten rol bij de keuze voor een bepaalde kelderdichting.

Bekuiping is de traditionele kelderdichting. Een bekuiping is het vakjargon voor het waterdicht cementeren van keldermuren. Een zuivere ondergrond (natte muren) is de basis vanwaar vertrokken wordt. De behandeling gebeurt in verschillende fases met gebruik van fixeerlagen, snelcement en hydraulische waterdichtingsmortels. Het aansluitpunt tussen de muren en vloer, de kimnaad genaamd, is een zwak punt en verdient extra aandacht: er wordt een versterkte hiel aangebracht.

Uiterst belangrijk bij deze vorm van kelderdichting is dat de vloer waterdicht is. Indien dit niet het geval is, is het noodzakelijk om een nieuwe, gewapende, vloerplaat te gieten. Een combinatie van beide garandeert een bruikbare kelder met 20 jaar garantie.

Aqua Protect - kelderdichting play

Uitvoering via bekuiping

Kelderdichting via drainage

Een traditionele kelderdichting biedt niet altijd een oplossing want soms is de ondergrondse druk van het water te hoog. 

Kelderdrainage betekent dat het teveel aan water in de kelder op de gewenste manier afgevoerd wordt. Het langs binnen draineren van een natte kelder, zowel muren en vloeren, zorgt altijd voor een totaaloplossing. De kelderruimte kan zelfs een nieuwe bestemming krijgen via deze vorm van kelderdichting, dit gaat van hobbykamer tot speel- en leefruimte.

In het Verenigd Koninkrijk wordt deze techniek in 85% van de behandelingen toegepast. Ook in België krijgt de kelderdichting via drainage meer en meer aanhangers. Zo heeft onder meer het WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf) deze procedure erkend en goedgekeurd.

Onze tevreden klanten getuigen van de duurzaamheid van deze oplossing. In vele gevallen is een kelderdichting via drainage een budgettaire oplossing. Op deze behandeling geven wij een sluitende garantie van 20 jaar.

Aqua Protect - kelderdichting drainage play

Uitvoering via drainage

kelderdichting via vloerdrainage

Wij kiezen voor kwaliteit

Aqua Protect beschikt over het Construction Quality-label. Dit is het op maat van de bouwsector gemaakt alternatief voor de ISO-normen. Administratieve kwaliteit, vaktechnische kwaliteit en klantentevredenheid zijn de belangrijkste pijlers ervan. Zoals je kan zien gaan wij veel verder dan enkel het aanbieden van een kelderdichting op maat van jouw woning.

Dit label wordt enkel toegekend aan aannemers die:

  • Er niet voor terugdeinzen om hun klanten bikkelharde garanties te bieden over de kwaliteit van de werken.
  • Hun onderneming met een langetermijnvisie leiden.
  • Succes niet zien als een eindbestemming, maar als een logisch gevolg van een doorgedreven beleid dat in het teken staat van kwaliteit.

Construction Quality maakt deel uit van het WTCB. Meer info vind je terug op www.constructionquality.be en www.wtcb.be

Wij kiezen voor kwaliteit bij kelderdichting.

Technische dienst

Steeds bij jou in de buurt. Wij hebben technische diensten in Zwevegem, Mechelen, Gent, Genk, Braine l’Alleud en Gosselies. Je kan ons bereiken op het gratis nummer 0800 / 97 467.

Technische dienst voor kelderdichting

Blauwe Lening

Iedereen heeft het recht op een gezonde woning. Aqua probeert daaraan steeds bij te dragen. Niet alleen door haar doorgedreven expertise in vochtbestrijding. Ook door het aanbieden van de Blauwe Lening. Een financiële formule die ervoor zorgt dat iedereen op zijn of haar ritme kan betalen. 

Blauwe Lening Aqua Protect

Wat kost het bestrijden van een natte kelder?

Als je kiest voor kelderdichting via bekuiping, dan doe je dat vanaf €300 per m². Indien je last hebt van water op je keldervloer of -muren, kan je dit vochtprobleem ook oplossen door vloer-, wand- of randdrainage. Hiervoor betaal je een prijs vanaf €170. Uiteraard is elk vochtprobleem anders en moet er per probleem een oplossing op maat gegeven worden. 
 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²

Weten hoe we je kelder waterdicht maken?

Laat GRATIS een vochtexpert langskomen.

Aqua Protect - kaart uitgevoerde werken