Erkend specialist in bekuiping

Bekuiping is de traditionele vorm van kelderdichting. Bij een bekuiping worden de keldermuren voorzien van een waterdichte cement laag, aangevuld met een nieuwe gewapende vloerplaat indien noodzakelijk. Door voor deze oplossing te kiezen, beschik je opnieuw over een bruikbare kamer die volledig afgewerkt kan worden.

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

Aqua Protect - Erkend specialist in bekuiping

Bekuiping als totaaloplossing voor een vochtige kelder

Door een te hoge druk van het grondwater laten de ondergrondse muren van de kelder vocht door. Dit als gevolg van scheurtjes in de keldermuren of keldervloer. Deze zijn poreus geworden en als gevolg is er waterinfiltratie. Bekuiping biedt een oplossing indien de druk van het grondwater niet te hoog is. Is dit echter wel het geval, dan kies je best voor kelderdrainage.


Een bekuiping is in feite het waterdicht cementeren van keldermuren. Men moet hierbij vertrekken van een zuivere ondergrond (natte muren). De bekuiping verloopt in verschillende stappen aan de hand van fixeerlagen, snelcement en hydraulische waterdichtingsmortels.

Belangrijk is dat de vloer waterdicht is. Is dit niet het geval, dan moeten we een nieuwe gewapende vloerplaat gieten zodat je keldervloer terug waterdicht is.

Ook de kimnaad verdient extra aandacht bij een bekuiping. Dit is het aansluitingspunt tussen de keldermuren en de keldervloer. Indien deze onvoldoende op elkaar aansluiten kan opnieuw waterinfiltratie in de kelder voorkomen. Om dit te voorkomen voorzien we een versterkte hiel.

Een combinatie van beide waterdichte keldermuren en keldervloer dankzij een bekuiping garandeert een bruikbare kelder met 20 jaar garantie.

Bekuiping als totaaloplossing voor een vochtige kelder.

Jouw voordelen bij professionele bekuiping

 • prijs kwaliteit

  Je beschikt opnieuw over een extra bruikbare ruimte

 • aaneensluitende spouwvulling

  Onderbouwde en resultaatverbindende garantie tot 20 jaar

 • waardestijging

  Je woont terug in een gezond gebouw dat sterk in waarde gestegen is

 • extra bescherming

  Extra bescherming tegen ondergrondse waterdruk

 • geen zoutuitbloeiingen

  Hoogwaardig materiaal voorkomt zoutuitbloeiingen

 • ontzorging

  De stabiliteit van je woning is niet meer in gevaar

Getuigenis bekuiping

“Dhr. Killemans, Kruibeke”

“ Langs deze weg wens ik mijn tevredenheid uit te drukken voor de gerealiseerde bekuiping van onze kelder door Aqua Protect. Na werfbezoek met de commercieel vertegenwoordiger is er snel een prijsofferte opgesteld. Op basis van een juiste analyse zijn we snel tot een prijsovereenkomst gekomen. De overeengekomen startdatum voor de werken is feilloos gerespecteerd, wat deze dagen toch wel uitzonderlijk is in de bouwwereld. Het uitvoeringsteam had daarbovenop een zeer goeie mentaliteit en in samenspraak met mij zijn de werken tot een goed einde gebracht. Resultaat werk is mooi, opkuis niks op aan te merken zowel tijdens als na de werken. Helaas zat ik wel met 2 lekjes na 1 week, welke na melding ervan, direct aangepakt zijn door Aqua Protect. Minpuntje was dus snel weggewerkt, wat altijd een goed teken is. Ik moet er wel bij vermelden dat onze kelder geen makkelijke situatie betreft en dus niet evident naar bekuiping toe! De opvolging en service is bij deze firma dus van een uitstekende kwaliteit, net als het geleverde werk en garantie. Een tevreden klant erbij. „

Bekuiping: onze succesvolle werkwijze

 1. Bestaande lagen cement en pleisterwerk verwijderen
 2. Je kelder uitcementeren met een hydraulische cementlaag. Dit type mortel is waterdicht, maar laat voldoende damp door om vochtproblemen te vermijden.
 3. Indien gewenst werken we de vloer en muren af. 
aqua protect kelderdichting met hyrdaulische cementeringsmortel

Bekuiping en afwerking

Wens je van je vochtige kelder opnieuw een extra bruikbare leef- of opbergruimte te maken? Dan kan je opteren voor een extra afwerkingslaag. We voorzien dan op de laatste afdichtingslaag nog een extra witte oppervlaktefinish. Deze is decoratief én vochtregulerend doordat het luchtvochtigheid opneemt. Deze minerale mortel kan bovendien beschilderd worden en maakt dus finale afwerking mogelijk.

Bekuiping: doe het niet zelf

Gezien de complexiteit en de nauwgezette werkwijze die gehanteerd moet worden, is het niet aangewezen om zelf aan de slag te gaan voor de bekuiping in je woning. Een kelder waterdicht maken is echt specialistenwerk waarbij alle lagen naadloos op elkaar moeten aansluiten om zo de perfecte bekuiping op te leveren.

Bekuiping: doe het niet zelf

Wij kiezen voor kwaliteit bij bekuiping

Aqua Protect beschikt over het Construction Quality-label. Dit is het op maat van de bouwsector gemaakt alternatief voor de ISO-normen. Administratieve kwaliteit, vaktechnische kwaliteit en klantentevredenheid zijn de belangrijkste pijlers ervan. Zoals je kan zien gaan wij veel verder dan enkel het aanbieden van een bekuiping op maat van jouw woning.


Dit label wordt enkel toegekend aan aannemers die:

 

 • Er niet voor terugdeinzen om hun klanten bikkelharde garanties te bieden over de kwaliteit van de werken.
 • Hun onderneming met een langetermijnvisie leiden.
 • Succes niet zien als een eindbestemming, maar als een logisch gevolg van een doorgedreven beleid dat in het teken staat van kwaliteit.

Construction Quality maakt deel uit van het WTCB. Meer info vind je terug op www.constructionquality.be en www.wtcb.be

constructionquality logo

Bekuiping: Technische dienst en onderhoud

Steeds bij jou in de buurt. Wij hebben technische diensten in Zwevegem, Mechelen, Gent, Genk, Braine l’Alleud en Gosselies. Je kan ons bereiken op het gratis nummer 0800 / 97 467.

Bekuiping: Technische dienst en onderhoud

Blauwe Lening voor bekuiping

Iedereen heeft het recht op een gezonde woning. Aqua probeert daaraan steeds bij te dragen. Niet alleen door haar doorgedreven expertise in vochtbestrijding. Ook door het aanbieden van de Blauwe Lening. Een financiële formule die ervoor zorgt dat iedereen op zijn of haar ritme kan betalen.

Is bekuiping de juiste oplossing voor jouw woning?

Laat GRATIS een vochtexpert langskomen.