Expert in split airco

Waarom een split airco? Met een split airco heb je altijd een aangename temperatuur in huis, zowel in een hete zomer als in een ijskoude winter. Het is dus zeker geen overbodige luxe!

Een split airco van Energy Protect? Energy Protect is het zusterbedrijf van Aqua Protect. Zij wilden klanten voorzien van koude en warme luchtoplossingen dankzij hun uitgebreid gamma aan split airco’s.

Ik wil een gratis plaatsbezoek voor:

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

split airco

Expert in airconditioning

Energy Protect, het zusterbedrijf van Aqua Protect, is gespecialiseerd in airconditioning. Hun experts komen graag bij je langs alvorens de gepaste oplossing aan te bieden. Een onberispelijke uitvoering en afwerking: daarvoor staan hun vaklui garant.

Expert in airconditioning: Energy Protect

Airco met buitenunit: Split airco

Heb je een centrale ruimte waardoor je het gros van je woning kan koelen met één airco? Opteer dan voor een split airco. Deze vaste airco, bestaande uit één buitenunit en één of meerdere binnenunits, is een goed alternatief voor de airco zonder buitenunit.

De split airco werkt op basis van koelvloeistof die rondgepompt wordt via leidingen tussen de binnen- en buitenunit(s). Het kan dus aanzien worden als een warmtepompsysteem dat kan koelen én warmen. Split airco’s kunnen daardoor dienen ter vervanging van centrale verwarming op gas.

Airco met buitenunit: Split airco

Werking van een split airco

De split airco is een warmtepompsysteem op basis van koelvloeistof. Een gelijkaardig systeem vind je in je koelkast. Hoe werkt het juist? De koelvloeistof onttrekt warmte uit je binnenruimte (via de binnenunit) en geeft die vervolgens buiten af (via de buitenunit).

In de binnenunit van de split airco zit er een ventilator die de warmte uit de lucht opneemt en doorstuurt naar een warmtewisselaar. De warmtewisselaar is een buis met koelvloeistof tussen de 6 à 8 graden. Doordat de koelvloeistof in contact komt met de warme lucht, warmt die op. Hierdoor koelt de ruimte af.

Een compressor stuurt op zijn beurt de warme binnenlucht naar de condensor van de buitenunit. Daar condenseert het gas door contact met de buitenlucht. Dit zorgt ervoor dat het gas weer koude koelvloeistof wordt, waardoor het opnieuw de binnenunit in kan stromen.

werking split airco

Soorten split airco’s: Single split

De single split is het meest voorkomende aircosysteem en bestaat, zoals het woord al zegt, uit één binnenunit en één buitenunit. Het is het best geschikt voor het koelen of verwarmen van één centrale ruimte. Daarom wordt het vaak gebruikt in slaapkamers of zolders. Bij single splits heb je de keuze uit wand-, vloer- of plafondmodellen. Verkrijgbaar in lichte of zware uitvoeringen.

single split

Soorten split airco’s: Multi split

Multi splits zijn ideaal om meerdere ruimtes tegelijk te koelen of te verwarmen. Bij een multi split worden meerdere binnenunits (al dan niet met verschillende capaciteiten) aangesloten op één enkele buitenunit. Dit biedt als voordeel dat de individuele instelmogelijkheden per ruimte niet verloren gaan. Zo kan je overdag koelen in de woonkamer en ‘s nachts in de slaapkamer. Een multi split neemt ook minder ruimte in beslag dan twee afzonderlijke split systemen. Verkrijgbaar in wand-, vloer-, plafond, cassette- of kanaalmodellen.

multi split

Kostprijs split airco

De prijzen voor split airco’s zijn sterk afhankelijk van factoren als: 

  • Aircotoestel of merk
  • Plaatsingskosten
  • Vervoerskosten
  • Opkuis na plaatsing

Wens je een offerte op maat van jouw woning? Vraag dan zeker een vrijblijvend plaatsbezoek aan.

prijs split airco

Energy Protect kiest voor kwaliteit

Group Protect, het moederbedrijf van Energy Protect, beschikt over het Construction Quality-label. Dit is het op maat van de bouwsector gemaakt alternatief voor de ISO-normen. Administratieve kwaliteit, vaktechnische kwaliteit en klantentevredenheid zijn de belangrijkste pijlers ervan.

Zoals je kan zien, gaan zij veel verder dan enkel het aanbieden van split airco’s op maat van jouw woning.

Dit label wordt enkel toegekend aan aannemers die:

  • Er niet voor terugdeinzen om hun klanten bikkelharde garanties te bieden over de kwaliteit van de werken.
  • Hun onderneming met een langetermijnvisie leiden.
  • Succes niet zien als een eindbestemming, maar als een logisch gevolg van een doorgedreven beleid dat in het teken staat van kwaliteit.

Construction Quality maakt deel uit van het WTCB. Meer info vind je terug op www.constructionquality.be en www.wtcb.be

Split airco kwaliteit

Technische dienst en onderhoud

Steeds bij jou in de buurt. Technische diensten in Zwevegem, Mechelen, Gent, Genk, Braine l’Alleud en Gosselies. Je kan Energy Protect bereiken op het gratis nummer 0800 / 97 467.

Split airco technische dienst

Blauwe Lening

Iedereen heeft het recht op een frisse woning in de zomer, een warme in de winter en een gezonde woning het hele jaar door. Energy Protect probeert daaraan steeds bij te dragen. Niet alleen door haar doorgedreven expertise in airconditioning. Ook door het aanbieden van de Blauwe Lening. Een financiële formule die ervoor zorgt dat iedereen op zijn of haar ritme een split airco kan aanschaffen.

Split airco: Blauwe Lening

Toch liever een airco zonder buitenunit?

Neem dan zeker eens een kijkje op onderstaande pagina.

airco zonder buitenunit

Hou je huis koel met de split airco’s van Energy Protect!

De experts van Energy Protect helpen je de juiste split airco uit te kiezen! Vraag GRATIS een adviesgesprek.

Tevreden klanten: Split airco