Afmetingen van een airco zonder buitenunit

Door de hete zomers en de strenge winters is het soms moeilijk om de juiste temperatuur te hebben in je woning. Deze airco zonder buitenunit biedt hiervoor de oplossing! Het zorgt voor airco in de zomer, verwarming in de winter en ventilatie het hele jaar door. Maar wat zijn nu de afmetingen van zo een airco zonder buitenunit?

Expert in airconditioning

Energy Protect, het zusterbedrijf van Aqua Protect, is gespecialiseerd in airconditioning. Hun experts komen graag bij je langs alvorens de gepaste oplossing aan te bieden. Een onberispelijke uitvoering en afwerking: daarvoor staan hun vaklui garant.

Steeds bij jou in de buurt. Technische diensten in Zwevegem, Mechelen, Gent, Genk, Braine l’Alleud en Gosselies. Zo garanderen zij een snelle plaatsing of dringende interventie van jouw airco. Je kan Energy Protect bereiken op het gratis nummer 0800 / 97 467.

ep logo poweredby gp pos v2

Klein maar krachtig

Met de airco zonder buitenunit hoef je je geen zorgen te maken over gebrek aan ruimte. Deze airco heeft een compacte afmeting en dat is fantastisch! Ondanks dat hij zo klein is, blaast hij wel met veel kracht, zodat je woning op korte tijd, de juiste temperatuur heeft. Deze airco zonder buitenunit heeft een beperkt ruimteverlies en past perfect in jouw interieur, wat wil je nog meer?

airco zonder buitenunit 1569923350

Blijf genieten van je buitengevel

Het voordeel van een airco zonder buitenunit is dat hij kleine afmetingen heeft en hierdoor is hij ook esthetisch. Er hoeven geen condensoreenheden geïnstalleerd te worden. Deze condensoreenheden of buitenunits nemen veel plaats in. Enkel de ventilatieroosters zijn van buitenaf zichtbaar, wat de airco zonder buitenunit eigenlijk onzichtbaar maakt. Zo blijf je genieten van je prachtige buitenmuren.

Wil jij ook het hoofd koel houden tijdens de zomer, een warm nest tijdens de winter of luchtventilatie het hele jaar door? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan.

airco zonder buitenunit onzichtbaar langs buiten

Wat zijn de afmetingen van de airco zonder buitenunit?

De afmetingen verschillen of je voor een horizontale of een verticale airco zonder buitenunit kiest. Voor de horizontale airco is de breedte 103 cm, de hoogte 55 cm en de diepte 16 cm. Als je voor de verticale airco kiest, zijn de afmetingen anders. Dan is de breedte 50 cm, de hoogte 139 cm en de diepte 18 cm. 

Voor de afvoer van de lucht zijn er twee roosters die op de muur zijn geïnstalleerd. Deze heeft een diameter van 16 cm. 

Wil je de afmetingen beter bekijken? Ontdek ze op de afbeeldingen hiernaast.

Hoe werkt een airco zonder buitenunit?

Allereerst is het belangrijk dat een airco zonder buitenunit tegen een buitenmuur geplaatst wordt. De airco zonder buitenunit voert warme lucht af en zuigt frisse lucht aan via twee muurroosters. Het is daarom niet nodig om een buitenunit te plaatsen. De roosters hebben als afmeting een diameter van 16 cm, hierdoor zijn de roosters zo goed als onzichtbaar. Het afvoeren van warme lucht is cruciaal voor de werking van het aircosysteem. Omdat de koelmotor zich in de airco zelf bevindt, heeft de buitenunit van de vaste airco zonder buitenunit een iets grotere afmeting dan de binnenunit van de split airco

airco zonder buitenunit met ventilatie

Energiezuinig en efficiënt:

Een ander voordeel van de airco zonder buitenunit, is dat hij energiezuinig én efficiënt is. Deze airco zonder buitenunit hebben dankzij hun ingebouwde DC-inverter ventilatoren een hoge energie-efficiëntie, en hebben daarmee het A+ energielabel ontvangen. Deze airco’s zonder buitenunit blazen geen binnenlucht zoals bij mobiele airco’s, waardoor de koelefficiëntie verbetert. 

airco zonder buitenunit estethisch hoogstandje

Plaatsbezoek aanvragen

Wil je in hete zomers en ijzige winters altijd een aangename temperatuur? Wacht niet langer en koop één van deze airco’s zonder buitenunit.