Airco zonder buitenunit op zolder (onder een schuin dak)

Als het zonlicht direct op het schuin dak schijnt en het schuin dak niet goed geïsoleerd is, wordt de zolderruimte heel warm. Zelfs met goede isolerende eigenschappen wordt de zolder al snel de warmste kamer van het huis doordat de warme lucht stijgt. Dit genereert oncomfortabele warmte en zuurstofgebrek op zolder. Onvoldoende zuurstof en hoge luchtvochtigheid kunnen worden opgelost door een airco-systeem. Tijd om een airco zonder buitenunit op zolder te installeren.

Expert in airconditioning

Energy Protect, het zusterbedrijf van Aqua Protect, is gespecialiseerd in airconditioning. Hun experts komen graag bij je langs alvorens de gepaste oplossing aan te bieden. Een onberispelijke uitvoering en afwerking: daarvoor staan hun vaklui garant.

Steeds bij jou in de buurt. Technische diensten in Zwevegem, Mechelen, Gent, Genk, Braine l’Alleud en Gosselies. Zo garanderen zij een snelle plaatsing of dringende interventie van jouw airco. Je kan Energy Protect bereiken op het gratis nummer 0800 / 97 467.

ep logo poweredby gp pos v2

Wat zijn de gevolgen van zuurstofgebrek op zolder?

Het is belangrijk dat er genoeg gezonde lucht is op zolder. De warme lucht in huis stijgt naar boven, wat kan zorgen voor oncomfortabele warmte en zuurstofgebrek. Daarom is het belangrijk dat je je zolder ventileert met een airco zonder buitenunit. Het niet ventileren van de zolder kan zorgen voor vermoeidheid, hoofdpijn, slapeloosheid,…. Hoe hoger de CO2-waarde in huis is, hoe slechter de lucht. Het maakt je slaperig en op lange termijn zal het je gezondheid aantasten. Daarom is ventilatie geen overbodige luxe, maar een ‘must’. 

airco zonder buitenunit met ventilatie

Een airco zonder buitenunit is de oplossing

Energy Protect heeft hiervoor de oplossing. Om de warmte tegen te gaan, bieden ze een airco zonder buitenunit aan. Deze kan je monteren in het plafond van de zolderruimte, op voorwaarde dat het vals plafond van de zolder het gewicht kan dragen. Heb je geen vals plafond in je zolderruimte dan kan je opteren voor een plafondairco. Dit soort airco-systeem kan opgehangen worden tegen het plafond van de zolder en is zichtbaar. 

Een airco zonder buitenunit kan je eventueel ook onder een schuin dak plaatsen, maar dan moet je wel zorgen voor een dakdoorvoer die het afvoeren van de warme lucht mogelijk maakt.

img 20200910 wa0001 verkleint

Handige tip voor een airco zonder buitenunit op zolder

Je zolder kan erg heet worden. Een berekening maken van de te koelen oppervlakte, om te weten hoeveel koelcapaciteit de airco zonder buitenunit moet aankunnen, is niet voldoende. Een airco zonder buitenunit op de zolderruimte heeft meer koelcapaciteit nodig dan in slaapkamers op de eerste verdieping. Controleer voor je aankoop zeker eens hoe warm de zolder wordt. Is de zolder net zo warm als buiten of verschilt het slechts een paar graden? 

airco zonder buitenunit

De perfecte temperatuur op je zolder

Een airco zonder buitenunit op je zolder zorgt tenslotte voor een aangename temperatuur. Het houdt de hitte buiten tijdens de zomer en verwarmt je zolder tijdens de winter. Dit is voor de meeste mensen geen overbodige luxe meer. 

enrone 5

De nieuwste technologie

Alsof dat nog niet genoeg is, kan je een USB aansluiten, waardoor je je airco zowel via het toestel zelf als op afstand kan bedienen. Zo kan je vanuit je luie zetel in je woonkamer de temperatuur op zolder regelen met een afstandsbediening of applicatie op je smartphone. Als dit geen gebruiksgemak is?

airco zonder buitenunit installatie

Hou je zolder koel in de zomer

Wens je ook een airco zonder buitenunit op zolder?