Een airco zonder buitenunit is altijd een goed idee

De dag van vandaag is een airco zonder buitenunit geen overbodige luxe meer! Het zorgt ervoor dat je woning de juiste temperatuur krijgt en jij het comfort krijgt dat je verdient. Zo heb je airco in de zomer, verwarming in de winter en ventilatie het hele jaar door. Op deze manier is er altijd luchtcirculatie in jouw huis, die je leefcomfort ten goede komt. Ontdek hier hoe een airco zonder buitenunit werkt. 

Expert in airconditioning

Energy Protect, het zusterbedrijf van Aqua Protect, is gespecialiseerd in airconditioning. Hun experts komen graag bij je langs alvorens de gepaste oplossing aan te bieden. Een onberispelijke uitvoering en afwerking: daarvoor staan hun vaklui garant.

Steeds bij jou in de buurt. Technische diensten in Zwevegem, Mechelen, Gent, Genk, Braine l’Alleud en Gosselies. Zo garanderen zij een snelle plaatsing of dringende interventie van jouw airco. Je kan Energy Protect bereiken op het gratis nummer 0800 / 97 467.

ep logo poweredby gp pos v2

Hoe werkt deze airco zonder buitenunit?

Allereerst is het belangrijk dat een airco zonder buitenunit geplaatst wordt tegen een buitenmuur. De airco zonder buitenunit koelt de lucht in de kamer door warme lucht aan te zuigen met een ventilator. De warme lucht wordt naar de warmtewisselaar geleid. Het koelmiddel stroomt door de warmtewisselaar en neemt warmte uit de lucht op. Vervolgens blaast de airco zonder buitenunit koude lucht terug de kamer in. Via twee muurroosters zal de airco warme lucht afvoeren en verse lucht aanzuigen. Er moet hierbij dus geen buitenunit geplaatst worden, maar juist twee roosters. Het afvoeren van warme lucht is fundamenteel voor de werking van het aircosysteem. Omdat de koelmotor zich in de airco zelf bevindt, is de binnenunit van de vaste airco zonder buitenunit ook iets groter dan de binnenunit van de split airco.

airco zonder buitenunit met ventilatie

Implementering airco's zonder buitenunit

Een vaste airco zonder buitenunit bestaat in verschillende uitvoeringen: je kan kiezen voor een vloer-, wand- of plafondmodel. Het enige wat nodig is, zijn twee roosters voor de aan-en afvoer van de lucht. De koelcapaciteit van een vaste airco is doorgaans groter dan die van mobiele apparatuur. Dit verbetert echter de werking van de airco zonder buitenunit en het comfort thuis of op kantoor.

innova 2.0 inverter verticaal 1 compafgesneden

Onzichtbaar langs buiten

De airco zonder buitenunit heeft een goede werking en is compact. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over gebrek aan ruimte. Ondanks dat hij zo compact is, blaast hij wel erg krachtig waardoor je woning op korte tijd de juiste temperatuur heeft. Daarnaast heeft deze airco zonder buitenunit geen condensoreenheden, die veel plaats innemen. Enkel de ventilatieroosters zijn van buitenaf zichtbaar, wat de airco zonder buitenunit zo goed als onzichtbaar maakt. Zo blijf je genieten van je prachtige gevel. Een airco zonder buitenunit die fantastisch werkt en compact is, wat wil je nog meer?

airco zonder buitenunit onzichtbaar langs buiten

Werking van op afstand

Als je denkt dat je alles gezien hebt, dan vergis je je want er is ook nog een USB aansluiting waarmee je je airco kan bedienen via het toestel zelf, of op afstand. Zo kan je vanuit je auto de temperatuur regelen met een afstandsbediening of applicatie op je smartphone. Als dit geen gebruiksgemak is?

Twijfel je nog steeds over de werking van de airco zonder buitenunit? Geen probleem! Energy Protect laat ook steeds een expert gratis langskomen om de werking nog eens uitgebreid te verduidelijken. 

aqp kaysun afstandsbediening 800x640

Plaatsbezoek aanvragen

Wens je een airco zonder buitenunit te plaatsen?