Monoblock airco

De afgelopen jaren zijn hittegolven en hoge temperaturen geen uitzondering meer tijdens de zomermaanden. Dit kan een grote impact hebben op jou en je dagdagelijkse leven. Dit kan een negatief gevolg hebben op jouw productiviteit en levenskwaliteit. Energy Protect helpt je graag met het bieden van informatie over monoblock airco’s, ook bekend als airco’s zonder buitenunit, en met het vinden van een oplossing op maat. 

Expert in airconditioning

Energy Protect, het zusterbedrijf van Aqua Protect, is gespecialiseerd in airconditioning. Hun experts komen graag bij je langs alvorens de gepaste oplossing aan te bieden. Een onberispelijke uitvoering en afwerking: daarvoor staan hun vaklui garant.

Steeds bij jou in de buurt. Technische diensten in Zwevegem, Mechelen, Gent, Genk, Braine l’Alleud en Gosselies. Zo garanderen zij een snelle plaatsing of dringende interventie van jouw airco. Je kan Energy Protect bereiken op het gratis nummer 0800 / 97 467.

ep logo poweredby gp pos v2

Wat is de werking van een monoblock airco?

De monoblock airco koelt de kamer door warme lucht aan te zuigen met een ventilator. De warme lucht wordt op zijn beurt naar de warmtewisselaar geleid. Het koudemiddel stroomt door de warmtewisselaar en neemt warmte uit de lucht op. Vervolgens blaast de monoblock airco koude lucht terug de kamer in.

airco zonder buitenunit

Ventileren met een monoblock airco?

Ventileren is belangrijk voor onze gezondheid, zowel thuis als op het werk. De overheid vraagt om in woningen en kantoren een aangepast ventilatiesysteem te voorzien, maar dat is helemaal niet zo vanzelfsprekend. Met een monoblock airco is dat geen probleem, deze kan ook ventileren.

Het niet ventileren van een ruimte kan zorgen voor slapeloosheid, futloosheid, hoofdpijn enz. 

airco zonder buitenunit met ventilatie

Onzichtbaar van buitenaf, doeltreffend vanbinnen

Een monoblock airco heeft als voordeel dat het weinig plaats inneemt en dat het esthetisch is. Dit in vergelijking met de traditionele airco. Energy Protect heeft voor de monoblock airco een warmtepomp gevonden zonder buitentoestel. Zo moet je je geen zorgen maken over de juiste temperatuur en de gezonde lucht in huis. 

airco zonder buitenunit onzichtbaar langs buiten

Monoblock airco: stil en energiezuinig

Een ander voordeel van de monoblock airco is dat het een lager energieverbruik en een stillere werking heeft. De nieuwe geluiddempende materialen zorgen voor een geluidsniveau van 27 dB. Dit is vergelijkbaar met een ‘split’-systeem. Het verminderde energieverbruik heeft te maken met de nieuwe generatie DC-inverter ventilatoren. Hierdoor verlaag je niet alleen je energiefactuur op een milieuvriendelijke wijze, maar zorg je het ganse jaar door voor een aangenaam binnenklimaat. 

airco zonder buitenunit

Bediening van op afstand

De monoblock airco kan je bedienen via het toestel zelf of op afstand. Zo kan je vanuit je werk de temperatuur regelen met een afstandsbediening of een app op je smartphone. Wie komt er nu niet graag thuis in een aangename temperatuur?

airco zonder buitenunit installatie

Prijs monoblock airco

De prijs van een monoblock airco is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij vooral aan de eigenschappen van het systeem en de plaatsing ervan. Energy Protect biedt je hoogwaardige dienstverlening aan door middel van persoonlijke offertes en gratis deskundig advies. Benieuwd naar de prijs van deze monoblock airco in jouw woning? Klik hieronder en maak een afspraak voor advies op maat. 

Plaatsbezoek aanvragen

Wens je een monoblock airco te plaatsen?