Split unit airco kopen

Heb je soms nood aan een airco voor in je slaapkamer of voor op zolder tijdens de warme zomermaanden? Dit kan! Energy Protect biedt jou een split unit airco aan, die perfect past in jouw interieur. Waarom een split unit airco kopen? Ontdek het hieronder. 

Expert in airconditioning

Energy Protect, het zusterbedrijf van Aqua Protect, is gespecialiseerd in airconditioning. Hun experts komen graag bij je langs alvorens de gepaste oplossing aan te bieden. Een onberispelijke uitvoering en afwerking: daarvoor staan hun vaklui garant.

Steeds bij jou in de buurt. Technische diensten in Zwevegem, Mechelen, Gent, Genk, Braine l’Alleud en Gosselies. Zo garanderen zij een snelle plaatsing of dringende interventie van jouw airco. Je kan Energy Protect bereiken op het gratis nummer 0800 / 97 467.

ep logo poweredby gp pos v2

Wat is een split unit airco?

De split unit airco is de best verkochte airco en bestaat uit één binnenunit en één buitenunit. De split unit airco is het meest geschikt om één centrale ruimte te koelen of te verwarmen. Daarom wordt het vaak gebruikt in slaapkamers of zolders. Bij de split unit airco kan de binnenunit bevestigd worden aan de wand, vloer of het plafond. Te verkrijgen in zowel licht of zware uitvoering. 

Bovendien kan je de buitenunit vrijstaand plaatsen in de tuin of op een plat dak. Je kan ze zelf ook aan de buitenmuur of op een schuin dak plaatsen door middel van speciale haken. 

Benieuwd naar de technische details van de split unit airco's? Ontdek ze op de site van Energy Protect.

aqp kaysun onnixsuite 800x640 nologo

Werking split unit airco

Vooraleer een split unit airco te kopen, kan het interessant zijn om eerst de werking ervan te ontdekken. De binnen- en buitenunit zijn verbonden met elkaar door 2 koelleidingen. Bij nieuwbouw of renovatie worden deze ingebouwd in de muur. Wil je een airco in de afgewerkte ruimte plaatsen, dan kan je de kanalen netjes wegwerken in geschikte kabelgoten. 

De split unit airco is een warmtepompsysteem op basis van koelmiddel. Een vergelijkbaar systeem vind je in de koelkast. Hoe werkt het? De koelvloeistof neemt warmte op uit de binnenruimte (via de binnenunit) en geeft de warmte vervolgens af aan de buitenlucht (via de buitenunit).

In de binnenunit van de split unit airco zit een ventilator om de warmte in de lucht op te nemen en af te geven aan de warmtewisselaar. De warmtewisselaar is een buis waar de koelvloeistof tussen de 6 en 8 graden is. Doordat de koelvloeistof in aanraking komt met de hete lucht, warmt deze op. Dit maakt de kamer koel. 

Wil je meer informatie hebben alvorens een split unit airco te kopen?

kaysun buitenunit 800x640 nologo

Waarom een split unit airco kopen?

Hieronder worden een paar voordelen opgesomd. Dit is waarom een split unit airco kopen een goed idee is:

  1. Compactere binnenunits
  2. Aangezien het aircosysteem gescheiden is, kan de grootte van de binnenunit worden beperkt. Op die manier verlies je minder binnenruimte en vanuit esthetisch standpunt is het ook beter om de binnenunits zo compact mogelijk te houden. 
  3. Flexibiliteit
  4. Je kan meerdere binnenunits op één buitenunit aansluiten en deze binnenunits kunnen verschillende modellen hebben. Hierdoor kan je in de ene kamer voor een plafondmodel kiezen en in een andere kamer voor een aan de muur gemonteerde airco. Bovendien kan je als er nieuwe binnenunits komen, die aan het bestaande systeem toevoegen. 
  5. Muisstil
  6. Het laatste voordeel waarom je een split unit airco zou moeten kopen: het hoorbaar deel van een airco (inclusief de compressor) is in de buitenunit geïnstalleerd. Hierdoor veroorzaakt het gebruik van airco’s nauwelijks geluidsoverlast in huis of op kantoor. 

Twijfel je nog om een split unit airco te kopen? Kijk dan zeker eens op onze website. 

kaysun onnix 800x640 optimized nologo

Prijs voor het kopen van een split unit airco?

De prijs wordt bepaald door verschillende factoren:

  • Aircotoestel of merk
  • Plaatsingskosten
  • Vervoerskosten
  • Opkuis na plaatsing

Wens je een offerte op maat van jouw woning? Vraag dan zeker een vrijblijvend plaatsbezoek aan.

Plaatsbezoek aanvragen

Interesse om een split unit airco te kopen, die je koel houdt in de zomer en verwarmt in de winter?