Verbruik van de airco zonder buitenunit

Met een airco zonder buitenunit geniet je thuis van de beste temperatuur en ideale luchtvochtigheid. Tegenover uitstekend wooncomfort staat het energieverbruik van airconditioning. Hoeveel stroom verbruikt de airco zonder buitenunit?

Expert in airconditioning

Energy Protect, het zusterbedrijf van Aqua Protect, is gespecialiseerd in airconditioning. Hun experts komen graag bij je langs alvorens de gepaste oplossing aan te bieden. Een onberispelijke uitvoering en afwerking: daarvoor staan hun vaklui garant.

Steeds bij jou in de buurt. Technische diensten in Zwevegem, Mechelen, Gent, Genk, Braine l’Alleud en Gosselies. Zo garanderen zij een snelle plaatsing of dringende interventie van jouw airco. Je kan Energy Protect bereiken op het gratis nummer 0800 / 97 467.

ep logo poweredby gp pos v2

Hoeveel verbruikt mijn airco zonder buitenunit?

Er zijn een aantal factoren om het verbruik van jouw airco zonder buitenunit te berekenen:

 • Factor 1: verbruik van de airco: dit is 50 kWh per m³ in koeling en verwarming.
 • Factor 2: eindprijs per kWh in België: gemiddeld 0,25 eurocent (afhankelijk van je energieleverancier, type elektriciteitsmeter,…).
 • Factor 3: grootte van je woonkamer, hoe groter de kamer, hoe meer energie je nodig hebt.

Verschillende airco’s zullen een ander verbruik hebben. 

airco zonder buitenunit estethisch hoogstandje

Dit zal je energiefactuur graag horen

De vaste airco’s zonder buitenunit verbruiken minder doordat ze de binnenlucht niet naar buiten blazen zoals bij de mobiele airco’s, wat leidt tot een hoger koelrendement. 

Deze airco’s zonder buitenunit zijn dankzij hun ingebouwde DC-inverter ventilatoren zeer energiezuinig en hebben daarom het energielabel A+ ontvangen. Met deze energiebesparende installatie verlaag je niet alleen de elektriciteitsrekening op een milieuvriendelijke manier, maar behoud je het hele jaar door een aangenaam binnenklimaat. 

airco zonder buitenunit

Er is nog meer...

Het verbruik van een airco zonder buitenunit kan door verschillende factoren beïnvloed worden. Hieronder zijn een aantal punten opgesomd die verdere verklaring geven.

 1. Oppervlakte kamer
 2. Het aircosysteem past zich aan naargelang de grootte van je kamer om een aangename temperatuur te bereiken. Hoe groter de kamer, hoe meer de airco zal verbruiken om zowel jou als je gezin of vrienden warm te houden in de winter of koel te houden in de zomer.
 3. Isolatie
 4. Met goede thermische isolatie-eigenschappen geniet je van een constante binnentemperatuur. Kortom, hoe beter je woning geïsoleerd is, hoe makkelijker het is voor de airco zonder buitenunit om te werken, met als gevolg dat het verbruik van de airconditioning vermindert.
 5. Zonlicht
 6. Hoe meer licht er in de kamer komt, hoe sneller de temperatuur zal stijgen in de kamer. Dit heeft een nefast gevolg voor het stroomverbruik van de airco zonder buitenunit. Door airconditioning te combineren met een goede zonwering, bespaar je op het verbruik van airco’s zonder buitenunit.
 7. Elektrische apparaten
 8. Elektrische apparaten geven warmte af. Staat er een tv en een radio te spelen, een vaatwasser te draaien, in de kamer die je wilt afkoelen? Dan zal jouw airconditioner sneller en langer moeten draaien, wat resulteert in een hoger verbruik van de airco zonder buitenunit.

Hoe beperk je het verbruik van je airco zonder buitenunit?

Gelukkig zijn er ook manieren om het verbruik van je airco zonder buitenunit te beperken. Hieronder volgen een aantal tips:

 1. Stel je airco in op de juiste temperatuur
 2. Stel je airco zonder buitenunit niet in op een te lage temperatuur. Een temperatuur tussen 21 en 25 graden en een luchtvochtigheid tussen 60 en 70 procent is ideaal.
 3. Bedienen vanop afstand
 4. Je kan je airco zonder buitenunit vanop afstand bedienen en instellen met je smartphone of tablet. Bovendien krijg je met het aircosysteem ook meer inzicht in het stroomverbruik van je airco.
airco zonder buitenunit installatie

Ontdek de airco's zonder buitenunit

Wil je ook energiezuiniger leven? Maak dan snel kennis met het breed assortiment aan airco’s zonder buitenunit.