Injecteren van muren: waarom?

Heb je last van loslatend behangpapier, pleister- of verflagen die loskomen, plinten die afvallen of vochtplekken op de muren? Dan heb je ongetwijfeld met opstijgend vocht te maken.

Om het probleem van opstijgend vocht op te lossen, wordt er bewust gekozen voor het injecteren van muren waardoor het opstijgend vocht definitief halt wordt toegeroepen.

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

Injecteren van muren: waarom?

Injecteren van muren als de oplossing

Injecteren van muren is de oplossing tegen opstijgend vocht. Om opnieuw een droge muur te verkrijgen, bevelen wij als gespecialiseerd bedrijf het aanbrengen van een vochtwerende laag door middel van een ‘droge injectie’ aan.

Het injecteren van muren, met de unieke én gepatenteerde Aqua Crème precies daar waar nodig, zorgt ervoor dat opstijgend vocht in de toekomst geen enkele kans meer krijgt. Om deze stelling kracht bij te zetten, wordt er na het injecteren van de muren een levenslange garantie op gegeven. Het injecteren van binnen- of buitenmuren maakt geen verschil: hetzelfde product werkt in beide gevallen feilloos.

Injecteren van muren als oplossing tegen opstijgend vocht.

Injecteren van muren met Aqua Crème

Wens je graag snel droge muren die je bijgevolg snel kan schilderen of behangen? Kies dan resoluut voor onze Aqua Crème voor het injecteren van je muren.


De gepatenteerde Aqua Crème is het resultaat van jarenlange praktische ervaring in de vochtbestrijding in combinatie met diepgaand onderzoek naar het injecteren van muren. De Aqua Crème is de vernieuwde formule die we samen met Façabelle ontwikkelden en een tweemaal snellere drogingstijd verzekert dan eender welke andere behandeling tegen opstijgend vocht.

“Product met de snelste droging van je muren”

thumbnail opstijgend vocht behandelen play

Injecteren van muren: onze succesvolle werkwijze

Het injecteren van muren dient volgens een specifieke werkwijze te verlopen om definitief af te rekenen met het vochtprobleem in je muren en woning. Aqua Protect is, door haar jaren ervaring, hierin specialist geworden.

  1. De muur is aangetast door opstijgend vocht. De eerste stap bij ‘muren injecteren’ is het wegnemen van alle door zouten aangetaste decoratie- en pleisterlagen. Het beschadigde pleisterwerk wordt dus verwijderd.
  2. Onderaan de muren boren we gaten van 12 mm diameter en dit om de 9 à 10 cm. De boorgaten vormen een horizontale lijn, gaande van het hoogste vloerniveau tot maximum 10 cm erboven.
  3. De Aqua Crème wordt in de boorgaten geïnjecteerd onder een lage druk. Nadien worden de gaten gedicht met PU schuim om verlies of verdamping te vermijden.
  4. Het zoutwerend membraan wordt bevestigd op de muur. Onderaan wordt er een kleine opening gelaten om de uitdroging van het metselwerk te bevorderen.
  5. Je behandelde muur wordt opnieuw bepleisterd. Door het membraam is de nieuwe laag beschermd van zouten en vocht. Het membraan en de aangepaste bepleistering verhinderen de doorgang van vocht of achtergebleven hygroscopische zouten vanuit het metselwerk. Je kan met een gerust hart jouw muur opnieuw decoreren.
  6. Kort na de drogingstermijn wordt de erkende drogingscontrole uitgevoerd.

Injecteren van muren: doe het niet zelf

Het injecteren van muren is specialistenwerk. De keuze van het vochtwerend middel, de plaatsing van de boorgaten, de bepaling van de horizontale barrière… Het zijn één voor één cruciale factoren die zullen bepalen als je kan afrekenen met het vocht in je muren. Laat het injecteren van muren dus over aan een professional zoals Aqua Protect en voor het belang van je woning: doe het niet zelf.

Injecteren van muren: doe het niet zelf

Geen verrassingen

De som van de drie pijlers, op het vlak van product, uitvoering en beleid, brengt een levenslange garantie voor de oplossing van jouw vochtprobleem met zich mee. Verrassingen achteraf zijn uitgesloten.

Ook last van vocht in huis?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een vochtexpert langskomen.

Aqua Protect