Injecteren van muren : waarom?

Injecteren van muren : waarom?

Heb je last van loslatend behangpapier, pleister- of verflagen die loskomen, plinten die afvallen of vochtplekken op de muren? Dan heb je ongetwijfeld met opstijgend vocht te maken.

Om het probleem van opstijgend vocht op te lossen, wordt er bewust gekozen voor het injecteren van muren waardoor het opstijgend vocht definitief halt wordt toegeroepen.

Waar bevindt zich jouw vochtprobleem?

Vul hier een kleine vochttest in en zet de eerste stap naar een gezonde en duurzame woning.

Volgende stap

Stap 1/3

Welke vochtproblemen kan je zien?
Volgende stap

Stap 2/3

Persoonlijke gegevens

Stap 3/3

Injecteren van muren: waarom?

Injecteren van muren als de oplossing

Injecteren van muren is de oplossing tegen opstijgend vocht. Om opnieuw een droge muur te verkrijgen, bevelen wij als gespecialiseerd bedrijf het aanbrengen van een vochtwerende laag door middel van een ‘droge injectie’ aan.

Het injecteren van muren, met de unieke én gepatenteerde Aqua Crème® precies daar waar nodig, zorgt ervoor dat opstijgend vocht in de toekomst geen enkele kans meer krijgt. Om deze stelling kracht bij te zetten, wordt er na het injecteren van de muren een levenslange garantie op gegeven. Het injecteren van binnen- of buitenmuren maakt geen verschil: hetzelfde product werkt in beide gevallen feilloos.

Injecteren van muren als oplossing tegen opstijgend vocht.

Injecteren van muren met Aqua Crème®

Wens je graag snel droge muren die je bijgevolg snel kan schilderen of behangen? Kies dan resoluut voor onze Aqua Crème® voor het injecteren van je muren.


De gepatenteerde Aqua Crème® is het resultaat van jarenlange praktische ervaring in de vochtbestrijding in combinatie met diepgaand onderzoek naar het injecteren van muren. De Aqua Crème® is de vernieuwde formule van onze vorige Aquagel die ervoor zorgt dat je muren tweemaal sneller uitdrogen dan bij eender welke andere behandeling tegen opstijgend vocht.

“Product met de snelste droging van je muren”

Aqua Protect - injectie muren vochtbestrijding

Injecteren van muren: onze succesvolle werkwijze

Het injecteren van muren dient volgens een specifieke werkwijze te verlopen om definitief af te rekenen met het vochtprobleem in je muren en woning. Aqua Protect is, door haar jaren ervaring, hierin specialist geworden.

 1. De muur is aangetast door opstijgend vocht. De eerste stap bij ‘muren injecteren’ is het wegnemen van alle door zouten aangetaste decoratie- en pleisterlagen. Het beschadigde pleisterwerk wordt dus verwijderd.
 2. Onderaan de muren boren we gaten van 12 mm diameter en dit om de 9 à 10 cm. De boorgaten vormen een horizontale lijn, gaande van het hoogste vloerniveau tot maximum 10 cm erboven.
 3. De Aqua Crème® wordt in de boorgaten geïnjecteerd onder een lage druk. Nadien worden de gaten gedicht met PU schuim om verlies of verdamping te vermijden.
 4. Het zoutwerend membraan wordt bevestigd op de muur. Onderaan wordt er een kleine opening gelaten om de uitdroging van het metselwerk te bevorderen.
 5. Je behandelde muur wordt opnieuw bepleisterd. Door het membraam is de nieuwe laag beschermd van zouten en vocht. Het membraan en de aangepaste bepleistering verhinderen de doorgang van vocht of achtergebleven hygroscopische zouten vanuit het metselwerk. Je kan met een gerust hart jouw muur opnieuw decoreren.
 6. Kort na de drogingstermijn wordt de erkende drogingscontrole uitgevoerd.

Injecteren van muren: doe het niet zelf

Het injecteren van muren is specialistenwerk. De keuze van het vochtwerend middel, de plaatsing van de boorgaten, de bepaling van de horizontale barrière… Het zijn één voor één cruciale factoren die zullen bepalen als je kan afrekenen met het vocht in je muren. Laat het injecteren van muren dus over aan een professional zoals Aqua Protect en voor het belang van je woning: doe het niet zelf.

Injecteren van muren: doe het niet zelf

Wij kiezen voor kwaliteit

Wij beschikken met de Aqua Crème® over een eigen ATG-gecertifieerd (*) product tegen opstijgend vocht. Hiermee wordt bevestigd dat ons product de beste resultaten biedt bij het injecteren van muren en dit ongeacht de vochtigheidsgraad.

Dankzij het ATG-label is er geen twijfel rond het gebruikte product mogelijk:

 • Je kan op een éénvoudige en transparante manier de efficiëntie van onze injectiegel beoordelen.
 • Je kan rekenen op onze constante kwaliteitsstandaard. Door de voortdurende controle in het productieproces wordt de kwaliteit van het product voor het injecteren van muren gegarandeerd.

Het ATG-label houdt in dat het bouwproduct gunstig beoordeeld werd. Dit staat vermeld in de Algemene Technische Goedkeuring. Het enige Belgische goedkeuringsinstituut dat deze technische goedkeuringen aflevert is het BUtgb (Belgische Unie voor de technische goedkeuring in de bouw). Het BUtgb maakt deel uit van het WTCB. Meer info vind je terug via www.butgb.be en www.wtcb.be.

Onze ontwikkelde Aqua Crème® voor binnen- en buitenmuren is een gepatenteerde crème die een ondoordringbare barrière vormt waardoor het opstijgend vocht letterlijk en figuurlijk de pas wordt afgesneden. Deze crème is zo effectief dat we na het injecteren van muren volgens de regels van de kunst een levenslange garantie kunnen bieden tegen opstijgend en capillair vocht.

ATG logo certificaat

Er wordt bevestigd dat de door ons gebruikte methode bij het injecteren van muren de juiste manier is om doeltreffende resultaten te bekomen. Met andere woorden wil dit zeggen dat alles volgens de regels van de kunst gedaan wordt.
Op regelmatige basis wordt door het BCCA een werfcontrole gedaan. In de praktijk betekent dit dat het complete verloop van een werf in uitvoering ter plaatse gevolgd wordt.

Het BCCA is de gespecialiseerde certificatie-instelling in de bouw die het Procescerficaat aan ons toewijst. Het BCCA maakt deel uit van het WTCB. Meer info vind je terug via www.bcca.be en www.wtcb.be

BCCA erkenning

Ons bedrijf is in het bezit van het Construction Quality-label. Construction Quality is het op maat gemaakt alternatief voor de ISO-normen met dit verschil dat de ontwikkeling ervan uitsluitend van toepassing is op de bouwsector. De pijlers zijn administratieve kwaliteit, vaktechnische kwaliteit en klantentevredenheid. Zoals je kan zien gaan wij veel verder dan enkel het injecteren van muren.

Dit label wordt enkel toegekend aan aannemers die:

 • Er niet voor terugdeinzen om hun klanten bikkelharde garanties te bieden over de kwaliteit van de werken.
 • Hun onderneming met een langetermijnvisie leiden.
 • Succes niet zien als een eindbestemming, maar als een logisch gevolg van een doorgedreven beleid dat in het teken staat van kwaliteit.

Construction Quality maakt deel uit van het WTCB. Meer info vind je terug op www.constructionquality.be en www.wtcb.be

Construction Aquality logo erkenning

De gepatenteerde Aqua Crème® is het resultaat van jarenlange praktische ervaring in de vochtbestrijding in combinatie met diepgaand onderzoek naar opstijgend vocht. In tegenstelling tot heel wat andere injectieoplossingen wordt met Aqua Crème® geen extra water toegevoegd. De drogingstermijn wordt hierdoor meer dan twee keer gereduceerd.

Geen verrassingen

De som van de drie pijlers, op het vlak van product, uitvoering en beleid, brengt een levenslange garantie voor de oplossing van jouw vochtprobleem met zich mee. Verrassingen achteraf zijn uitgesloten.

Ook last van vocht in huis?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een vochtexpert langskomen.

Aqua Protect