Vocht in huis door een vochtprobleem ? Gedaan ermee!

Een huis krijgt dagelijks heel wat vocht te verduren. Als dit vrij spel krijgt dan is een vochtprobleem in de woning niet veraf. Denk maar aan de regen op je dak, je stomende afwasmachine of grondwater dat door je keldermuren sijpelt. Blijft de nattigheid binnenshuis hangen? Dan daalt de luchtkwaliteit en krijg je schimmelvorming. Investeer daarom in slimme oplossingen en geniet van een droog en gezond huis.

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

Vochtprobleem

Vochtproblemen herkennen

Vochtproblemen kunnen in je woning op verschillende manieren voorkomen. De boodschap is om eerst het vochtprobleem te herkennen alvorens de gepaste oplossing te kunnen vinden. Hieronder lees je de verschillende soorten vochtproblemen, hun symptomen en de oplossing voor elk vochtprobleem. 

Vochtprobleem herkennen

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vocht is een van de meest voorkomende vochtproblemen. Het komt vaak voor bij oudere woningen of woningen die problemen hebben met hun waterkering wat ervoor zorgt dat grondwater wordt opgenomen in de muren. 

Als de waterkering beschadigd is of ontbreekt, wordt grondwater opgezogen in de bakstenen van de muren en ontstaat er opstijgend vocht. Dat kan ook gebeuren door het vocht doorlatend karakter van je binnen- of buitenmuur. Wanneer je te maken hebt met opstijgend vocht krijg je vochtplekken, schimmel, natte muren, gaat je behangpapier opkrullen, komen je plinten los,…

Opstijgend vocht Brugge

Opstijgend vocht bestrijden

Met het injecteren van de muren kunnen we vaak opstijgend vocht bestrijden. Er worden dan gaatjes geboord over de lengte van de binnen- of buitenmuur, en deze worden gevuld met een vochtwerende gel of vloeistof. Het product zal uitzetten in het metselwerk en bakstenen en zo voorkomen dat opstijgend vocht je huis binnendringt. We ontwikkelden daarom in samenwerking met Façabelle de revolutionaire Aqua Crème waarbij het vocht twee maal zo snel droogt. 

Voor opstijgend vocht zijn wij op vandaag het enige erkend aannemingsbedrijf in de vochtbestrijding dat op alle vlakken kwalificaties kan voorleggen.

Opstijgend vocht bestrijding Brugge

Wat kost de bestrijding van opstijgend vocht?

Als je voor het injecteren van muren tegen opstijgend vocht kiest, kan je ervan uitgaan dat je minimum €121 per lopende meter zal betalen voor deze duurzame oplossing.

 

Vochtprobleem BestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van muren Vanaf €121 per lopende meter

Wat is doorslaand vocht?

Wanneer neerslag valt tegen de gevel van je woning en deze wordt opgenomen door de buitenmuur met verspreiding tot gevolg, heb je te maken met doorslaand vocht. Hierdoor kunnen zowel aan de binnenzijde als de buitenzijde van de muur vochtplekken ontstaan. Doorslaand vocht doet zich vooral voor bij poreuze of beschadigde muren, en dient zo snel mogelijk behandeld te worden.

bureau 2

Doorslaand vocht bestrijden

Doorslaand vocht behandelen doe je door de buitenmuur van je huis te beschermen tegen slechte weersomstandigheden. Want het is via de buitenmuur dat het vocht je huis binnendringt. Er bestaan drie verschillende methodes om doorslaand vocht te behandelen. Je kan jouw muren impregneren, vochtwerende verf gebruiken of kiezen voor een nieuwe gevelbekleding.

doorslaand vocht plafond

Wat kost de bestrijding van doorslaand vocht?

Er zijn drie verschillende behandelingen mogelijk. Afhankelijk van de staat van het doorslaand vocht, stelt de vochtexpert een oplossing op maat voor. Maak best een afspraak bij onze expert voor meer info en een gratis offerte. 

Last van een natte kelder?

Grondwater zorgt voor een constante druk op keldermuren en -vloeren. Wanneer de muren of vloeren niet bestand zijn tegen deze druk, kan dit ervoor zorgen dat een vochtprobleem in de kelder ontstaat. Gevolgen hiervan zijn plassen water, waterinsijpeling of -infiltratie, scheurtjes in de muren, een muffe geur, natte muren of een klamme keldervloer. Doe dus best zo snel mogelijk beroep op een expert, want een natte kelder kan gevolgen hebben voor de rest van je woning.

Natte kelder Brugge

Een natte kelder bestrijden door kelderdichting

Een natte kelder wordt vaak bestreden door kelderdichting, want dat zorgt ervoor dat de stabiliteit van je woning niet in gevaar komt. We kunnen een natte kelder dichten via bekuiping of via vloer-, wand- en randdrainage. Bij bekuiping worden de keldermuren waterdicht gecementeerd en bij drainage wordt het water in de kelder afgevoerd naar de riolering.

We raden je aan om bij vocht in je kelder beroep te doen op een erkend vakman die met kelderdichting het probleem kan bestrijden. De behandeling varieert naargelang de ernst, type en graad van infiltratie en daarom bieden wij een waterdichte vochtbestrijding op maat van je woning. 

Kelderdichting bestrijding Brugge

Wat kost het bestrijden van een natte kelder?

Als je kiest voor kelderdichting via bekuiping, dan kan dat vanaf €300 per m². Indien je last hebt van water op je keldervloer of -muren, kan je dit vochtprobleem ook oplossen door vloer-, wand- of randdrainage. Deze behandeling start vanaf €170. Uiteraard is elk vochtprobleem anders en moet er een oplossing op maat aangeboden worden. 
 

Vochtprobleem BestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²

Last van condens en schimmel in je woning?

Een te hoge luchtvochtigheid in je woning kan leiden tot schimmels en condens. Natte muren of binnenskamersvochtigheid komt door bijvoorbeeld te koken en te wassen. Wanneer er in ruimtes zoals de badkamer en keuken te weinig mogelijkheid is tot ventilatie, heb je kans dat er vochtproblemen ontstaan.

Condensatie kan leiden tot schimmels op de muren of nabij ramen. Deze zijn misschien niet altijd zichtbaar maar kunnen toch schadelijk zijn voor zowel je woning als je gezondheid. Schimmels en condens kunnen er ook voor zorgen dat je behang niet meer blijft plakken, dat verf en pleisterwerk loskomt en dat een muffe geur ontstaat in je woning. Het is een probleem dat we dus zeker niet mogen negeren. 

Condensatie en schimmel Brugge

Condensatievocht en schimmels bestrijden

Dankzij energievriendelijke oplossingen, zoals recuperatie van warme lucht of ventilatie, krijg je opnieuw gezonde lucht in je huis. Dé oplossing is dus een ventilatiesysteem laten installeren want ventilatie laat lucht binnen in je woning en zorgt ervoor dat verzadigde lucht je woning verlaat. Hierdoor kunnen de muren weer uitdrogen en de schimmels verwijderd worden. De luchtkwaliteit in huis is dus belangrijk om schimmels en condensatievocht te vermijden en daarom is ventilatie verplicht in nieuwbouwwoningen. 

Condensatie bestrijding Brugge

Hoeveel kost het om condens en schimmels te bestrijden?

Om van condens en schimmels af te geraken heb je dus een ventilatiesysteem nodig. De prijs die je hiervoor betaalt, hangt af van het systeem. Je hebt al een ventilatiesysteem vanaf €1600

Vochtprobleem BestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteem Vanaf €1600

 

Vochtprobleem door een lek?

Een veel voorkomende oorzaak van vocht in huis is lekkage. Doordat je woning een lek bevat, komt er vocht vrij en dat levert jou een vochtprobleem op. Eerst en vooral moet je de oorsprong van je lek vinden en dat aanpakken door een expert in te schakelen. Een erkende loodgieter is dé man voor de job. Daarna volgt het uitdrogen van de vochtige plekken. 

image3.jpeg

Vochtprobleem bij plat dak?

Ook om een lekkend plat dak te herstellen, kan je beroep doen op onze expertise.


Heb je last van een vochtprobleem door een lek in je plat dak? Dan helpen wij je graag verder samen met ons zusterbedrijf Iso Protect.


Iso Protect is marktleider in het isoleren van daken. Samen met de kennis van Aqua Protect in de vochtbestrijding beschikken we over de grootste kennis en ervaring uit beide werelden. Daarom durven wij zonder blozen te beweren dat wij jouw specialist zijn in het herstellen, isoleren en renoveren van jouw plat dak.

plat dak herstellen dakbedekking

Vochtprobleem oplossen

Het ene vochtprobleem is het andere niet. Elk vochtprobleem is anders en vergt een uitgebreide expertise om het niet nog erger te maken.


Aqua Protect beschikt over deze doorgedreven kennis dankzij haar jarenlange ervaring bij het bestrijden van vochtproblemen en haar meer dan 5000 uitgevoerde werven per jaar. Dankzij een gratis diagnose kom je te weten met welk vochtprobleem je thuis te kampen hebt. Een oplossing op maat volgt.

Aqua Protect - vochtprobleem oplossen

Prijzen oplossingen vochtprobleem

Wat kost het bestrijden van jouw vochtprobleem nu eigenlijk? Dat is uiteraard afhankelijk van het vochtprobleem en de gekozen methode die gebruikt wordt om het probleem in je woning op te lossen. Helaas heb je hier niet altijd zelf over te beslissen. Wanneer je last hebt van vochtproblemen, laat je deze best zo snel mogelijk behandelen door een erkend vakman. Die helpt je niet alleen met de bestrijding maar ook met het zoeken naar de oorzaak achter het vochtprobleem.

Voor de prijs bepaald kan worden, moet je dus eerst weten met welk probleem je te maken hebt. De uiteindelijke prijs die je betaalt, zal dus afhangen van de vochtbestrijdingsmethode die wordt toegepast.

 

Vochtprobleem bestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van murenVanaf €121 per lopende meter
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteemVanaf €1600

 

De prijzen in de tabel zijn minimumprijzen. Wil je meer te weten komen over de kosten van de bestrijding voor jouw vochtprobleem? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang jouw prijs op maat.

Vochtprobleem prijs reduceren

Weet dat er in Vlaanderen premies voor een grondige aanpak van bepaalde vochtproblemen in de woning mogelijk zijn.
Naast de Verbeteringspremie kan er ook, zo het een breder renovatieproject omvat, aanspraak gemaakt worden op de Renovatiepremie. Er zijn ook steden en gemeenten die hier bovenop ook nog steun bieden.
Dus op verschillende niveaus is er steun voor duurzame vochtbestrijding te verkrijgen. Dit motiveert ook het belang van een grondige aanpak van het vochtprobleem in huis. Meer vind je via de link www.vlaanderen.be.

Vochtprobleem prijs

Vochtprobleem oplossen dankzij onze Blauwe Lening

Omdat een gezonde woning het recht is van iedereen, riepen we bij Aqua Protect de “Blauwe Lening” in het leven. De Blauwe Lening maakt het mogelijk om vochtproblemen in je woning op je eigen ritme op te lossen.

Aqua Protect - Blauwe lening

Ook last van vochtprobleem?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een vochtexpert langskomen.

Aqua Protect - kaart uitgevoerde werken