Vochtige muur behandelen: onze werkwijze

Zie je schimmels op je muren of komen de plinten en/of het behang los? Dan is er wellicht vocht in je muren geslopen, een vervelend probleem dat een kordate en professionele behandeling vereist. Dankzij onze nauwkeurige werkwijze en het gebruik van ons eigen product Aqua Crème® zijn je muren in een mum van tijd weer droog. Maar hoe gaan onze professionals nu juist te werk als ze een vochtige muur behandelen? Ontdek hier onze werkwijze.

Stap 1: behang en pleisterwerk verwijderen

Een goede voorbereiding is al de helft van het werk! Daarom vragen we je op voorhand de ruimte volledig leeg te maken en de plinten te verwijderen.

Eens de ruimte leeg is, zal onze vakman al het behang verwijderen en - indien er zouten in de muren zitten - ook het pleisterwerk. Hij legt het vochtprobleem dus letterlijk bloot. 

aqua protect vochtbestrijding injectie met aqua creme 002

Stap 2: boren

Vervolgens boren we kleine gaten op de plekken waar de Aqua Crème® moet komen. De gaatjes bevinden zich op 8 à 9 centimer van elkaar omdat de Aqua Crème® zich in de muur verspreidt tot een afstand van 10 centimeter. Bovendien boren we altijd maximaal 9 centimer boven de vloer.

Aan de kleur van het boorsel kun je vaak ook de ernst van het vochtprobleem zien. Hoe donkerder het boorsel kleurt, hoe meer vocht er op die plaats aanwezig is. 

aqua protect vochtbestrijding boringen vochtige muur voor injectie met aqua creme

Stap 3: injecteren met Aqua Crème®

Nu de voorbereidende werken gebeurd zijn, kan het echte werk beginnen! We spuiten Aqua Crème® onder lage druk in de gaten die we zojuist boorden. Aqua Crème® is onze hoogsteigen gepatenteerde succesformule die tot tweemaal sneller droogt dan eender welke andere vochtbehandeling. Het geheim zit 'm in het geringe aantal watermoleculen waardoor het silaan in de Aqua Crème® veel sneller kan reageren met het vocht in de muur. 

aqua protect injectie tegen opstijgend vocht injectie onder lage druk met aqua creme

Stap 4: zoutmembraan plaatsen

Meteen na de injecties plaatsen we een zoutmembraan tegen de muur met een hechtingsmortel. Deze doek zorgt ervoor dat de achtergebleven zouten en nitraten in de bakstenen geen sporen nalaten op het nieuwe pleisterwerk. Zo ben je er zeker van dat het vocht geen nare herinnering achterlaat op je gloednieuwe muur.

aqua protect plaatsen van zoutmembraan na injectie

Stap 5: afwerken met nieuw pleisterwerk

Na de behandeling is het hoog tijd om je muur weer in een mooi jasje te steken! Onze ervaren stukadoor werkt je muur zorgvuldig af met nieuw pleisterwerk zodat hij er weer zo goed als nieuw uitziet. Was het bij jou niet nodig om het pleisterwerk af te kappen? Dan is deze stap uiteraard niet van toepassing.

Eens de muur volledig uitgedroogd is, kan je hem zelf opnieuw schilderen of behangen. 

Aqua Protect - vochtige binnenmuur behandelen - onze werkwijze

Stap 6: controle

Om in schoonheid af te sluiten doen we ook altijd nog een bijkomende drogingscontrole. Zo zijn we er zeker van dat het vocht volledig weg is uit je muur en ook geen kans heeft om terug te keren. 

Wist je trouwens dat je van levenslange garantie geniet als je je muren laat behandelen tegen opstijgend vocht door Aqua Protect? 

Aqua Protect - vochtige binnenmuur behandelen - onze werkwijze

Alle stappen in één video

Aqua Protect - vochtige binnenmuur behandelen - onze werkwijze play

Laat jouw vochtige muur behandelen door Aqua Protect!

Denk je ook te maken te hebben met opstijgend vocht in je muren? Laat het dan meteen behandelen! Niet alleen heeft vocht nefaste gevolgen voor jouw gezondheid en voor jouw energiefactuur, ook jouw woning lijdt eronder. Beperk de schade en vraag vandaag nog gratis advies aan van onze vochtexperts.