Wist je dat vochtproblemen voor een hogere energiefactuur zorgen?

Vocht kan je missen als kiespijn. Zo heeft het een impact op je woning, je leefcomfort én je gezondheid. Maar dat is nog niet alles. Want wist je dat vochtproblemen voor een hogere energiefactuur zorgen? Ontdek hieronder hoe dat komt en wat je eraan kan doen. 

 

Door vochtproblemen is het moeilijker om je huis op te warmen

De voornaamste reden voor je hogere energiefactuur is het feit dat vochtige ruimtes veel moeilijker te verwarmen zijn dan droge ruimtes. Vochtige lucht is nu eenmaal zwaarder, waardoor ze zich ook moeilijker een weg kan banen doorheen de ruimte. Dat verklaart meteen ook waarom warmte zich veel moeilijker kan verspreiden in vochtige ruimtes. Het gevolg? Je zal meer moeten stoken om je huis op temperatuur te krijgen. En dat zal je energiefactuur geweten hebben...

Aqua Protect - vochtproblemen

Door vochtproblemen voelt je huis kouder aan

Daarnaast zorgen vochtproblemen ook voor een lagere gevoelstemperatuur. Je huis zal dus simpelweg kouder aanvoelen bij vochtproblemen. Zo zal een vochtige kamer van 20°C kouder aanvoelen dan een droge kamer van 20°C. Omdat de gevoelstemperatuur sterk afwijkt van de werkelijke temperatuur, heb je dus al snel de neiging om de verwarming een graadje hoger te zetten.

 
 

Vochtproblemen oplossen voor een lagere energiefactuur

Vocht ben je liever kwijt dan rijk. Op lange termijn kan het schade toebrengen aan zowel je woning als je gezondheid. En je energiefactuur? Die zal maar blijven oplopen… Onder het motto 'voorkomen is beter dan genezen', raden we daarom aan om je woning nu al maximaal te beschermen tegen mogelijke vochtproblemen. Zo ben je met een goed ventilatiesysteem altijd zeker van verse, gezonde lucht met de perfecte vochtigheidsgraad. Merk je toch al de eerste tekenen van vochtproblemen op? Pak het dan van bij het begin aan. Hoe sneller je ingrijpt, hoe meer centjes en kopzorgen het je zal besparen.

Aqua Protect - vochtproblemen

Vochtproblemen bestrijden doe je met Aqua Protect

Aqua Protect is jouw go-to als het gaat om vochtbestrijding- en preventie. Met onze 20 jaar ervaring, ben je zeker van een correcte en kwalitatieve service.

Wil je ook preventief jouw woning vochtproof maken of jouw vochtproblemen grondig aanpakken? Aarzel niet om een afspraak te maken voor een gratis diagnose. Een regionaal expert komt graag langs om jou de beste oplossing voor te stellen.