Geen isolatie zonder ventilatie

Is jouw woning goed geïsoleerd of ben je van plan ze extra te isoleren? Uitstekend idee! Een goede isolatie is de eerste stap naar een energiezuinige woning. Maar wat velen uit het oog verliezen is dat hoe beter je je woning isoleert, hoe luchtdichter ze wordt. Daarom gaan isolatie en ventilatie altijd hand in hand.

Extra isolatie betekent extra ventilatie

Met een goede isolatie vermijd je dat warmte zomaar uit je woning kan ontsnappen. Daardoor hoef je minder te stoken en wordt je woning een stuk energie-efficiënter. Maar hoe beter je woning geïsoleerd is, hoe luchtdichter ze ook wordt. Verse lucht komt moeilijker binnen, terwijl de vervuilde en vochtige lucht amper naar buiten kan. Enkel een goed ventilatiesysteem kan dit evenwicht herstellen.

Aqua Protect - extra isolatie betekent extra ventilatie

De gevolgen van isolatie zonder ventilatie

Gebrekkige ventilatie heeft in de eerste plaats gevolgen voor je gezondheid. Door de blijvende aanwezigheid van vervuilde lucht in je woning, word je vatbaarder voor concentratiestoornissen, allergieën, verkoudheden en luchtwegaandoeningen. Maar ook je woning blijft niet gespaard. Want als vochtige lucht zich geen weg naar buiten kan banen, zal het zich op termijn in de koude plekken van je muren beginnen nestelen. 

schimmel verwijderen

Ventileren is niet hetzelfde als verluchten

Een kamer verluchten door een raam open te zetten, doen we allemaal wel eens. Maar om een gezond binnenklimaat te creëren en te behouden, heb je nood aan een constante aan- en afvoer van verse en vervuilde lucht. En dat lukt alleen maar met mechanische ventilatie.

Wil je meer info over ventilatie of wil je weten welk ventilatiesysteem het beste bij jou past? Aarzel dan zeker niet om onze experts te contacteren.

ventilatiesysteem 2

Isolatie is niet de oorzaak van vochtproblemen

Een van de grootste misvattingen is dat isolatie de grote boosdoener is van vochtproblemen in je woning. Condens gaat altijd op zoek naar de koude plekjes in je woning. Dankzij een goede isolatie werk je die koudebruggen juist weg, waardoor vocht niet kan evolueren in schimmels of opstijgend vocht

Meer nog, isolatie is de meest effectieve manier om je woning energiezuiniger te maken en je energiefactuur voelbaar te drukken. Informeer je gerust bij onze isolatie-experts van Iso Protect voor een gratis voorstel op maat.

aqua protect traitement de l humidite traiter l humidite ascensionnelle avec aqua creme 001

Bestrijd vochtproblemen met Aqua Protect!

Denk je te maken te hebben met schimmels, condens, opstijgend vocht of een natte kelder? Laat dit dan meteen behandelen! Niet alleen heeft vocht nefaste gevolgen voor jouw gezondheid en voor jouw energiefactuur, ook jouw woning lijdt eronder. Beperk de schade en vraag vandaag nog gratis advies aan van onze vochtexperts.