Schimmel verwijderen én definitief oplossen

Schimmel verwijderen en definitief oplossen

Waarom ontstaan schimmels in huis?

Het verrichten van huishoudelijke taken alsook jezelf en bij uitbreiding het volledige gezin zorgen voor heel wat vochtigheid in de lucht. Denk maar aan dagelijks koken, douchen en wassen. Je ademt en zweet wat ook op zijn beurt voor een verhoogde luchtvochtigheid zorgt. De condensatieproblemen die hier ontstaan vinden hun oorsprong in onvoldoende ventilatie met de ontwikkeling van schimmels en allergenen tot gevolg. Schimmel kan zich ontwikkelen in vochtige ruimtes zoals je badkamer of keuken, maar ook in de woonkamer of slaapkamer.

Schimmel verwijderen biedt geen sluitende oplossing daar het probleem aan de basis dient aangepakt te worden.

Waarom schimmel verwijderen

Het belang van schimmel verwijderen

Onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek legt de klemtoon op de ernst van de gevolgen van schimmelvorming. Uit onderzoek door de Universiteit Gent is gebleken dat sommige schimmels in bijvoorbeeld de badkamer of keuken uiterst giftige stoffen afscheiden, zogeheten mycotoxinen. Sommige typen zijn aangemerkt als kankerverwekkend door het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek. Van andere typen is onbekend of ze schadelijk zijn. Onderzoek moet nog uitwijzen hoe groot het gevaar is. Schimmel verwijderen in dergelijke gevallen doet men best met de nodige voorzorgsmaatregelen.
Regelmatig duiken er berichten op over het ‘Sick Building Syndrome’ (SBS).

Hieronder valt een heel scala aan vage symptomen zoals irritatie van neus- en oogslijmvliezen, hoofdpijn, lusteloosheid en andere vervelende kwalen. Deze symptomen komen vooral voor bij mensen die veel verblijven in gebouwen met een slechte luchtkwaliteit en schimmelgroei. Huisstofmijten en schimmels kunnen bij personen die daarvoor gevoelig zijn allergische reacties zoals verergering van astma, hooikoortsachtige verschijnselen of huidreacties veroorzaken. Schimmel verwijderen is dus geen overbodige luxe als je deze schadelijke gevolgen ziet.

Schimmel verwijderen in huis: onze oplossingen

Schimmel verwijderen gebeurt niet in een handomdraai. Schimmel- en condensatieproblemen pakken wij aan door de woning op een doordachte manier te ventileren want simpelweg een raam openzetten is niet de juiste manier om schimmel te bestrijden. Afhankelijk van jouw te behandelen ruimtes en het type woning, kunnen wij een oplossing op maat met sluitende garanties bieden.


Schimmel verwijderen doet men door de ruimte van een juiste mechanische oplossing te voorzien. Deze oplossing hangt af of de schimmel in één of meerdere ruimtes voorkomt. De technologie laat toe om schimmel te verwijderen met oplossingen, met of zonder warmterecuperatie.

Klaar om op een correcte manier definitief met schimmel in huis af te rekenen?

Schimmel verwijderen onze oplossingen

Schimmel verwijderen: de huiszwam

Sommige schimmels kunnen zo uitgebreid zijn dat ze je woning teisteren. Indien je meer ziet dan enkel wat zwarte puntjes op de muren of bij het raam maar een schimmel die uitgegroeid is tot een groot en rond vruchtlichaam met een bruinrode kleur met witte rand, dan heb je waarschijnlijk met de huiszwam te maken.


Deze schimmel verwijderen vergt een andere aangepaste aanpak en oplossing. Ontdek hier hoe we deze schimmel verwijderen.

huiszwam

Schimmel verwijderen: doe het niet zelf

Schimmels verwijderen is meer dan wat zwarte smurrie van de ramen of muren vegen. Gezien een vochtprobleem steeds aan de basis ligt van schimmelvorming, dient daarvan eerst de oorzaak gevonden te worden. Enkel dit is de juiste manier om schimmels te verwijderen en opnieuw in een gezond woning te vertoeven.


Wij investeren voortdurend in het hoge expertiseniveau van onze specialisten. Zo kunnen wij ieder werk dat we uitvoeren garanderen. Dit vertaalt zich in sluitende resultaatsverbintenissen, tot 10 jaar garantie, voor de behandeling tegen schimmel in huis.

Prijs schimmel verwijderen

De prijs om schimmel te verwijderen hangt af van de uitgestrektheid, de ernst en de effectieve oorzaak of met andere woorden het vochtprobleem dat aan de basis ligt van de schimmelvorming.

Zoals eerder vermeld, is ventilatie een goeie bestrijdingsmethode. De prijs van een ventilatiesysteem hangt af van het model dat je kiest. Er zijn al ventilatiesystemen verkrijgbaar vanaf €1.600.

Het steeds aangewezen om een expertise door een vochtexpert te laten uitvoeren zodat je de kern van het probleem kan oplossen. Vraag hier je gratis diagnose.

Prijs schimmel verwijderen

Schimmel verwijderen dankzij onze Blauwe Lening

Leven in een gezonde woning is het recht van iedereen. Aqua Protect helpt hierbij graag een handje via de “Blauwe Lening”. Deze financiële formule maakt het mogelijk maakt om jouw lening voor het verwijderen van schimmels op eigen ritme af te betalen.

blauwe lening achtergr

Kwaliteitsbeleid

Ons bedrijf is in het bezit van het Construction Quality-label. Construction Quality is het op maat gemaakt alternatief voor de ISO-normen met dit verschil dat de ontwikkeling ervan uitsluitend van toepassing is op de bouwsector. De pijlers zijn administratieve kwaliteit, vaktechnische kwaliteit en klantentevredenheid. Zoals je kan zien, gaan wij veel verder dan enkel het injecteren van muren.

Dit label wordt enkel toegekend aan aannemers die:

  • Er niet voor terugdeinzen om hun klanten bikkelharde garanties te bieden over de kwaliteit van de werken.
  • Hun onderneming met een langetermijnvisie leiden.
  • Succes niet zien als een eindbestemming, maar als een logisch gevolg van een doorgedreven beleid dat in het teken staat van kwaliteit.

Construction Quality maakt deel uit van het WTCB. Meer info vind je terug op www.constructionquality.be en www.wtcb.be

Construction Quality maakt deel uit van het WTCB. Meer info vind je terug op www.constructionquality.be en www.wtcb.be

Ook last van schimmel in huis?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een vochtexpert langskomen.

map compl