Opstijgend vocht overwinnen met een injectie

Opstijgend vocht is één van meerdere vochtproblemen die kunnen optreden in je woning. Andere zijn doorslaand vocht, lekkage, condensatie en een natte kelder door waterinfiltratie. In deze blog focussen we op opstijgend vocht, en specifieker op de bestrijding ervan en de gevolgen die het met zich mee brengt.

Opstijgend vocht kan je omschrijven als optrekkend grondwater dat in combinatie met vochtdoorlating in je muren terecht komt. Je muren hebben namelijk hun waterafstotend karakter doorheen de jaren verloren. De poriën van het metselwerk nemen water op en doen het vervolgens ook opstijgen.

Opstijgend vocht herkennen in je huis

Er zijn verschillende symptomen die gepaard gaan met opstijgend vocht. Als je last hebt van opkrullend behangpapier, schilderwerk met donkere plekken, een natte muur of loskomende plinten dan heb je hoogstwaarschijnlijk een situatie van opstijgend vocht in je woning.

opstijgend vocht

Injectie als oplossing voor opstijgend vocht

Omdat een vochtige bodem nagenoeg onmogelijk is te vermijden, is het noodzakelijk om de aangetaste plekken en liever het volledige bouwwerk te voorzien van een waterafstotende barrière. Dit ondoordringbaar schild houdt het opstijgend vocht tegen. 

Je muren voorzien van zo’n ondoordringbaar schild doe je het best met een ‘droge injectie’. Bij Aqua Protect ontwikkelden we in samenwerking met Façabelle een revolutionaire formule na diepgaand onderzoek. Met Aqua Crème heb je de snelste oplossing tegen opstijgend vocht dankzij haar silaandragend karakter. 

Door het minimaliseren van de watermoleculen kan het silaan sneller reageren zonder overtollig water toe te voegen. Deze crème laat je muren uitdrogen en doet dat in een uitzonderlijk korte tijd. De drogingstijd vermindert met Aqua Crème van standaard 18 maanden naar 3 tot maximaal 6 maanden. 

Opstijgend vocht is schadelijk voor jou en je woning

Opstijgend vocht is een veel voorkomend probleem dat je zeker niet mag onderschatten en waar je altijd voldoende aandacht aan moet besteden. Dit vochtprobleem is dan ook schadelijk voor zowel je woning als je eigen gezondheid. 

Vocht tast de woning aan waardoor een waardeverlies van je woning zeer dichtbij is. Houten constructies, muren en andere oppervlakken zijn meestal het slachtoffer van die schade.

Naast de schade aan je huis heeft opstijgend vocht ook heel wat gevolgen voor jouw gezondheid. Het vocht en vooral de schimmelvorming die ermee gepaard gaat, leiden tot allergische reacties en vooral aantasting van je longen en luchtwegen. Ook vermoeidheid, huidirritaties en vele verkoudheidssymptomen kan je ervaren door de aanwezigheid van het opstijgend vocht in je huis.

Opstijgend vocht

Laat opstijgend vocht niet de bovenhand nemen

Laat jezelf niet verdrinken in je vochtprobleem en handel snel. Maak een afspraak en laat een expert een gratis diagnose uitvoeren van jouw woning. Samen verhelpen we het probleem van opstijgend vocht in jouw woning en halen we het neer voordat het te laat is. Met Aqua Crème in onze hoek, maakt het vochtprobleem geen schijn van een kans. 

Een oplossing op maat voor ieder budget

Heb je een kleiner budget? Dan is er goed nieuws. De Vlaamse Overheid houdt de problematiek van opstijgend vocht nauwlettend in het oog. Zo is er de kans om via de renovatiepremie of verbeteringspremie beroep te doen op financiële overheidssteun om opstijgend vocht af te stoppen. 

Daarnaast is er ook onze Blauwe Lening. Dat is een financiële formule die ervoor zorgt dat iedereen op zijn of haar tempo de kosten kan betalen. 

Iedereen heeft recht op een gezonde woning en daar help Aqua Protect jou graag bij. Twijfel dus niet langer en ga jouw strijd tegen opstijgend vocht samen met ons aan! Vraag vandaag nog jouw gratis diagnose aan.

Blijf ook op de hoogte van onze producten en nieuwtjes door ons te volgen op Facebook en Instagram.

Tot blogs!

Diagnose

Ook last van een opstijgend vocht