Erkend specialist in ventilatiesystemen

1 op de 8 Belgische woningen kampt met vochtproblemen. Ook al is het niet altijd zichtbaar met het blote oog, vocht loert om elke hoek.

Je woning op de juiste manier ventileren is dus van essentieel belang! Met onze jarenlange ervaring in vochtbestrijding en ventilatiesystemen helpen we je de meest vochtige ruimtes weer om te toveren tot droge en gezonde leefruimtes.

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

Ventilatiesystemen

Wat is de oorzaak van schimmel in je woning?

Schimmels en muffe geuren zijn een gevolg van vochtaanslag of condensvorming. Alles in je woning geeft vocht af: van de was die hangt te drogen tot dampen uit je douche of kookpotten. Maar zelfs poetsen en ademen produceert vocht.

Vocht gaat altijd op zoek naar de koude plekken in je woning, zoals hoeken of contactpunten met ramen. Op deze koudebruggen is de kans op vochtaanslag en dus ook op schimmels groter. En een oppervlakkige reiniging is niet voldoende om ze klein te krijgen.

aqua protect schimmel in slaapkamer aanpakken

Is ventileren een must?

Een goede isolatie is belangrijk en zorgt voor een lagere energiefactuur. Maar bij een goed geïsoleerd huis daalt ook het ventilatiedebiet sterk. Hierdoor zal de aan- en afvoer van lucht verzwakken en krijgen bacteriën en schimmels vrij spel.

Ventilatie is de énige effectieve manier om condensatie op lange termijn aan te pakken. En dit dankzij onze 2 soorten ventilatiesystemen:

  • Centraal ventilatiesysteem type C & D
  • Decentraal ventilatiesysteem type C & D


TIP:
Wil je weten welk systeem best is voor jouw woning? Vraag onze experts raad tijdens het gratis plaatsbezoek.

ventilatiesysteem 2

Het verschil tussen een centraal en decentraal ventilatiesysteem

  • Een centraal systeem vertrekt steeds vanuit één centrale unit die je woning ventileert via een stelsel van kanalen doorheen je huis.
  • Een decentraal systeem daarentegen is een lokale oplossing die slechts één ruimte tegelijk ventileert. Zo kan je elke ruimte afzonderlijk regelen.

De verschillende types ventilatiesystemen

Een centraal ventilatiesysteem type C voert enkel de vochtige lucht af. Verse buitenlucht wordt op natuurlijke wijze de woning binnengetrokken, terwijl de vervuilde binnenlucht op een mechanische manier afgezogen wordt.

De luchtcirculatie verloopt via kanalen vanuit de centrale unit naar specifieke ruimtes in je woning.

Bij een centraal D-systeem gebeurt de luchtaanvoer en -afvoer volledig mechanisch. Via hetzelfde kanalenstelsel wordt vervuilde lucht afgevoerd en verse lucht aangevoerd.

Een D-systeem is aangewezen in woningen met grote ruimtes.

Beperkt het vochtprobleem zich tot één ruimte? Dan is een decentraal C-systeem voldoende. Net zoals bij een centraal C-systeem gebeurt de aanvoer van de lucht volledig natuurlijk en de afvoer van vochtige lucht mechanisch.

Het decentraal D-systeem wordt enkel in droge ruimtes zoals de slaapkamer of de woonkamer geplaatst. De luchtaanvoer- en afvoer gebeurt wel volledig mechanisch: de unit zuigt vochtige lucht uit de ruimte aan en blaast nieuwe, verse buitenlucht de ruimte in.

Een decentraal D-systeem is ideaal voor grotere ruimtes.

Hoeveel kost een ventilatiesysteem?

Benieuwd naar de kostprijs van een ventilatiesysteem? De prijs hangt af van de graad, de ernst en de plaats van het condensprobleem. Laat je adviseren door één van onze vochtexperts voor de beste oplossing op maat.

De diagnose is steeds gratis!

Blauwe Lening

Dankzij de Blauwe Lening kan iedereen op zijn of haar ritme een vochtbehandeling afbetalen. 

Waarom kiezen voor Aqua Protect?

  • Altijd bij jou in de buurt: vestigingen in Zwevegem, Mechelen, Gent, Genk, Braine l’Alleud en Gosselies
  • Je kan ons steeds bereiken op het gratis nummer 0800 / 97 467
  • Tot 10 jaar garantie op je ventilatiesysteem bij jaarlijks onderhoud door onze vakmannen
  • Aqua Protect is een merk van Group Protect, financieel stabiele onderneming met meer dan 20 jaar ervaring en 5.000 werven per jaar
  • Hoogste tevredenheidsscores: een tevreden klant, daar gaan we voor!

 

Kiezen voor Aqua Protect betekent bewust kiezen voor een betrouwbare nationale speler in vochtbestrijding. Als één van de weinigen in ons land werken we al meer dan 20 jaar ononderbroken volgens de erkende procescertificatie van het BCCA.

Technische dienst Aqua Protect - Group Protect

Ook last van schimmels of condens in huis?

Laat GRATIS een vochtexpert langskomen en maak definitief komaf met vocht.

map compl