Ventilatiesysteem D

Heel wat mensen staan niet stil bij een goede ventilatie van hun woning, waardoor vochtproblemen vrij spel krijgen.

Bij een slechte ventilatie kan condens de woning nauwelijks verlaten, waardoor het zich begint af te zetten op de muren. Dit is niet alleen schadelijk voor je woning, maar ook voor je gezondheid. Reden te meer om te kiezen voor een ventilatiesysteem D van Aqua Protect.

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

ventilatie

Wat is een ventilatiesysteem D?

Een ventilatiesysteem D combineert mechanische toevoer en mechanische afvoer van lucht. De warmte van de afgevoerde lucht wordt in een ventilatiesysteem D gerecupereerd. Dit wil zeggen dat het de koude buitenlucht dat binnenkomt in je huis, voldoende verwarmt. Omdat dit systeem automatisch warmteregulerend werkt, wordt er ook gesproken van een balansventilatiesysteem. Hierdoor bespaar je aanzienlijk op de gemaakte stookkosten doordat de lucht reeds verwarmd is. 

ventilatiesysteem D

Ventilatiesysteem D als oplossing voor condensatie en schimmels

Door de ophoping van vervuilde lucht groeien niet alleen schimmels en bacteriën, maar is ook het schadelijke CO2-gehalte hoger. Gebrek aan ventilatie kan verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken zoals hoofdpijn, droge keel, ongemak aan de ogen, allergieën, ademhalingsmoeilijkheden, slaperigheid... Met een ventilatiesysteem D verbeter je dus meer dan alleen jouw wooncomfort

schimmels

Voordelen van een ventilatiesysteem D

 • Automatisch aan- en afvoer van verse lucht
 • Lucht gefilterd tegen pollen, stuifmeel en stof
 • Warmterecuperatie
 • Besparen op stookkosten
 • Positief effect op het E-peil
 • Verhoogd comfort
 • Eenvoudige reiniging

Nadelen van een ventilatiesysteem D

 • Hogere onderhoudskosten
 • Hoger prijskaartje
 • Bij slechte isolatie kans op droge lucht

Ventilatiesysteem D is zeker geen overbodige luxe

Ondanks dat een ventilatiesysteem D wat duurder is omdat er twee ventilatoren zijn, die meer verbruiken dan een ventilatiesysteem B of C met één ventilator, is de terugwinning van warmte zeker geen overbodige luxe. Als gevolg van deze balansventilatie moet je minder stoken in de winter of koelen in de zomer. Net als in de winter, wordt in de zomer de koudere vervuilde binnenlucht gebruikt om de warme buitenlucht af te koelen.

Het is daarbij belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de isolatie van je woning. Bij slecht geïsoleerde woningen wordt het ventilatiesysteem D niet optimaal ingezet. 

schimmels

Ontdek de voordelen van onze aanpak

 • Je woont terug in een gezond gebouw dat sterk in waarde gestegen is.
 • Je bent verlost van schimmels en condensatieproblemen.
 • Je bent verzekerd van gezonde lucht in je woning.
 • Tot 10 jaar garantie mits jaarlijks onderhoud door onze vakmannen.

Het professioneel oplossen van condensatieproblemen

Mechanische ventilatie is de énige juiste manier om het probleem van condensatie op te lossen. Dit biedt een sluitend antwoord op de condensatieproblematiek waardoor condens, aanslag, schimmelvorming, geurhinder… definitief een halt toegeroepen wordt.

Dankzij ons uitgebreid gamma bieden wij steeds een oplossing op maat.

Wij kiezen voor kwaliteit

Ons bedrijf is in het bezit van het Construction Quality-label. Construction Quality is het op maat gemaakt alternatief voor de ISO-normen met dit verschil dat de ontwikkeling ervan uitsluitend van toepassing is op de bouwsector. De pijlers zijn administratieve kwaliteit, vaktechnische kwaliteit en klantentevredenheid. Zoals je kan zien, gaan wij veel verder dan enkel het aanbieden van ventilatiesystemen.

Dit label wordt enkel toegekend aan aannemers die:

 • Er niet voor terugdeinzen om hun klanten bikkelharde garanties te bieden over de kwaliteit van de werken.
 • Hun onderneming met een langetermijnvisie leiden.
 • Succes niet zien als een eindbestemming, maar als een logisch gevolg van een doorgedreven beleid dat in het teken staat van kwaliteit.

Construction Quality maakt deel uit van het WTCB. Meer info vind je terug op www.constructionquality.be en www.wtcb.be

Construction Quality

Technische dienst

Steeds bij jou in de buurt. Wij hebben technische diensten in Zwevegem, Mechelen, Gent, Genk, Braine l’Alleud en Gosselies. Je kan ons bereiken op het gratis nummer 0800 / 97 467.

Technische dienst

Blauwe Lening

Iedereen heeft recht op een gezonde woning. Aqua Protect probeert daaraan steeds bij te dragen. Niet alleen door haar doorgedreven expertise in een ventilatiesysteem D. Ook door het aanbieden van de Blauwe Lening. Een financiële formule die ervoor zorgt dat iedereen op zijn of haar ritme kan betalen.

Blauwe lening

Nood aan ventilatie?

Kies voor een ventilatiesysteem D van Aqua Protect. 

tevreden klanten