Ventilatiesysteem C

Heel wat mensen staan niet stil bij een goede ventilatie van hun woning, waardoor vochtproblemen vrij spel krijgen.

Bij een slechte ventilatie kan condens de woning nauwelijks verlaten, waardoor het zich begint af te zetten op de muren. Dit is niet alleen schadelijk voor je woning, maar ook voor je gezondheid. Reden te meer om te kiezen voor een ventilatiesysteem C van Aqua Protect.

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

ventilatie

Wat is een ventilatiesysteem C?

Bij een ventilatiesysteem C wordt er verse lucht aangevoerd op een natuurlijke wijze. De lucht komt via roosters in ramen of muren jouw huis binnen. Om de circulatie zo efficiënt mogelijk te maken, gebeurt deze luchttoevoer in droge ruimtes (woonkamer, gang, trappenhal, slaapkamer, bureau…). De vervuilde buitenlucht wordt vervolgens uit natte ruimtes mechanisch weggezogen d.m.v. een ventilator uit de keuken, badkamer, wasplaats…

ventilatiesysteem C

Ventilatiesysteem C als oplossing voor condensatie en schimmels

Wanneer jouw woning onvoldoende geventileerd wordt, kan de vervuilde vochtige lucht niet naar buiten. In een mum van tijd krijg je dan te maken met vochtplekken of schimmelvorming op je muren, meubels, enz.. Dit is niet alleen slecht voor het behang of de kwaliteit van de muren maar heeft ook een negatieve invloed op je gezondheid. Vraag zeker advies op maat om de ventilatie in jouw woning optimaal te maken. Zo ben je zeker van een eenmalige investering.

schimmels

Voordelen van een ventilatiesysteem C

 • Lagere investeringskost dan ventilatiesysteem D
 • Automatische afvoer van lucht
 • Eenvoudige installatie
 • Lange levensduur

Nadelen van een ventilatiesysteem C

 • Kans op geluidshinder
 • De buitenlucht wordt niet volledig gefilterd, wat kan leiden tot een verslechterde luchtkwaliteit
 • Geen controle over temperatuur van binnenkomende lucht

Belang van een goede ventilatie

Een goede isolatie is belangrijk en zorgt voor een lagere energiefactuur. Bij een huis dat zeer goed geïsoleerd is, is het ventilatiedebiet sterk gedaald. Hierdoor zal de vervuilde lucht zich sneller ophopen en worden er bacteriën en schimmels gevormd. Daarom moet er voldoende ventilatie zijn om gefilterde frisse lucht binnen te krijgen. Het is van groot belang om het ventilatietoestel verstandig te plaatsen, zodat de apparatuur op de juiste plek wordt geïnstalleerd om zo een goede ventilatiestroom te verkrijgen. Aarzel niet om een gratis plaatsbezoek aan te vragen met een vochtexpert uit jouw regio. 

schimmels

Ontdek de voordelen van onze aanpak

 • Je woont terug in een gezond gebouw dat sterk in waarde gestegen is.
 • Je bent verlost van schimmels en condensatieproblemen.
 • Je bent verzekerd van gezonde lucht in je woning.
 • Tot 10 jaar garantie mits jaarlijks onderhoud door onze vakmannen.

Het professioneel oplossen van condensatieproblemen

Mechanische ventilatie is de énige juiste manier om het probleem van condensatie op te lossen. Dit biedt een sluitend antwoord op de condensatieproblematiek waardoor condens, aanslag, schimmelvorming, geurhinder… definitief een halt toegeroepen wordt.

Dankzij ons uitgebreid gamma bieden wij steeds een oplossing op maat.

Wij kiezen voor kwaliteit

Ons bedrijf is in het bezit van het Construction Quality-label. Construction Quality is het op maat gemaakt alternatief voor de ISO-normen met dit verschil dat de ontwikkeling ervan uitsluitend van toepassing is op de bouwsector. De pijlers zijn administratieve kwaliteit, vaktechnische kwaliteit en klantentevredenheid. Zoals je kan zien, gaan wij veel verder dan enkel het aanbieden van ventilatiesystemen.

Dit label wordt enkel toegekend aan aannemers die:

 • Er niet voor terugdeinzen om hun klanten bikkelharde garanties te bieden over de kwaliteit van de werken.
 • Hun onderneming met een langetermijnvisie leiden.
 • Succes niet zien als een eindbestemming, maar als een logisch gevolg van een doorgedreven beleid dat in het teken staat van kwaliteit.

Construction Quality maakt deel uit van het WTCB. Meer info vind je terug op www.constructionquality.be en www.wtcb.be

Construction Quality

Technische dienst

Steeds bij jou in de buurt. Wij hebben technische diensten in Zwevegem, Mechelen, Gent, Genk, Braine l’Alleud en Gosselies. Je kan ons bereiken op het gratis nummer 0800 / 97 467.

Technische dienst

Blauwe Lening

Iedereen heeft recht op een gezonde woning. Aqua Protect probeert daaraan steeds bij te dragen. Niet alleen door haar doorgedreven expertise in een ventilatiesysteem C. Ook door het aanbieden van de Blauwe Lening. Een financiële formule die ervoor zorgt dat iedereen op zijn of haar ritme kan betalen.

Blauwe lening

Nood aan ventilatie?

Kies voor een ventilatiesysteem C van Aqua Protect. 

kaart tevreden klanten