Decentraal ventilatiesysteem

Heel wat mensen staan niet stil bij een goede ventilatie van hun woning, waardoor vochtproblemen vrij spel krijgen.

Bij een slechte ventilatie kan condens de woning nauwelijks verlaten, waardoor het zich begint af te zetten op de muren. Dit is niet alleen schadelijk voor je woning, maar ook voor je gezondheid. Reden te meer om te kiezen voor een decentraal ventilatiesysteem van Aqua Protect.

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

ventilatie

Wat is een decentraal ventilatiesysteem?

Met een decentraal ventilatiesysteem kan je elke ruimte afzonderlijk regelen in tegenstelling tot een centraal ventilatiesysteem. Hierdoor zijn ventilatiekanalen ook overbodig, want er is geen constante luchtdoorstroming zoals bij een centraal ventilatiesysteem. Zo kan je zelf de mate van de luchtdoorstroming of het debiet bepalen, zonder dat dit een invloed heeft op het debiet van de andere ruimtes. 

ventilatie

Wanneer kiezen voor een decentraal ventilatiesysteem?

Wanneer je een centraal systeem laat plaatsen, is een ventilatieplan vereist. Met een decentraal ventilatiesysteem zijn er geen grote werken nodig omdat deze niet afhankelijk zijn van ventilatiekanalen doorheen de woning. Grote afbraakwerken worden met een ventilatiesysteem D vermeden.

Ventilatiesysteem C - ventilatiesysteem D

Bij een decentraal ventilatiesysteem C gebeurt de aanvoer natuurlijk, via een rooster of aanvoerkanaal, en de afvoer volledig mechanisch. Dit systeem is goedkoper maar daar tegenover staan hogere stookkosten en minder comfort door een tochtgevoel of onverwarmde lucht.

Het decentraal ventilatiesysteem D is de duurste optie, al gebeurt de aan- en afvoer volledig mechanisch. Dit betekent dat de binnenkomende lucht volledig wordt gefilterd en verwarmd, wat meer comfort geeft en de stookkosten aanzienlijk verlaagt. Een goed wooncomfort en lage verwarmingskosten overtreffen de kosten van een ventilatiesysteem D.

Voordelen van een decentraal ventilatiesysteem

 • Je kan geleidelijk investeren in decentrale systemen in je woning
 • Geen grote afbraakwerken
 • Individuele regeling per kamer
 • Kost minder dan een centraal systeem
 • Vermindert geluidshinder door een drukke stad, snelweg etc.

Nadelen van een decentraal ventilatiesysteem

 • Hogere onderhoudskosten
 • Meerdere units die onderhoud eisen
 • Moeilijker om de units te controleren

Belang van een goede ventilatie

Een goede isolatie is belangrijk en zorgt voor een lagere energiefactuur. Bij een huis dat zeer goed geïsoleerd is, is het ventilatiedebiet sterk gedaald. Hierdoor zal de vervuilde lucht zich sneller ophopen en worden er bacteriën en schimmels gevormd. Daarom moet er voldoende ventilatie zijn om gefilterde frisse lucht binnen te krijgen. Het is van groot belang om het ventilatietoestel verstandig te plaatsen, zodat de apparatuur op de juiste plek wordt geïnstalleerd om zo een goede ventilatiestroom te verkrijgen. Aarzel niet om een gratis plaatsbezoek aan te vragen met onze ventilatie-expert uit jouw regio.

schimmels

Ontdek de voordelen van onze aanpak

 • Je woont terug in een gezond gebouw dat sterk in waarde gestegen is.
 • Je bent verlost van schimmels en condensatieproblemen.
 • Je bent verzekerd van gezonde lucht in je woning.
 • Tot 10 jaar garantie mits jaarlijks onderhoud door onze vakmannen.

Het professioneel oplossen van condensatieproblemen

Mechanische ventilatie is de énige juiste manier om het probleem van condensatie op te lossen. Dit biedt een sluitend antwoord op de condensatieproblematiek waardoor condens, aanslag, schimmelvorming, geurhinder… definitief een halt toegeroepen wordt.

Dankzij ons uitgebreid gamma bieden wij steeds een oplossing op maat.

Wij kiezen voor kwaliteit

Ons bedrijf is in het bezit van het Construction Quality-label. Construction Quality is het op maat gemaakt alternatief voor de ISO-normen met dit verschil dat de ontwikkeling ervan uitsluitend van toepassing is op de bouwsector. De pijlers zijn administratieve kwaliteit, vaktechnische kwaliteit en klantentevredenheid. Zoals je kan zien, gaan wij veel verder dan enkel het aanbieden van ventilatiesystemen.

Dit label wordt enkel toegekend aan aannemers die:

 • Er niet voor terugdeinzen om hun klanten bikkelharde garanties te bieden over de kwaliteit van de werken.
 • Hun onderneming met een langetermijnvisie leiden.
 • Succes niet zien als een eindbestemming, maar als een logisch gevolg van een doorgedreven beleid dat in het teken staat van kwaliteit.

Construction Quality maakt deel uit van het WTCB. Meer info vind je terug op www.constructionquality.be en www.wtcb.be

constructionquality logo

Technische dienst

Steeds bij jou in de buurt. Wij hebben technische diensten in Zwevegem, Mechelen, Gent, Genk, Braine l’Alleud en Gosselies. Je kan ons bereiken op het gratis nummer 0800 / 97 467.

Technische dienst

Blauwe Lening

Iedereen heeft recht op een gezonde woning. Aqua Protect probeert daaraan steeds bij te dragen. Niet alleen door haar doorgedreven expertise in centrale en decentrale ventilatiesystemen. Ook door het aanbieden van de Blauwe Lening. Een financiële formule die ervoor zorgt dat iedereen op zijn of haar ritme kan betalen.

Blauwe Lening

Nood aan ventilatie?

Kies voor een decentraal ventilatiesysteem van Aqua Protect.

tevreden klanten