Vochtbestrijding in Moorslede

In Moorslede krijgen elk jaar heel wat mensen te maken met uiteenlopende vochtproblemen en dat heeft niet alleen gevolgen voor je huis maar ook voor de gezondheid iedereen die het huis woont.

Vochtproblemen mag je niet onderschatten en moeten dus zo snel mogelijk worden aangepakt. Professionele vochtbestrijding in je woning Moorslede is de beste oplossing tegen opstijgend vocht, een vochtige kelder of schimmels en condens

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

Vochtbestrijding Moorslede

Onze referenties in Moorslede

Als West-Vlaams expert in vochtbestrijding, kunnen we na bijna 15 jaar ervaring de grootste lijst van tevreden klanten voorleggen. 

Heel wat van onze tevreden klanten wonen in en rond Moorslede

Vochtbestrijding Moorslede

Aqua Protect, erkend expert in vochtbestrijding in regio Moorslede

Aqua Protect, met hoofdzetel nabij Moorslede, heeft dankzij de 15 jaar ervaring en 5000 werven per jaar een waterdichte expertise opgebouwd in vochtbestrijding. Ook zijn we gekend voor de vochtbestrijding in de buurt van Moorslede. 

Onze regionaal expert in vochtbestrijding komt graag eens langs voor een deskundige en vrijblijvende grondige diagnose. Afhankelijk van het schadebeeld wordt bekeken welke vochtbestrijding zal voorgesteld worden. 

Vochtbestrijding Moorslede

Getuigenis vochtbestrijding in Moorslede

Dhr. Soenen

Vochtbestrijding in Moorslede

“Ik wil u bedanken voor de snelle en zéér nette installatie van het ventilatietoestel door jullie medewerker. We voelden ook direct een verschil in luchtkwaliteit dus weten we zeker dat dit niet voor niets is geweest !„

Onze vochtbestrijding op maat van jouw woning

Wat doe je wanneer je met vochtproblemen kampt in Moorslede? Dan laat je zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren. Voor dit kan gebeuren moet je eerst een grondige en correcte diagnose laten stellen zodat de juiste vochtbestrijding kan worden toegepast. Er bestaan namelijk verschillende soorten vochtproblemen zoals opstijgend vocht, een natte kelder of schimmels en condens, en elk probleem vereist een andere behandeling.

Laat de vochtproblemen dus zo spoedig mogelijk behandelen want hoe sneller je begint met vochtbestrijding, hoe sneller je van het probleem verlost bent. Bij Aqua Protect beschikken we over een ervaren team, dat samen met jou op zoek gaat naar de gepaste oplossing om het vocht in je woning te bestrijden. 

Prijzen voor vochtbestrijding

Wat kost vochtbestrijding in Moorslede nu eigenlijk? Dat is natuurlijk afhankelijk van het vochtprobleem en de gekozen bestrijdingsmethode die gebruikt wordt. Helaas heb je hier niet altijd zelf over te beslissen. Wanneer je last hebt van een vochtprobleem, laat je deze best zo snel mogelijk behandelen door een erkend vakman. Die helpt je niet alleen met de bestrijding maar zoekt ook de oorzaak achter het probleem. 

Voor de prijs bepaald kan worden, moet je dus eerst weten met welk probleem je te maken hebt. De uiteindelijke prijs die je betaalt, zal dus afhangen van de vochtbestrijdingsmethode die wordt toegepast.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van murenVanaf €100 per lopende meter
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteemVanaf €1600

 

De prijzen in de tabel zijn minimumprijzen. Wil je meer te weten komen over de kosten van vochtbestrijding voor jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte vochtbestrijding aan en ontvang jouw prijs op maat.

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vocht is een van de meest voorkomende vochtproblemen. Het verschijnt vaak in oudere woningen of woningen die problemen hebben met hun waterkering, wat ervoor zorgt dat grondwater in de muren wordt opgenomen. 

Bakstenen kan je vergelijken met sponzen. Ze hebben een bepaalde zuigkracht en nemen zo water op. Bij opstijgend vocht wordt water uit de grond opgezogen waardoor de muren van je woning vochtig worden. Kenmerken van opstijgend vocht zijn vochtplekken, schimmel, natte muren, je behangpapier gaat opkrullen, je plinten komen los… 

Opstijgend vocht Moorslede

Opstijgend vocht bestrijden

Een vaak gebruikte methode om dit vochtprobleem tegen te gaan, is je muren laten injecteren met een vochtwerend product. Deze gel of vloeistof zal uitzetten in het metselwerk en zo voorkomen dat opstijgend vocht je huis binnendringt. Aqua Protect ontwikkelde daarom de Aqua Crème®.

Voor opstijgend vocht zijn wij op vandaag het enige erkend aannemingsbedrijf in de vochtbestrijding die op alle vlakken kwalificaties kan voorleggen. 

Opstijgend vocht bestrijden Moorslede

Wat kost de bestrijding van opstijgend vocht?

Het injecteren van de muren is dus een goede bestrijdingsmethode voor opstijgend vocht. Als je voor deze methode kiest, kan je ervan uitgaan dat je minimum €100 per lopende meter zal betalen voor deze duurzame oplossing.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van muren Vanaf €100 per lopende meter

Last van een natte kelder in Moorslede?

Grondwater zorgt voor een constante druk op keldermuren en -vloeren. Wanneer de muren of vloeren niet sterk genoeg zijn, kan dat ervoor zorgen dat er een vochtprobleem in de kelder ontstaat. Gevolgen van een natte kelder zijn plassen water, waterinsijpeling of -infiltratie, scheurtjes in de muren, een muffe geur, natte muren of een klamme keldervloer. Ga dus zo vlug mogelijk op zoek naar een manier om dit probleem op te lossen, want een natte of vochtige kelder kan gevolgen hebben voor je volledige woning.

Natte kelder Moorslede

Een natte kelder bestrijden door kelderdichting

Een natte kelder wordt bestreden door kelderdichtingen, wat ervoor zorgt dat de stabiliteit van je woning niet in gevaar komt. Kelderdichting kan op twee verschillende manieren: via bekuiping of via drainage. Bij bekuiping worden de muren van je kelder waterdicht gecementeerd en bij drainage wordt het water in de kelder afgevoerd.

Bij vochtproblemen in je kelder raden we je aan om beroep te doen op een erkend vakman die aan de hand van kelderdichting het probleem kan bestrijden. De behandeling varieert naargelang de ernst, type en graad van infiltratie en daarom bieden wij een waterdichte vochtbestrijding op maat van je woning. 

Kelderdichting Moorslede

Wat kost het bestrijden van een natte kelder?

Als je kiest voor kelderdichting via bekuiping, dan doe je dat vanaf €300 per m². Indien je last hebt van water op je keldervloer of -muren, kan je dit vochtprobleem ook oplossen door vloer-, wand- of randdrainage te laten installeren. Hiervoor betaal je een prijs vanaf €170. Uiteraard is elk vochtprobleem anders en moet er een oplossing op maat van het probleem aangeboden worden. 
 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²

Last van condens en schimmel in je woning?

Een te hoge luchtvochtigheid in je woning kan leiden tot schimmels en condens. Condensatievocht ontstaat in de lucht binnenin een huis door bijvoorbeeld te koken of te wassen. Wanneer er in kamers zoals de badkamer en keuken te weinig mogelijkheid is tot ventilatie, heb je kans dat er vochtproblemen ontstaan.

Condensatie veroorzaakt schimmels op de muren of nabij ramen, die schadelijk zijn voor zowel de woning als de gezondheid van de bewoners. Schimmels en condens kunnen er ook voor zorgen dat verf en pleisterwerk loskomen, je behang niet meer blijft plakken of dat er een muffe, onfrisse geur ontstaat in je huis. Het is een probleem dat we dus zeker niet mogen negeren.

Condensatie en schimmel Moorslede

Condensatievocht en schimmels bestrijden

Energievriendelijke oplossingen, zoals recuperatie van warme lucht, zorgen ervoor dat je opnieuw gezonde lucht krijgt in je huis. Want door ventilatie laat je frisse lucht binnen en verdwijnt de verzadigde lucht uit je woning, waardoor de muren uitdrogen en men de schimmels kan verwijderen. De luchtkwaliteit in huis is dus belangrijk om schimmels en condens te vermijden en daarom is ventilatie verplicht in nieuwbouwwoningen. 

Condensatie en schimmels bestrijden Moorslede

Hoeveel kost het om condens en schimmels te bestrijden?

Om van condens en schimmels af te geraken heb je dus een ventilatiesysteem nodig. De prijs die je hiervoor betaalt, hangt af van het gekozen systeem. Je hebt al een ventilatiesysteem vanaf €1600

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteem Vanaf €1600

Besparen op vochtbestrijding

Wie met vochtproblemen kampt, laat best zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren. Gelukkig bestaan er enkele manieren waarmee je kan besparen op de totaalprijs. Je kan bijvoorbeeld besparen op je vochtbestrijding door de overkoepelende renovatiepremie aan te vragen. Die kan je aanvragen voor renovatiewerken, zoals vochtbestrijdingswerken. Met deze premie wordt 20% of 30% procent van de goedgekeurde facturen terugbetaald, afhankelijk van je inkomen. Dit kan als je een minimum factuurbedrag van €2500 excl. btw kan voorleggen. 

Last van vochtproblemen in je woning? Schakel een vochtspecialist in! Vraag hier gratis een offerte vochtbestrijding aan. 

Last van vocht in Moorslede?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een expert in vochtbestrijding langskomen bij jou in Moorslede

Vochtbestrijding Moorslede