Doorslaand vocht herkennen

Net zoals bij andere vochtproblemen is doorslaand vocht erg schadelijk voor je woning en moet het dus zo snel mogelijk behandeld worden. Maar hoe weet je nu zeker dat je met doorslaand vocht te maken hebt? Met andere woorden: hoe kan je doorslaand vocht herkennen? 

Wat is doorslaand vocht?

Doorslaand vocht ontstaat wanneer neerslag op de gevel van je woning slaat, en door de buitenmuur wordt opgenomen. Het vocht gaat zich zo verspreiden binnenin de gevel waardoor er vochtplekken verschijnen aan de binnenkant van de muur. Doorslaand vocht is dus erg slecht voor je woning, zeker wanneer het vocht in de winter gaat opvriezen. 

Doorslaand vocht herkennen

Doorslaand vocht herkennen op de binnenmuur

Doorslaand vocht is niet moeilijk te herkennen. Het kan zich zowel aan de binnenkant als de buitenkant van de muur voordoen. Doorslaand vocht op de binnenmuur herken je vooral aan vochtplekken of natte plekken bovenaan de muur. De vochtplekken zitten vaak hoger omdat het probleem meestal van bovenaf komt. Andere manieren om doorslaand vocht op de binnenmuur te herkennen zijn schimmels, afbrokkelend truc -of voegwerk en loskomend behangpapier. Doorslaand vocht kan er ook voor zorgen dat je woning kouder aanvoelt en is bovendien ook erg slecht voor je gezondheid. 

Doorslaand vocht herkennen op de buitenmuur

Doorslaand vocht kan je ook herkennen door verschijnselen op de buitenmuur. Zo kunnen er naast vochtplekken ook zwarte vegen ontstaan op de gevel. Deze zwarte vegen komen van bovenaf waar de regen zijn sporen achterlaat. Doorslaand vocht op de buitenmuur kan je ook herkennen aan vochtige muren en gescheurd metselwerk

Doorslaand vocht

Doorslaand vocht versus opstijgend vocht

Doorslaand vocht is vaak moeilijk te onderscheiden van opstijgend vocht. Het grote verschil tussen beide is dat opstijgend vocht vooral aan de onderzijde van de muur verschijnt. Doorslaand vocht kan overal voorkomen, maar doet zich in de meeste gevallen bovenaan de muur voor. 

 Wil je weten of het om opstijgend vocht of doorslaand vocht gaat? Laat dan onze expert een gratis diagnose voor jou opstellen. Bovendien krijg je van ons een vrijblijvende offerte op maat waarin dé oplossing voor jouw vochtprobleem staat. Laat het vochtprobleem niet verergeren en maak vandaag nog jouw afspraak. 

Blijf ook op de hoogte van onze producten en nieuwtjes door ons te volgen op Facebook en Instagram.

Tot blogs!

Diagnose

Ook last van doorslaand vocht