De gevolgen van vochtige binnenmuur op jouw gezondheid

Een vochtige binnenmuur in jouw woning is niet enkel schadelijk voor jouw muren, maar het is ook niet goed voor jouw gezondheid. Het is heel belangrijk dat je jouw vochtige binnenmuur snel en duurzaam gaat bestrijden. Aqua Protect helpt jou graag om het vocht in jouw vochtige binnenmuur te bestrijden, maar in de eerste plaats verklaren we hoe belangrijk en schadelijk het is voor jouw gezondheid. 

Hoe herken je vochtige binnenmuur? 

Een vochtige binnenmuur heeft een muffe geur, maar als je er een hele dag in zit, ruik je dat helaas niet meer. Wanneer je bezoek over de vloer krijgt, zullen zij dit zeker en vast ruiken (en misschien niets durven zeggen ook). Een bezoek heb je echter niet nodig om dit te herkennen. Er zijn nog andere zichtbare problemen die een vochtige binnenmuur met zich mee brengt. Zo zijn opkrullend behangpapier of schilderwerk dat er donkerder gaat uitzien op bepaalde plekken bekende symptomen van jouw vochtige binnenmuur. Je plinten kunnen ook door het vocht loskomen en de binnenmuren voelen vochtig aan, ook dit zijn tekenen dat er een vochtige binnenmuur in jouw woning aanwezig is. 

Vanwaar vochtige binnenmuur? 

Het is nu wel duidelijk hoe we het herkennen, maar wat is nu de oorzaak hiervan? In vochtige binnenmuur, lezen we “vocht”. De muren absorberen het grondvocht, het vocht stijgt op naar de binnenmuren vanuit de grond en zo ontstaat er een vochtige binnenmuur. Dit komt steeds voor wanneer de waterkering (het membraan dat het vocht tegenhoudt) slecht of niet werd geplaatst.

De lichamelijke gevolgen van een vochtige binnenmuur

De lichamelijke gevolgen van een vochtige binnenmuur zijn vaak niet meteen voelbaar, maar op lange termijn wel schadelijk. We sommen hieronder even kort op welke gevolgen een vochtige binnenmuur kan hebben op jouw lichaam:

  1. Allergieën: je kan allergisch worden aan bepaalde stoffen van het bouwmateriaal, huisstofmijt, zilvervisjes etc. in de woning waardoor je last gaat hebben van een verstopte/lopende neus, blijvende hoest of in het algemeen een “chronische” verkoudheid.
  2. Hooikoorts veroorzaakt door de pollen in de lucht, schimmels en huismijt. Hiervan kan je vermoeid zijn, hoofdpijn en neus-keel-oogirritaties hebben.
  3. Uitslag, wondjes of eczeem zorgen voor een jeukende geïrriteerde droge huid.

Kortom je hele immuunsysteem kan hieronder gaan lijden. Je hebt minder energie, bent vaker ziek en dit kan zo blijven doorgaan… 

De vicieuze cirkel van vochtige binnenmuur

Laten we eens uit de vicieuze cirkel stappen van deze vochtige binnenmuur en al de gevolgen gaan behandelen of vermijden indien het nog niet voel/zichtbaar is. Wat je het best kan doen om een vochtige binnenmuur tegen te gaan is een expert laten langskomen en de specifieke oorzaak laten onderzoeken. Aqua Protect helpt jou hier graag bij, wij laten zelfs een regionaal expert langskomen voor een gratis diagnose. Hierna stelt de expert op basis van zijn bevindingen een vrijblijvende oplossing voor jouw vochtige binnenmuur. Waar wacht je nog op? Zeg vandaag nog vaarwel tegen jouw vochtige binnenmuur en maak via deze link een afspraak voor een gratis diagnose.

Blijf ook op de hoogte van onze producten en nieuwtjes door ons te volgen op Facebook en Instagram.

                                                                          Tot blogs!

Aqua Protect - vochtige binnenmuur
  1. home
  2. vochtblog
  3. gevolgen-van-vochtige-binnenmuur-op-jouw-gezondheid