Vocht in huis door een vochtprobleem ? Gedaan ermee!

Een huis krijgt dagelijks heel wat vocht te verduren. Als dit vrij spel krijgt dan is een vochtprobleem in de woning niet veraf. Denk maar aan de regen op je dak, je stomende afwasmachine of grondwater dat door je keldermuren sijpelt. Blijft de nattigheid binnenshuis hangen? Dan daalt de luchtkwaliteit en krijg je schimmelvorming. Investeer daarom in slimme oplossingen en geniet van een droog en gezond huis.

Vochtprobleem

Vochtproblemen herkennen

Vochtproblemen kunnen in je woning op verschillende manieren voorkomen. De boodschap is om eerst het vochtprobleem te herkennen alvorens de gepaste oplossing te kunnen vinden.

Vochtprobleem herkennen

Zie je blaasjes op het behangpapier of papier dat begint op te krullen? Of heb je te kampen met een soort waas op de geverfde muren?

Dan heb je hoogstwaarschijnlijk te maken met opstijgend vocht. De vochtwerende laag die in het prille begin elk grondvocht uit de muren hield, heeft het na jaren trouwe dienst begeven.

Heb je last van een natte kelder? Muren die nat aanvoelen, tot zelfs heuse plassen water op de vloer? Een vochtprobleem komt in deze ruimte heel vaak voor. De keldermuur of -vloer voelt elk moment van de dag de druk van het grondwater. Jouw kelder was hier in het begin wel tegen bestand, maar de aanhoudende druk in combinatie met de tijdsfactor zorgden langzaam maar zeker dat het water tot in de kelder raakt.

Heb je last van condens op je ramen of muren? Dan is de luchtvochtigheid in je kamers te hoog. Goed nieuws voor alle schimmels, want die houden van klamme ruimtes. Maar heel slecht nieuws voor jou, want door dit vochtprobleem adem je ongezonde lucht in. Met een ventilatiesysteem op maat ververs je de lucht en blijft je woning fris en droog.

Een vochtprobleem op de muur naast of het plafond onder de badkamer, een lekkende dakgoot, een waterleiding die het heeft begeven. Het zijn allemaal signalen die erop wijzen dat het vochtprobleem toe te wijzen is aan een lek.

Soms is de oorzaak van het vochtprobleem niet zichtbaar en moet deze eerst achterhaald worden aan de hand van een lekdetectie. Het vochtprobleem wordt op deze manier zonder schade of breekwerk achterhaald.

Een vochtprobleem als gevolg van doorslaand vocht komt meestal voor bij oudere woningen waarvan de muren poreuzer zijn geworden. De buitenmuren zijn, doorheen de jaren en als gevolg van de weersomstandigheden, hun waterafstotend karakter verloren.

Doordat vocht via de buitenmuur naar de binnenmuur worden getransporteerd, ontstaat er een vochtprobleem binnen. Als gevolg vertonen de binnenmuren vochtige plekken die op termijn kunnen zorgen voor schimmels. Met een simpele ingreep zonder schade kunnen de buitenmuren opnieuw waterafstotend worden.

Vochtprobleem oplossen

Het ene vochtprobleem is het andere niet. Elk vochtprobleem is anders en vergt een uitgebreide expertise om het niet nog erger te maken.


Aqua Protect beschikt over deze doorgedreven kennis dankzij haar jarenlange ervaring bij het bestrijden van vochtproblemen en haar meer dan 5000 uitgevoerde werven per jaar. Dankzij een gratis diagnose kom je te weten met welk vochtprobleem je thuis te kampen hebt. Een oplossing op maat volgt.

Ja, ik wil mijn vochtprobleem oplossen.
Aqua Protect - vochtprobleem oplossen

Vochtprobleem prijs

De prijs voor het oplossen van je vochtprobleem in huis varieert naargelang de ernst en de uitgestrektheid ervan. Hoe sneller je dus het vochtprobleem kan oplossen hoe beter voor je budget. Stel dus je aanvraag niet uit.

Vochtprobleem prijs reduceren

Weet dat er in Vlaanderen premies voor een grondige aanpak van bepaalde vochtproblemen in de woning mogelijk zijn.
Naast de Verbeteringspremie kan er ook, zo het een breder renovatieproject omvat, aanspraak gemaakt worden op de Renovatiepremie. Er zijn ook steden en gemeenten die hier bovenop ook nog steun bieden.
Dus op verschillende niveaus is er steun voor duurzame vochtbestrijding te verkrijgen. Dit motiveert ook het belang van een grondige aanpak van het vochtprobleem in huis. Meer vind je via de link www.vlaanderen.be.

Vochtprobleem prijs

Vochtprobleem oplossen dankzij onze Blauwe Lening

Omdat een gezonde woning het recht is van iedereen, riepen we bij Aqua Protect de “Blauwe Lening” in het leven. De Blauwe Lening maakt het mogelijk om vochtproblemen in je woning op je eigen ritme op te lossen.

Aqua Protect - Blauwe lening

Ook last van vocht in huis?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een vochtexpert langskomen.

Ja, ik wil een gratis diagnose
Aqua Protect - kaart uitgevoerde werken
  1. home
  2. vochtprobleem