Ventilatiesysteem B

Heel wat mensen staan niet stil bij een goede ventilatie van hun woning, waardoor vochtproblemen vrij spel krijgen.

Bij een slechte ventilatie kan condens de woning nauwelijks verlaten, waardoor het zich begint af te zetten op de muren. Dit is niet alleen schadelijk voor je woning, maar ook voor je gezondheid. Reden te meer om te kiezen voor een ventilatiesysteem B van Aqua Protect.

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

ventilatie

Wat is een ventilatiesysteem B?

Een ventilatiesysteem B is een systeem waarin de aanvoer van buitenlucht mechanisch wordt geregeld. De aanvoer van de buitenlucht gebeurt via een ventilator. De lucht wordt door het toestel zowel gefilterd als opgewarmd. Deze lucht wordt noodzakelijk aangevoerd in droge ruimtes zoals de woonkamer, gang of trappenhal, slaapkamers, bureau… De afvoer van de vervuilde lucht gebeurt natuurlijk, dus via roosters of ramen, voornamelijk in vochtige ruimtes zoals de badkamer of het toilet.

Ventilatiesysteem B

Ventilatiesysteem B als oplossing voor condensatie en schimmels

Op lange termijn heeft condensatie een nadelig effect. De elektriciteitsrekening klimt vliegensvlug omhoog. Vanwege de hoge luchtvochtigheid moet er namelijk meer gestookt worden.

Het teveel aan vocht in de lucht kan ook leiden tot schimmelvorming op muren, badkamer- of keukentegels. Deze schimmels verspreiden een alomtegenwoordige geur doorheen het huis. Verder ontstaan er zwarte vlekken op de muren, komt het behang los enz.

En alsof dat nog niet genoeg is, kunnen ze talrijke gezondheidsproblemen veroorzaken, gaande van allergieën en verkoudheden tot verergerde klachten van reuma en artritis. Een goede ventilatie is dus van levensbelang!

schimmels

Voordelen van een ventilatiesysteem B

 • Lagere investeringskost dan ventilatiesystemen C en D
 • Automatische aanvoer van lucht
 • Moeilijke ruimtes ook voorzien van gezonde lucht
 • Verse lucht doorheen het hele jaar
 • Lucht gefilterd tegen pollen, stuifmeel en stof
 • Eenvoudige installatie
 • Lange levensduur

Nadelen van een ventilatiesysteem B

 • Warmteverlies door natuurlijke afvoer
 • Hoger energieverbruik door ventilatoren
 • Geen volledige controle over ventilatie

Voldoende ventilatie is essentieel

Het is zeer belangrijk dat jouw woning voldoende voorzien is van gezonde verse lucht. Wanneer je woning te goed geïsoleerd is, is de circulatie van verse lucht beperkt op een natuurlijke wijze. Daarom kunnen de meeste goed geïsoleerde woningen niet zonder een mechanisch ventilatiesysteem.

Opgelet: Als het systeem niet op een slimme manier is geïnstalleerd, dan zal het niet goed werken. Vraag zeker advies op maat van jouw woning voor de installatie van een ventilatiesysteem B.

schimmels

Ontdek de voordelen van onze aanpak

 • Je woont terug in een gezond gebouw dat sterk in waarde gestegen is.
 • Je bent verlost van schimmels en condensatieproblemen.
 • Je bent verzekerd van gezonde lucht in je woning.
 • Tot 10 jaar garantie mits jaarlijks onderhoud door onze vakmannen.

Het professioneel oplossen van condensatieproblemen

Mechanische ventilatie is de énige juiste manier om het probleem van condensatie op te lossen. Dit biedt een sluitend antwoord op de condensatieproblematiek waardoor condens, aanslag, schimmelvorming, geurhinder… definitief een halt toegeroepen wordt.

Dankzij ons uitgebreid gamma bieden wij steeds een oplossing op maat.

Wij kiezen voor kwaliteit

Ons bedrijf is in het bezit van het Construction Quality-label. Construction Quality is het op maat gemaakt alternatief voor de ISO-normen met dit verschil dat de ontwikkeling ervan uitsluitend van toepassing is op de bouwsector. De pijlers zijn administratieve kwaliteit, vaktechnische kwaliteit en klantentevredenheid. Zoals je kan zien, gaan wij veel verder dan enkel het aanbieden van ventilatiesystemen

Dit label wordt enkel toegekend aan aannemers die:

 • Er niet voor terugdeinzen om hun klanten bikkelharde garanties te bieden over de kwaliteit van de werken.
 • Hun onderneming met een langetermijnvisie leiden.
 • Succes niet zien als een eindbestemming, maar als een logisch gevolg van een doorgedreven beleid dat in het teken staat van kwaliteit.

Construction Quality maakt deel uit van het WTCB. Meer info vind je terug op www.constructionquality.be en www.wtcb.be

Construction Quality

Technische dienst

Steeds bij jou in de buurt. Wij hebben technische diensten in Zwevegem, Mechelen, Gent, Genk, Braine l’Alleud en Gosselies. Je kan ons bereiken op het gratis nummer 0800 / 97 467.

Technische dienst

Blauwe Lening

Iedereen heeft recht op een gezonde woning. Aqua Protect probeert daaraan steeds bij te dragen. Niet alleen door haar doorgedreven expertise in een ventilatiesysteem B. Ook door het aanbieden van de Blauwe Lening. Een financiële formule die ervoor zorgt dat iedereen op zijn of haar ritme kan betalen.

blauwe lening achtergr

Nood aan ventilatie?

Kies voor een ventilatiesysteem B van Aqua Protect. 

kaart tevreden klanten