Vochtbestrijding in Kortrijk

Ook in Kortrijk hebben sommige mensen last van vochtproblemen en dat kan gevolgen hebben voor zowel je woning als je gezondheid. Daarom is het belangrijk om deze problemen zo snel mogelijk aan te pakken. 

Professionele vochtbestrijding in je woning in Kortrijk is dé perfecte oplossing tegen problemen zoals opstijgend vocht, een vochtige kelder of schimmels en condens.

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

Vochtbestrijding Kortrijk

Onze referenties in Kortrijk

Als West-Vlaams expert in vochtbestrijding, kunnen we na bijna 15 jaar ervaring de grootste lijst van tevreden klanten voorleggen. 

Dus ook in Kortrijk en omstreken

Vochtbestrijding Kortrijk

Aqua Protect, erkend expert in vochtbestrijding in regio Kortrijk

Aqua Protect, met hoofdzetel nabij Kortrijk, heeft dankzij de 15 jaar ervaring en 5000 werven per jaar een waterdichte expertise opgebouwd in vochtbestrijding. Ook zijn we gekend voor de vochtbestrijding bij jou in de buurt in Kortrijk. 

Onze regionaal expert in vochtbestrijding komt graag bij je langs voor een deskundige en vrijblijvende grondige diagnose. Afhankelijk van het schadebeeld wordt bekeken welke vochtbestrijding zal voorgesteld worden.

Vochtbestrijding Kortrijk

Getuigenis vochtbestrijding in Kortrijk

Familie Maes

Vochtbestrijding in Kortrijk

“Ik had het probleem dat het water tot aan mijn enkels stond in mijn kelder. Hierdoor was de kelder niet meer bruikbaar als opbergruimte. Aangezien deze ruimte de enige opbergruimte is in huis, moest dit probleem zo snel mogelijk opgelost worden. Aqua Protect kon me het snelst een sluitende oplossing bieden. De technieker die bij me langs geweest is, straalde enorm veel vertrouwen uit. Ik was over de hele lijn zeer tevreden over Aqua Protect.„

Onze vochtbestrijding op maat van jouw woning

Last van vochtproblemen in je woning in Kortrijk? Dan raden we je aan zo snel mogelijk een vochtbestrijding te laten uitvoeren, want elk probleem vereist een andere behandeling. Vochtproblemen kunnen verschillende vormen aannemen zoals opstijgend vocht, een natte kelder of schimmels en condens. Het is dus belangrijk om eerst een grondige en correcte diagnose te laten stellen zodat de juiste vochtbestrijding kan worden toegepast om het vochtprobleem op te lossen.

Wacht niet te lang met het behandelen van het probleem want hoe langer je wacht, hoe moeilijker vochtbestrijding wordt. Gelukkig beschikken wij bij Aqua Protect over een ervaren team, dat samen met jou op zoek gaat naar de gepaste oplossing om het vocht in je woning in Kortrijk te bestrijden.  

Prijzen voor vochtbestrijding

Wat kost vochtbestrijding in Kortrijk nu eigenlijk? Dat is uiteraard afhankelijk van het vochtprobleem en de gekozen bestrijdingsmethode die gebruikt wordt om het probleem in je woning op te lossen. Helaas heb je hier niet altijd zelf over te beslissen. Wanneer je last hebt van vochtproblemen, laat je deze best zo snel mogelijk behandelen door een professionele en ervaren vakman. Die helpt je niet alleen met de bestrijding maar ook met het zoeken naar de oorzaak achter het vochtprobleem.

Voor de correcte prijs bepaald kan worden, moet je dus eerst weten met welk probleem je te maken hebt. De uiteindelijke prijs die je betaalt, zal dus afhangen van de vochtbestrijdingsmethode die wordt toegepast.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van murenVanaf €100 per lopende meter
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteemVanaf €1600

 

De prijzen in de tabel zijn minimumprijzen. Wil je meer te weten komen over de kosten van vochtbestrijding voor jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte vochtbestrijding aan en ontvang jouw prijs op maat.

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vocht is een vochtprobleem dat vaak voorkomt bij oudere woningen of woningen die problemen hebben met hun waterkering. Dat zorgt ervoor dat grondwater in de muren wordt opgenomen. 

Bakstenen hebben een bepaalde zuigkracht en nemen zo water op. Ze zijn dus te vergelijken met een spons. Bij opstijgend vocht wordt grondwater naar boven gezogen waardoor je woning vochtige muren krijgt. Dat kan gebeuren door het vocht doorlatend karakter van je binnen- of buitenmuur. Kenmerken van opstijgend vocht zijn vochtplekken, schimmel, natte muren, je behangpapier gaat opkrullen, je plinten komen los, … 

Opstijgend vocht Kortrijk

Opstijgend vocht bestrijden

Een methode die geregeld gebruikt wordt om opstijgend vocht te bestrijden, is je muren injecteren met een vochtwerend product. Deze gel of vloeistof zal uitzetten in het metselwerk en zo voorkomen dat opstijgend vocht je huis binnendringt. Daarom ontwikkelden we de Aqua Crème®.

Voor opstijgend vocht zijn wij op vandaag het enige erkend aannemingsbedrijf in de vochtbestrijding dat op alle vlakken kwalificaties kan voorleggen. 

Opstijgend vocht bestrijden Kortrijk

Wat kost de bestrijding van opstijgend vocht?

Opstijgend vocht bestrijden doe je het best via muren injecteren. Als je voor deze methode kiest, kan je ervan uitgaan dat je minimum €100 per lopende meter zal betalen voor deze duurzame oplossing.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van muren Vanaf €100 per lopende meter

Last van een natte kelder in Kortrijk?

Grondwater oefent een constante druk uit op keldermuren en -vloeren. Wanneer de muren of vloeren van je woning hier niet tegen kunnen, kan dat ervoor zorgen dat een vochtprobleem in de kelder ontstaat. Gevolgen van een natte kelder zijn plassen water, waterinsijpeling of -infiltratie, scheuren in de muren, een muffe geur, natte muren of een klamme keldervloer. Ga dus snel op zoek naar een oplossing, want een natte of vochtige kelder kan gevolgen hebben voor de rest van je woning.

Natte kelder Kortrijk

Een natte kelder bestrijden door kelderdichting

Een natte kelder wordt bestreden door kelderdichtingen. Dat zorgt ervoor dat de stabiliteit van je woning niet in gevaar komt. Kelderdichting kan via bekuiping of via drainage. Bij bekuiping worden de muren van je kelder waterdicht gecementeerd en bij drainage wordt het water in de kelder afgevoerd.

Bij vochtproblemen in je kelder is een erkend vakman, die met kelderdichting het probleem kan bestrijden, zeker aan te raden. De behandeling varieert naargelang de ernst, type en graad van infiltratie en daarom bieden wij een waterdichte vochtbestrijding op maat van je woning. 

Kelderdichting Kortrijk

Wat kost het bestrijden van een natte kelder?

Als je kiest voor bekuiping om je natte kelder te bestrijden, dan doe je dat vanaf €300 per m². Indien je last hebt van water op je keldervloer of -muren, kan je dit vochtprobleem ook oplossen door vloer-, wand- of randdrainage. Dit kan je al krijgen vanaf €170. Natuurlijk is elk vochtprobleem anders en is er voor elk probleem een op maat gemaakte oplossing nodig. 
 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²

Last van condens en schimmel in je woning?

Door te koken en te wassen kan condensatievocht ontstaan in de lucht binnen je woning. Dat komt door een te hoge luchtvochtigheid. Wanneer er in ruimtes zoals de badkamer of keuken te weinig mogelijkheid is tot ventilatie, kant dat leiden tot vochtproblemen zoals schimmels en condens

Condensatie veroorzaakt schimmels op de muren of nabij ramen, die niet alleen schadelijk zijn voor je woning maar ook voor je gezondheid. Schimmels en condens kunnen er ook voor zorgen dat je behang niet meer blijft plakken, verf en pleisterwerk loskomt of dat er een muffe geur ontstaat in je huis. Het is een probleem dat we dus zeker niet mogen negeren. 

Schimmel en condens Kortrijk

Condensatievocht en schimmels bestrijden

Dankzij energievriendelijke oplossingen, zoals recuperatie van warme lucht, krijg je opnieuw gezonde lucht in je huis. Ventilatie laat namelijk frisse lucht binnen en zorgt ervoor dat verzadigde lucht uit je woning wordt gehaald. Hierdoor drogen de muren uit en kunnen schimmels verwijderd worden. De luchtkwaliteit in huis is dus belangrijk om schimmels en condensatievocht te vermijden en daarom is ventilatie verplicht in nieuwbouwwoningen. 

Condensatie en schimmels bestrijden Kortrijk

Hoeveel kost het om condens en schimmels te bestrijden?

Om condens en schimmels te bestrijden heb je dus een ventilatiesysteem nodig. De prijs die je hiervoor betaalt, hangt af van het systeem. Je hebt al ventilatiesystemen vanaf €1600

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteem Vanaf €1600

Besparen op vochtbestrijding

Wie met vochtproblemen kampt, laat best zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren. Gelukkig bestaan er enkele manieren waarmee je kan besparen op de totaalprijs. Je kan besparen op de kosten voor vochtbestrijding door de overkoepelende renovatiepremie aan te vragen. Die kan je aanvragen voor renovatiewerken, zoals vochtbestrijdingswerken. Met deze premie wordt 20% tot 30% procent van de goedgekeurde facturen terugbetaald, afhankelijk van je inkomen. Dit kan als je een minimum factuurbedrag van €2500 excl. btw kan voorleggen. 

Last van vochtproblemen in je woning? Schakel een vochtspecialist in! Vraag hier gratis een offerte vochtbestrijding aan. 

Last van vocht in Kortrijk?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een expert in vochtbestrijding langskomen bij jou in Kortrijk

Vochtbestrijding Kortrijk