Vochtbestrijding in Sint-Gillis-Waas

Vochtproblemen komen geregeld voor in Sint-Gillis-Waas. Wat veel mensen niet weten is dat een te vochtige woning gevaarlijk kan zijn voor de structuur van je huis en gevolgen kan hebben voor de waarde ervan.

Het is dus belangrijk om deze problemen zo vlug mogelijk aan te pakken en een professionele vochtbestrijding te laten uitvoeren. Want dat is de beste oplossing tegen opstijgend vocht, een vochtige kelder of schimmels en condens.

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

Vochtbestrijding Sint-Gillis-Waas

Onze referenties in Sint-Gillis-Waas

Als expert in vochtbestrijding met meer dan 15 jaar ervaring, kunnen wij de grootste lijst van tevreden klanten voorleggen. 

Heel wat klanten komen uit Sint-Gillis-Waas en omstreken

Vochtbestrijding Sint-Gillis-Waas

Aqua Protect, erkend expert in vochtbestrijding in regio Sint-Gillis-Waas

Aqua Protect heeft dankzij de 15 jaar ervaring en 5000 werven per jaar een waterdichte expertise opgebouwd in vochtbestrijding. Ook zijn we bekend voor de vochtbestrijding bij jou in de buurt in Sint-Gillis-Waas. 

Onze regionaal expert in vochtbestrijding komt graag bij je langs voor een deskundige en vrijblijvende grondige diagnose. Afhankelijk van het schadebeeld wordt bekeken welke vochtbestrijding zal voorgesteld worden. 

Vochtbestrijding Sint-Gillis-Waas

Getuigenis vochtbestrijding in Sint-Gillis-Waas

Immo Joma

Vochtbestrijding in Sint-Gillis-Waas

“Hartelijk dank voor de faire medewerking. Ik sla de handelwijze van uw firma heel erg hoog aan en zal niet nalaten, indien nodig, beroep op jullie te doen. U kan er eveneens op rekenen dat ik naar mogelijke klanten toe een uiterst positieve referentie over uw firma zal geven.

Met vriendelijke groet„

Onze vochtbestrijding op maat van jouw woning

Er bestaan verschillende soorten vochtproblemen zoals opstijgend vocht, een natte kelder of schimmels en condens, en elke soort vereist een andere behandeling. Wanneer je te maken hebt met vocht in je woning in Sint-Gillis-Waas laat je dus best eerst een grondige diagnose stellen zodat de juiste vochtbestrijding kan worden gehanteerd om de vochtproblemen op te lossen. 

Wacht dus niet te lang met vochtbestrijding want hoe langer je hiermee wacht, hoe moeilijker het wordt om een oplossing te vinden. Gelukkig beschikt Aqua Protect over een professioneel team, dat samen met jou op zoek gaat naar de gepaste oplossing om het vocht in je woning te verwijderen. 

Prijzen voor vochtbestrijding

Wat kost vochtbestrijding in Sint-Gillis-Waas nu eigenlijk? Dat is uiteraard afhankelijk van het vochtprobleem en de gekozen bestrijdingsmethode. Helaas heb je hier niet altijd zelf over te beslissen. Wanneer je last hebt van vochtproblemen, laat je deze best zo snel mogelijk behandelen door een erkend vakman. Die helpt je niet alleen met de bestrijding maar zoekt ook de oorzaak van het vochtprobleem. 

Voor de prijs bepaald kan worden, moet je dus eerst weten met welk probleem je te maken hebt. De uiteindelijke prijs die je betaalt, zal dus afhangen van de vochtbestrijdingsmethode die wordt toegepast.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van murenVanaf €100 per lopende meter
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteemVanaf €1600

 

De prijzen in de tabel zijn minimumprijzen. Wil je meer te weten komen over de kosten van vochtbestrijding voor jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte vochtbestrijding aan en ontvang jouw prijs op maat.

Wat is opstijgend vocht?

Een van de meest voorkomende vochtproblemen is opstijgend vocht. Oudere woningen of woningen die problemen hebben met hun waterkering krijgen hier vooral mee te maken. Wanneer je woningproblemen hebt met de waterkering kan dat ervoor zorgen dat grondwater in de muren wordt opgenomen. 

Bakstenen beschikken over een bepaalde zuigkracht waarmee ze water opnemen. Je kan ze dus vergelijken met sponzen. Bij opstijgend vocht wordt water uit de grond opgezogen waardoor de muren vochtig worden. Maar wat zijn de gevolgen van dit probleem? Wel, opstijgend vocht kan zorgen voor vochtplekken, schimmels, natte muren, opkrullend behangpapier, …

Opstijgend vocht Sint-Gillis-Waas

Opstijgend vocht bestrijden

Een methode die vaak gebruikt wordt om opstijgend vocht aan te pakken, is je muren injecteren met een vochtwerende gel of vloeistof die zich uitzet in het metselwerk en zo voorkomt dat opstijgend vocht je huis in Sint-Gillis-Waas nog kan binnendringen. Daarom ontwikkelde Aqua protect de Aqua Crème®, onze eigen vochtwerende gel.

Voor opstijgend vocht zijn wij op vandaag het enige erkend aannemingsbedrijf in de vochtbestrijding dat op alle vlakken kwalificaties kan voorleggen. 

Opstijgend vocht bestrijden Sint-Gillis-Waas

Wat kost de bestrijding van opstijgend vocht?

Het injecteren van de muren is dus een goede manier om vochtproblemen door opstijgend vocht te bestrijden. Als je voor deze methode kiest, kan je ervan uitgaan dat je minimum €100 per lopende meter zal betalen voor deze duurzame oplossing.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van muren Vanaf €100 per lopende meter

Last van een natte kelder in Sint-Gillis-Waas?

Grondwater zorgt voor een constante druk op de muren en vloeren van kelders. Wanneer deze niet bestand zijn tegen druk, kan dat leiden tot vochtproblemen. Gevolgen van een natte kelder zijn: natte muren, een klamme keldervloer, plassen water, waterinsijpeling of -infiltratie, een muffe geur, … Ga dus snel op zoek naar een mogelijke oplossing, want een natte kelder kan gevolgen hebben voor de volledige woning.

Kelderdichting in Sint-Gillis-Waas

Een natte kelder bestrijden door kelderdichting

Een oplossing voor dit vochtprobleem is kelderdichting. Dat wordt vaak toegepast omdat de stabiliteit van je woning hiermee niet in gevaar komt. Een natte kelder bestrijden aan de hand van deze methode kan via bekuiping of via drainage. Bij bekuiping worden de muren van je kelder waterdicht gecementeerd en bij drainage wordt het water in de kelder afgevoerd.

Bij vochtproblemen in je kelder raden we aan om een vochtexpert in te schakelen. De behandeling varieert naargelang de ernst, type en graad van infiltratie en daarom biedt Aqua Protect een waterdichte vochtbestrijding op maat van je woning in Sint-Gillis-Waas. 

Kelderdichting Sint-Gillis-Waas

Wat kost het bestrijden van een natte kelder?

Als je kiest voor kelderdichting via bekuiping, dan doe je dat vanaf €300 per m². Indien je last hebt van water op je keldervloer of -muren, kan je dit vochtprobleem ook oplossen door vloer-, wand- of randdrainage. Hiervoor betaal je een prijs vanaf €170. Uiteraard is elk vochtprobleem anders en moet er een oplossing voor elk specifiek probleem aangeboden worden. 
 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²

Last van condens en schimmel in je woning?

Een te hoge luchtvochtigheid in je woning kan zorgen voor schimmels en condens. Condensatievocht ontstaat door bijvoorbeeld te koken en te wassen. Wanneer er in je badkamer of keuken te weinig mogelijkheid is tot ventilatie, heb je meer kans op vochtproblemen. 

Condensatie veroorzaakt een muffe geur en schimmels op de muren of bij ramen. Deze schimmels kunnen schadelijk zijn voor zowel je woning als je gezondheid. Dit probleem kan er ook voor zorgen dat verf of pleisterwerk loskomt en je behang niet meer blijft plakken aan de muren. Schimmels en condens mogen dus absoluut niet genegeerd worden. 

Condensatie Sint-Gillis-Waas

Condensatievocht en schimmels bestrijden

Dankzij energievriendelijke oplossingen, zoals recuperatie van warme lucht, krijg je opnieuw gezonde lucht in je huis. Ventilatie zorgt er namelijk voor dat frisse lucht wordt binnengelaten, en verzadigde lucht je woning verlaat. Hierdoor kunnen de muren drogen en de schimmels verwijderd worden. 

Condensatie en schimmels bestrijden Sint-Gillis-Waas

Hoeveel kost het om condens en schimmels te bestrijden?

Om van condens en schimmels af te geraken is een ventilatiesysteem de beste oplossing. De prijs die je hiervoor betaalt, hangt af van het systeem dat je kiest. Je hebt al een ventilatiesysteem vanaf €1600

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteem Vanaf €1600

Besparen op vochtbestrijding

Wie vochtproblemen heeft in zijn woning, laat best zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren. Gelukkig bestaan er enkele manieren waardoor je kan besparen op de totaalprijs. Besparen op de kosten voor vochtbestrijding kan door de overkoepelende renovatiepremie aan te vragen. Die kan je aanvragen voor renovatiewerken, zoals vochtbestrijdingswerken. Met deze premie wordt 20% of 30% procent van de goedgekeurde facturen terugbetaald, afhankelijk van je inkomen. Dit kan als je een minimum factuurbedrag van €2500 excl. btw kan voorleggen. 

Last van vochtproblemen in je woning? Schakel een vochtspecialist in! Vraag hier gratis een offerte vochtbestrijding aan. 

Last van vocht in Sint-Gillis-Waas?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een expert in vochtbestrijding langskomen bij jou in Sint-Gillis-Waas

Vochtbestrijding Sint-Gillis-Waas