Ventilatie en verluchting van de kelder: zeg vaarwel tegen een vochtige kelder!

Slechte ventilatie van de kelder kan verschillende ongemakken teweegbrengen. Condensatie kan de muren vochtig maken, wat dan weer de perfecte voedingsbodem is voor schimmels. Last van een muffe geur of schimmels in je kelder? Verhelp dit met de professionele ventilatie van Aqua Protect!

De kelder goed ventileren is essentieel in het voorkomen van schimmelvorming. Stop vochtproblemen met Aqua Protect en investeer in professionele ventilatie van de kelder. Dat een kelder zich ondergronds bevindt, maakt het er niet makkelijker op om de ruimte van de nodige verluchting te voorzien. Nochtans is dit noodzakelijk om condensvorming te voorkomen.

De kelder ventileren op zich is niet lastig. Toch is het belangrijk om te weten hoe je dit juist aanpakt. Schakel daarom de hulp van Aqua Protect in. Wij kennen de verschillende ventilatiesystemen. Ruwweg kan de verluchting van je kelder op een natuurlijke of mechanische manier behandeld worden. Al is mechanische kelderventilatie doorgaans de meest aangewezen oplossing voor jouw vochtproblemen. Dankzij ons uitgebreid aanbod leveren we je steeds een oplossing op maat.

schimmel condens kelder

Ventilatiesysteem B: mechanische toevoer en natuurlijke afvoer

Ventilatiesysteem B brengt op een mechanische wijze verse en gefilterde lucht je kelder binnen. Het toestel warmt de koude lucht op en de overtollige, vochtige lucht wordt via roosters naar buiten afgevoerd.

condens systeem b

Ventilatiesysteem C: natuurlijke toevoer en mechanische afvoer

Het C-systeem of ‘dampkap-principe’ is een mechanische afvoerventilatie. Hier gebeurt de toevoer door middel van ventilatieroosters. Een ventilator zal daarna de vervuilde lucht wegzuigen om zo de kelder te ontvochtigen.

csysteem ventilatie 1612274224

Ventilatiesysteem D: mechanische toevoer en afvoer

Wil je de ventilatie van je kelder verbeteren? Dan kies je het best voor ventilatiesysteem D, ook wel balansventilatiesysteem genoemd. Daarbij regelt de unit in de kelder zowel de toevoer van verse lucht als de afvoer van vochtige lucht. Hier gebeurt de kelderventilatie dus helemaal mechanisch. Van alle ventilatiesystemen is dit het meest duurzame.

Blijf ook op de hoogte van onze producten en nieuwtjes door ons te volgen op Facebook en Instagram.

Tot blogs!

dsysteem 1612274224

Gedaan met schimmels en condensatie!

Kies voor Aqua Protect en raadpleeg gratis onze vochtexperten.