Vochtbestrijding in Dendermonde

Ook in Dendermonde zijn er verschillende mensen die last hebben van vochtproblemen in hun woonst en dat kan heel wat schade aanrichten. Daarom is het belangrijk om deze problemen zo snel mogelijk aan te pakken.

Professionele vochtbestrijding in je woning in Dendermonde is dé perfecte oplossing tegen problemen zoals opstijgend vocht, een vochtige kelder of schimmels en condens.

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

Vochtbestrijding Dendermonde

Onze referenties in Dendermonde

Als expert in vochtbestrijding, kunnen we na bijna 15 jaar ervaring een grote lijst van tevreden klanten voorleggen.
Dus ook in Dendermonde en omstreken.

Vochtbestrijding Dendermonde

Aqua Protect, erkend expert in vochtbestrijding in regio Dendermonde

Aqua Protect heeft door de 15 jaar ervaring en 5000 werven per jaar een waterdichte expertise opgebouwd in vochtbestrijding. Ook zijn we gekend voor de vochtbestrijding in en rond Dendermonde. 

Onze regionaal expert in vochtbestrijding komt met plezier bij je langs voor een deskundige en vrijblijvende grondige diagnose. Afhankelijk van het schadebeeld wordt bekeken welke vochtbestrijding zal voorgesteld worden. 

Vochtbestrijding Dendermonde

Getuigenis vochtbestrijding in Dendermonde

Dhr. De Maeyer

Vochtbestrijding in Dendermonde

“Klein woord van dank aan het volledige Aqua – team. Proper gewerkt. En al even proper afgewerkt en hersteld terug. Dikke mercie! We zeggen het voort ;-).

 Groeten„

Onze vochtbestrijding op maat van jouw woning

Vocht in je huis in Dendermonde? Laat dan zo spoedig mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren. Vochtproblemen kunnen diverse vormen aannemen zoals opstijgend vocht, een natte kelder of schimmels en condens, en voor elk probleem wordt een andere behandeling toegepast. Begin dus met een nauwkeurige en correcte diagnose zodat we de juiste vochtbestrijding kunnen gebruiken om je probleem op te lossen.

Schuif vochtbestrijding dus niet op de lange baan want hoe langer je hiermee wacht, hoe moeilijker het wordt om een oplossing te vinden. Gelukkig beschikken wij bij Aqua Protect over een ervaren team van professionals, dat samen met jou op zoek gaat naar de gepaste oplossing om het vocht in je woning te bestrijden. 

Prijzen voor vochtbestrijding

Wat kost vochtbestrijding in Dendermonde nu eigenlijk? Dat is uiteraard afhankelijk van het vochtprobleem en de gekozen bestrijdingsmethode die gebruikt wordt om het probleem in je woning op te lossen. Helaas heb je hier niet altijd zelf over te beslissen. Bij last van vochtproblemen, laat je deze best zo snel mogelijk behandelen door een erkend vakman. Die helpt je niet alleen met de bestrijding maar ook met het zoeken naar de oorzaak achter het vochtprobleem.

Voor de prijs bepaald kan worden, moet je dus eerst weten met welk probleem je te maken hebt. De uiteindelijke prijs die je betaalt, zal dus afhangen van de vochtbestrijdingsmethode die wordt toegepast.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van murenVanaf €100 per lopende meter
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteemVanaf €1600

 

De prijzen in de tabel zijn minimumprijzen. Wil je meer te weten komen over de kosten van vochtbestrijding voor jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte vochtbestrijding aan en ontvang jouw prijs op maat.

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vocht is een vochtprobleem dat vaak opduikt in oudere woningen of woningen die problemen hebben met hun waterkering. Dat zorgt ervoor dat grondwater in de muren wordt opgenomen. 

Bakstenen beschikken, net als sponzen, over een bepaalde zuigkracht waarmee ze water oppakken. Bij opstijgend vocht wordt het water uit de grond naar boven gezogen waardoor je woonst vochtige muren krijgt. Dat kan gebeuren door het vocht doorlatend karakter van je binnen- of buitenmuur. Dit vochtprobleem kan leiden tot vochtplekken, schimmel, natte muren, opkrullend behangpapier, …

Opstijgend vocht Dendermonde

Opstijgend vocht bestrijden

Een manier die geregeld gebruikt wordt om opstijgend vocht tegen te gaan, is je muren injecteren met een vochtwerend middel. Deze gel of vloeistof zal uitzetten in het metselwerk en zo voorkomen dat opstijgend vocht je huis in Dendermonde binnendringt. Deze gel heet de Aqua Crème® en werd ontwikkeld door Aqua Protect. 

Voor opstijgend vocht zijn wij op vandaag het enige erkend aannemingsbedrijf in de vochtbestrijding dat op alle vlakken kwalificaties kan voorleggen. 

Opstijgend vocht bestrijden Dendermonde

Wat kost de bestrijding van opstijgend vocht?

Een mogelijkheid om opstijgend vocht te bestrijden is je muren injecteren. Als je voor deze methode kiest, kan je ervan uitgaan dat je minimum €100 per lopende meter zal betalen voor deze duurzame oplossing.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van muren Vanaf €100 per lopende meter

Last van een natte kelder in Dendermonde?

Grondwater oefent een continue druk uit op keldermuren en -vloeren. Wanneer de muren of vloeren hier niet tegen kunnen, ontstaan er vochtproblemen in de kelder. Een natte kelder kan je herkennen aan plassen water, waterinsijpeling of -infiltratie, natte muren, een klamme keldervloer, … Zoek dus gauw een oplossing, want een natte of vochtige kelder kan gevolgen hebben voor de volledige woning.

Natte kelder Dendermonde

Een natte kelder bestrijden door kelderdichting

Dit vochtprobleem kan je bestrijden door kelderdichtingen. Dat zorgt ervoor dat de stabiliteit van je woning niet in gevaar komt. Kelderdichting kan gebeuren via bekuiping of via wand- en randdrainage. Bij bekuiping worden de muren van je kelder waterdicht gecementeerd en bij drainage wordt het water in de kelder afgevoerd.

Bij vochtproblemen in je kelder raden we een erkend vakman, die ervaring heeft met vochtbestrijding, aan. De behandeling varieert naargelang de ernst, type en graad van infiltratie en daarom bieden wij een waterdichte vochtbestrijding op maat van je woning. 

Kelderdichting Dendermonde

Wat kost het bestrijden van een natte kelder?

Wanneer je kiest voor bekuiping voor kelderdichting dan doe je dat vanaf €300 per m². Indien je last hebt van water op je keldervloer of -muren, kan je dit vochtprobleem ook oplossen door vloer-, wand- of randdrainage. Hiervoor betaal je een prijs vanaf €170. Uiteraard is elk vochtprobleem anders en moet er een oplossing op maat aangeboden worden. 
 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²

Last van condens en schimmel in je woning?

Wassen en koken kunnen leiden tot condensatievocht in de lucht binnen je woning. Dat komt door een te hoge luchtvochtigheid. Wanneer er in plaatsen zoals de badkamer of keuken te weinig mogelijkheid is tot ventilatie, kunnen vochtproblemen ontstaan zoals schimmels en condens

Condensatie veroorzaakt schimmels nabij ramen of op muren, die schadelijk zijn voor het huis én voor de gezondheid van de mensen die in het huis wonen. Schimmels en condens kunnen er ook voor zorgen dat je behang niet meer blijft plakken, verf en pleisterwerk loskomen of dat er een muffe, onfrisse geur ontstaat in de woonst. Het is een probleem dat we dus zeker niet mogen negeren.

Schimmel en condensatie Dendermonde

Condensatievocht en schimmels bestrijden

Dankzij energievriendelijke oplossingen, zoals recuperatie van warme lucht, krijg je opnieuw gezonde lucht in je huis. Ventilatie laat namelijk frisse lucht binnen en zorgt ervoor dat verzadigde lucht uit de woning wordt weggehaald. Hierdoor drogen de muren uit en kunnen schimmels verwijderd worden. De luchtkwaliteit in huis is dus belangrijk om schimmels en condens te vermijden en daarom is ventilatie verplicht in nieuwbouwwoningen. 

Condensatie en schimmels bestrijden Dendermonde

Hoeveel kost het om condens en schimmels te bestrijden?

Een ventilatiesysteem is dus ideaal om van schimmel en condens af te geraken. De prijs hiervoor, hangt af van het systeem. Je kan al een ventilatiesysteem krijgen vanaf €1600

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteem Vanaf €1600

Besparen op vochtbestrijding

Wie met vochtproblemen kampt, laat best zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren. Gelukkig bestaan er enkele manieren waarmee je kan besparen op de totaalprijs. Je kan besparen op de kosten voor vochtbestrijding door de overkoepelende renovatiepremie aan te vragen. Die kan je aanvragen voor renovatiewerken, zoals vochtbestrijdingswerken. Met deze premie wordt 20% tot 30% procent van de goedgekeurde facturen terugbetaald, afhankelijk van je inkomen. Deze premie kan je aanvragen als je een minimum factuurbedrag van €2500 excl. btw kan voorleggen. 

Last van vochtproblemen in je woning? Schakel een vochtspecialist in! Vraag hier gratis een offerte vochtbestrijding aan. 

Last van vocht in Dendermonde?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een expert in vochtbestrijding langskomen bij jou in Dendermonde

Vochtbestrijding Dendermonde