Vochtbestrijding in Gent

Sommige woningen in Gent kampen met vochtproblemen en dat kan gevolgen hebben voor je gezondheid, de waarde van je woning én het budget.

Vochtproblemen zijn vaak groter dan je denkt, en moet je dus zo snel mogelijk aanpakken. Professionele vochtbestrijding in je woning in Gent is dé oplossing tegen een vochtige kelder, opstijgend vocht of schimmels en condens.

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

Vochtbestrijding Gent

Onze referenties in Gent

Als expert in vochtbestrijding, kunnen we na meer dan 15 jaar ervaring de grootste lijst van tevreden klanten voorleggen.
Ontdek onze tevreden klanten uit Gent en omstreken

Vochtbestrijding Gent

Aqua Protect, erkend expert in vochtbestrijding in regio Gent

Aqua Protect heeft dankzij de 15 jaar ervaring en 5000 werven per jaar een waterdichte expertise opgebouwd in vochtbestrijding. Ook zijn we gekend voor de vochtbestrijding bij jou in de buurt in Gent. 

Onze regionaal expert in vochtbestrijding komt graag bij je op bezoek voor een deskundige en vrijblijvende grondige diagnose. Afhankelijk van het schadebeeld wordt bekeken welke vochtbestrijding zal voorgesteld worden. 

Vochtbestrijding Gent

Getuigenis vochtbestrijding in Gent

Familie Van Doornselaer

Vochtbestrijding in Gent

“Vooraf werd er duidelijke en volledige informatie gegeven over hoe de werken zouden verlopen. Dit deed ons vertrouwen in de firma sterk stijgen waardoor we ook beslisten om voor jullie te kiezen. Er was een goede opvolging van de afspraken en we zijn ook zeer tevreden over de uitvoerders. 2 uiterst vriendelijke en correcte mensen. Dank omdat onze woning met respect aangepakt werd.„

Onze vochtbestrijding op maat van jouw woning

Vochtproblemen in je woning? Dan raden we je aan om deze zo vlug mogelijk te laten behandelen. Vochtproblemen kunnen heel wat verschillende vormen aannemen zoals opstijgend vocht, een natte kelder of schimmels en condens, en elke vorm vereist een andere behandeling. Het is dus belangrijk om eerst een grondige en correcte diagnose te stellen zodat de juiste vochtbestrijding kan worden gebruikt om het vochtprobleem op te lossen. 

Laat je vochtproblemen dus zo snel mogelijk behandelen want hoe langer je daarmee wacht, hoe moeilijker vochtbestrijding wordt. Gelukkig hebben wij bij Aqua Protect een ervaren team, dat samen met jou op zoek gaat naar de perfecte oplossing om het vocht in je woning in Gent te bestrijden. 

Prijzen voor vochtbestrijding

Wat kost vochtbestrijding in Gent nu eigenlijk? Dat is uiteraard afhankelijk van het vochtprobleem en de gekozen bestrijdingsmethode die gebruikt wordt om het probleem in je woning op te lossen. Helaas heb je hier niet altijd zelf over te beslissen. Bij last van vochtproblemen, laat je deze best zo snel mogelijk behandelen door een erkend vakman. Die helpt je niet alleen met de bestrijding maar ook met het zoeken naar de oorzaak achter het vochtprobleem.

Voor de prijs bepaald kan worden, moet je dus eerst weten met welk probleem je te maken hebt. De uiteindelijke prijs die je betaalt, zal dus afhangen van de vochtbestrijdingsmethode die wordt toegepast.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van murenVanaf €100 per lopende meter
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteemVanaf €1600

 

De prijzen in de tabel zijn minimumprijzen. Wil je meer te weten komen over de kosten van vochtbestrijding voor jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte vochtbestrijding aan en ontvang jouw prijs op maat.

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vocht is een van de bekendste vochtproblemen. Het komt vooral voor bij woningen die problemen hebben met hun waterkering, wat ervoor zorgt dat grondwater wordt opgenomen in de muren. 

Net zoals sponzen, hebben bakstenen een bepaalde zuigkracht waarmee ze water opnemen. Bij opstijgend of optrekkend vocht wordt water uit de grond naar boven gezogen waardoor de muren vochtig worden. Dat kan gebeuren door het vocht doorlatend karakter van je binnen- of buitenmuur. Opstijgend vocht kan je herkennen aan vochtplekken, schimmel, natte muren, opkrullend behangpapier, loskomende plinten…

Opstijgend vocht Gent

Opstijgend vocht bestrijden

Je kan opstijgend vocht bestrijden door je muren te injecteren met een vochtwerende gel of vloeistof. Het product zal uitzetten in het metselwerk en zo voorkomen dat het vocht je huis in Gent binnendringt. Daarom ontwikkelden we de Aqua Crème®.

Voor opstijgend vocht zijn wij op vandaag het enige erkend aannemingsbedrijf in de vochtbestrijding dat op alle vlakken kwalificaties kan voorleggen. 

Opstijgend vocht bestrijden Gent

Wat kost de bestrijding van opstijgend vocht?

Om opstijgend vocht te bestrijden kan je dus je muren injecteren. Als je voor deze methode kiest, kan je ervan uitgaan dat je minimum €100 per lopende meter zal betalen voor deze duurzame oplossing.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van muren Vanaf €100 per lopende meter

Last van een natte kelder in Gent?

Grondwater zorgt voor een constante druk op keldervloeren en -muren. Indien de vloeren of muren niet bestand zijn tegen deze druk, kunnen vochtprobleem in de kelder ontstaat. Gevolgen hiervan zijn plassen water, scheuren in de muren, waterinsijpeling of -infiltratie, een muffe geur, natte muren of een klamme keldervloer. Ga dus zo snel mogelijk op zoek naar oplossing, want een vochtige kelder kan ook risico’s hebben voor de rest van je woning.

Natte kelder Gent

Een natte kelder bestrijden door kelderdichting

Een natte kelder wordt vaak bestreden door kelderdichtingen, want hierdoor komt de stabiliteit van je woning niet in gevaar. Kelderdichting kan via bekuiping of via drainage. Bij bekuiping worden de keldermuren waterdicht gecementeerd en bij drainage wordt het water in de kelder afgevoerd.

We raden je aan om bij vochtproblemen, zoals een natte kelder, beroep te doen op een expert of erkend vakman die ervaring heeft met vochtproblemen en kelderdichting. De behandeling varieert naargelang de ernst, type en graad van infiltratie en daarom bieden wij een waterdichte vochtbestrijding op maat van je woning. 

Kelderdichting Genk

Wat kost het bestrijden van een natte kelder?

Als je kiest voor bekuiping voor je kelderdichting, dan doe je dat vanaf €300 per m². Indien je last hebt van water op je keldervloer of -muren, kan je dit vochtprobleem ook oplossen door vloer-, wand- of randdrainage. Hiervoor betaal je een prijs vanaf €170. Uiteraard is elk vochtprobleem anders en moet er een oplossing op maat aangeboden worden. 
 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²

Last van condens en schimmel in je woning?

Een te hoge luchtvochtigheid in je woning kan leiden tot schimmels en condens. Natte muren of binnenskamers vochtigheid ontstaat door bijvoorbeeld te wassen of koken. Wanneer er in ruimtes zoals de keuken of badkamer te weinig mogelijkheid is tot ventilatie, kunnen vochtproblemen ontstaan.

Condensatie kan leiden tot schimmels op de muren of nabij ramen. Ze zijn niet altijd zichtbaar maar zijn toch schadelijk voor zowel de woning als je gezondheid. Schimmels en condens zorgen er ook voor dat je behang niet meer blijft plakken, verf en pleisterwerk loskomt en dat een muffe geur ontstaat in je woning. Negeer dit probleem dus niet.

Schimmel en condens Gent

Condensatievocht en schimmels bestrijden

Dankzij energievriendelijke oplossingen, zoals recuperatie van warme lucht, krijg je weer gezonde lucht in je huis. Want door de ruimte te ventileren laat je koude en verse lucht binnen en wordt je verzadigde lucht weggehaald uit je woning, waardoor de muren drogen en de schimmels verwijderd kunnen worden. De luchtkwaliteit in huis is dus belangrijk om problemen zoals schimmels en condensatievocht te vermijden en daarom is ventilatie verplicht in nieuwbouwwoningen.  

Condensatie en schimmels bestrijden Gent

Hoeveel kost het om condens en schimmels te bestrijden?

Om van condens en schimmels af te geraken heb je dus een ventilatiesysteem nodig. De prijs hiervoor, hangt af van het systeem. Je kan al een ventilatiesysteem krijgen vanaf €1600

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteem Vanaf €1600

Besparen op vochtbestrijding

Wie met vochtproblemen kampt, laat best zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren. Gelukkig bestaan er enkele manieren waarmee je kan besparen op de totaalprijs. Je kan besparen op de kosten voor vochtbestrijding door de overkoepelende renovatiepremie aan te vragen. Die kan je aanvragen voor renovatiewerken, zoals vochtbestrijdingswerken. Met deze premie wordt 20% tot 30% procent van de goedgekeurde facturen terugbetaald, afhankelijk van je inkomen. Dit kan als je een minimum factuurbedrag van €2500 excl. btw kan voorleggen. 

Last van vochtproblemen in je woning? Schakel een vochtspecialist in! Vraag hier gratis een offerte vochtbestrijding aan. 

Last van vocht in Gent?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een expert in vochtbestrijding langskomen bij jou in Gent

Vochtbestrijding Gent