Vochtbestrijding in Ieper

Vocht in je woning in Ieper kan voor heel wat problemen zorgen en heel wat schade aanrichten. Daarom is het belangrijk om vochtproblemen zoals opstijgend vocht, een vochtige kelder of schimmels en condens zo snel mogelijk aan te pakken. Professionele vochtbestrijding in je woning in Ieper is hier dus de perfecte oplossing. 

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

Vochtbestrijding Ieper

Onze referenties in Ieper

Als West-Vlaams expert in vochtbestrijding met meer dan 15 jaar ervaring, kunnen wij de nodige referenties en tevreden klanten voorleggen.

Dus ook in Ieper en omstreken 

Vochtbestrijding Ieper

Aqua Protect, erkend expert in vochtbestrijding in regio Ieper

Aqua Protect, met hoofdzetel in West-Vlaanderen, heeft dankzij de 15 jaar ervaring en 5000 werven per jaar een waterdichte expertise opgebouwd in vochtbestrijding. Ook zijn we gekend voor de vochtbestrijding bij jou in de buurt in Ieper.  

Onze regionaal expert in vochtbestrijding komt graag eens bij je langs voor een deskundige en vrijblijvende grondige diagnose. Afhankelijk van het schadebeeld wordt bekeken welke vochtbestrijding zal voorgesteld worden. 

Vochtbestrijding Ieper

Getuigenis vochtbestrijding in Ieper

Familie Bode

Vochtbestrijding in Ieper

“Jullie mensen kwamen in april bij ons langs voor de injectie en afwerking van onze vochtige muren in de woonkamer. Het uitpleisterde deel van de muur mag gezien worden. De uitvoerders kennen hun job! „

Onze vochtbestrijding op maat van jouw woning

Vochtproblemen in je woning in Ieper? Laat dan zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren, want elk vochtprobleem vereist een andere behandeling. Vochtproblemen kunnen diverse vormen aannemen zoals opstijgend vocht, een natte kelder of schimmels en condens. Wij raden dus aan om eerst een grondige en correcte diagnose te stellen zodat de juiste bestrijding kan worden toegepast om de vochtproblemen op te lossen. 

Laat je vochtproblemen dus onmiddellijk behandelen want hoe langer je wacht met vochtbestrijding, hoe moeilijker het wordt om het probleem op te lossen. Gelukkig beschikken wij bij Aqua Protect over een ervaren team, dat samen met jou op zoek gaat naar de gepaste oplossing om het vochtprobleem in je woning in Ieper te bestrijden. 

Prijzen voor vochtbestrijding

Wat kost vochtbestrijding in Ieper nu eigenlijk? Dat is natuurlijk afhankelijk van het specifieke vochtprobleem en de bestrijdingsmethode die gebruikt wordt om het probleem in je woning op te lossen. Helaas heb je hier niet altijd zelf over te beslissen. Wanneer je last hebt van vochtproblemen, laat je deze best zo snel mogelijk behandelen door een professionele en ervaren vakman. Die helpt je niet alleen met de bestrijding maar ook met het zoeken naar de oorzaak achter het vochtprobleem.

Voor de prijs bepaald kan worden, moet je dus eerst weten met welk probleem je te maken hebt. De uiteindelijke prijs die je betaalt, zal dus afhangen van de vochtbestrijdingsmethode die wordt toegepast.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van murenVanaf €100 per lopende meter
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteemVanaf €1600

 

De prijzen in de tabel zijn minimumprijzen. Wil je meer te weten komen over de kosten van vochtbestrijding voor jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte vochtbestrijding aan en ontvang jouw prijs op maat.

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vocht is een van de meest voorkomende vochtproblemen. Het komt vooral voor in oudere huizen of huizen die problemen hebben met hun waterkering. Dat zorgt ervoor dat grondwater wordt opgenomen in de muren. 

Bakstenen hebben een bepaalde zuigkracht en nemen zo water op. Je kan het vergelijken met een spons. Bij opstijgend vocht wordt grondwater opgezogen naar boven waardoor de muren vochtig worden. Dat kan gebeuren door het vocht doorlatend karakter van je binnen- of buitenmuur. Wanneer je te maken hebt met opstijgend vocht ontstaan vochtplekken, schimmel, natte muren, gaat je behangpapier opkrullen, komen je plinten los… 

Opstijgend vocht Ieper

Opstijgend vocht bestrijden

Een vaak gebruikte aanpak om opstijgend vocht te bestrijden, is je muren injecteren met een vochtwerende gel of vloeistof. Het product zal uitzetten in het metselwerk en voorkomt zo dat vocht je huis in Ieper binnendringt. Daarom ontwikkelden we de Aqua Crème®.

Voor opstijgend vocht zijn wij op vandaag het enige erkend aannemingsbedrijf in de vochtbestrijding dat op alle vlakken kwalificaties kan voorleggen.

Opstijgend vocht bestrijden Ieper

Wat kost de bestrijding van opstijgend vocht?

Opstijgend vocht kan je het best bestrijden via muren injecteren. Als je voor deze methode kiest, kan je ervan uitgaan dat je minimum €100 per lopende meter zal betalen voor deze duurzame oplossing.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van muren Vanaf €100 per lopende meter

Last van een natte kelder?

Grondwater zorgt voor een constante druk op keldermuren en -vloeren. Indien de muren of vloeren hier niet tegen bestand zijn, kan dat ervoor zorgen dat er vochtproblemen ontstaan. Gevolgen hiervan zijn plassen water, waterinsijpeling of -infiltratie, scheurtjes in de muren, een muffe geur, natte muren of een klamme keldervloer, … Ga dus snel op zoek naar een oplossing, want een vochtige kelder kan gevolgen hebben voor de rest van je woning.

Natte kelder Ieper

Een natte kelder bestrijden door kelderdichting

Een natte kelder wordt vaak bestreden aan de hand van kelderdichtingen. Zo komt de stabiliteit van je woning niet in gevaar. Kelderdichting kan via bekuiping of via drainage. Bij bekuiping worden de keldermuren waterdicht gecementeerd en bij drainage wordt het water in de kelder afgevoerd.

We raden aan om bij vochtproblemen in je kelder een vochtexpert in te schakelen. De behandeling varieert naargelang de ernst, type en graad van infiltratie en daarom bieden wij bij Aqua Protect een waterdichte vochtbestrijding op maat van je woning. 

Kelderdichting Ieper

Wat kost het bestrijden van een natte kelder?

Als je een natte kelder bestrijdt met bekuiping, dan doe je dat vanaf €300 per m². Indien je last hebt van water op je keldervloer of -muren, kan je dit vochtprobleem ook oplossen door vloer-, wand- of randdrainage. Hiervoor betaal je een prijs vanaf €170. Natuurlijk is elk vochtprobleem anders en is er voor elk probleem een op maat gemaakte oplossing nodig. 
 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²

Last van condens en schimmel in je woning?

Een te hoge luchtvochtigheid in je woning kan leiden tot schimmels en condens. Natte muren en binnenskamers vochtigheid ontstaat door bijvoorbeeld te koken en te wassen. Wanneer er in badkamers en keukens te weinig mogelijkheid is tot ventilatie, heb je kans op vochtproblemen.

Condensatie kan leiden tot schimmels op de muren of ramen. Deze kunnen schadelijk zijn voor zowel je woning als je gezondheid en mag je dus zeker niet negeren. Schimmels en condensatievocht kunnen er ook voor zorgen dat je behang niet meer blijft plakken, dat verf en pleisterwerk loskomt en dat een muffe geur ontstaat in je woning. 

Schimmel en condens Ieper

Condensatievocht en schimmels bestrijden

Dankzij ecologische oplossingen, zoals recuperatie van warme lucht, krijg je opnieuw gezonde lucht in je huis. Want door ventilatie laat je frisse, verse lucht binnen en wordt de verzadigde lucht uit je woning gehaald. Zo kunnen de muren drogen en de schimmels verwijderd worden. De luchtkwaliteit in huis is dus belangrijk om schimmels en condensatievocht te vermijden en daarom is ventilatie verplicht in nieuwbouwwoningen. 

Condensatie en schimmels bestrijden Ieper

Hoeveel kost het om condens en schimmels te bestrijden?

Om condens en schimmels te bestrijden heb je dus een ventilatiesysteem nodig. De prijs die je hiervoor betaalt, hangt af van het systeem. Je hebt al een ventilatiesysteem vanaf €1600

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteem Vanaf €1600

Besparen op vochtbestrijding

Wie met vochtproblemen kampt, laat best zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren. Gelukkig bestaan er enkele manieren waarmee je kan besparen op de kost van vochtbestrijding. Je kan besparen op de bestrijdingskosten door de overkoepelende renovatiepremie aan te vragen. Die kan je aanvragen voor renovatiewerken, zoals vochtbestrijdingswerken. Met deze premie wordt 20% of 30% procent van de goedgekeurde facturen terugbetaald, afhankelijk van je inkomen. Dit kan als je een minimum factuurbedrag van €2500 excl. btw kan voorleggen. 

Last van vochtproblemen in je woning? Schakel een vochtspecialist in! Vraag hier gratis een offerte vochtbestrijding aan. 

Last van vocht in Ieper?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een expert in vochtbestrijding langskomen bij jou in Ieper

Vochtbestrijding Ieper