Vochtbestrijding in Oudenaarde

Vocht in je woning in Oudenaarde kan voor heel wat problemen zorgen en enorme schade aanrichten. Daarom is het belangrijk om vochtproblemen zoals opstijgend vocht, een vochtige kelder of schimmels en condens zo snel mogelijk aan te pakken. Professionele vochtbestrijding in je woning in Oudenaarde is hier dus de perfecte oplossing. 

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

Vochtbestrijding Oudenaarde

Onze referenties in Oudenaarde

Als expert in vochtbestrijding met meer dan 15 jaar ervaring, kunnen wij de nodige referenties en tevreden klanten voorleggen.

Dus ook in Oudenaarde en omstreken.

Vochtbestrijding Oudenaarde

Aqua Protect, erkend expert in vochtbestrijding in regio Oudenaarde

Aqua Protect heeft dankzij de 15 jaar ervaring en 5000 werven per jaar een waterdichte expertise opgebouwd in vochtbestrijding. We zijn ook gekend voor de vochtbestrijding bij jou in de buurt in Oudenaarde.  

Onze regionaal expert in vochtbestrijding komt graag bij je langs voor een deskundige en vrijblijvende grondige diagnose. Afhankelijk van het schadebeeld wordt bekeken welke vochtbestrijding zal voorgesteld worden. 

Vochtbestrijding Oudenaarde

Getuigenis vochtbestrijding in Oudenaarde

De heer Van Oost

Vochtbestrijding in de buurt van Oudenaarde (Zingem)

“Ik zie mij verplicht u zeer hartelijk te bedanken voor het dichten van de kelder. Uw contacten waren vriendelijk en correct, uw vakmensen waren beleefd, kunnen net en plichtsbewust werken; de aanvang van de werkuren was zeer correct en de opdracht tot in de afwerking geeft ons algehele voldoening. Als het goed is; mag het ook wel eens gezegd worden. Daarom zal ik uw firma aanbevelen bij familie, vrienden en kennissen.  „

Onze vochtbestrijding op maat van jouw woning

Vochtproblemen in je huis in Oudenaarde? Dan laat je best een vochtbestrijding uitvoeren. Daarvoor moet je eerst een grondige en correcte diagnose laten stellen zodat de juiste bestrijding kan worden toegepast. Vochtproblemen kunnen namelijk diverse vormen aannemen zoals opstijgend vocht, een natte kelder of schimmels en condens, en elke vorm vereist een andere behandeling.

Schuif vochtbestrijding dus niet op de lange baan want hoe langer je het uitstelt, hoe moeilijker het wordt om het probleem op te lossen. Gelukkig beschikken wij bij Aqua Protect over een ervaren team, dat samen met jou op zoek gaat naar de gepaste oplossing om het vochtprobleem in je woning in Oudenaarde te bestrijden. 

Prijzen voor vochtbestrijding

Wat kost vochtbestrijding in Oudenaarde nu eigenlijk? Dat is afhankelijk van het vochtprobleem en de methode die gebruikt wordt om het vochtprobleem in je woning op te lossen. Helaas heb je hier niet altijd zelf over te beslissen. Wanneer je last hebt van vochtproblemen, laat je deze best zo snel mogelijk behandelen door een erkend vakman. Die helpt je niet alleen met de bestrijding maar ook met het zoeken naar de oorzaak achter het vochtprobleem.

Voor de prijs bepaald kan worden, moet je dus eerst weten met welk probleem je te maken hebt. De uiteindelijke prijs die je betaalt, zal dus afhangen van de vochtbestrijdingsmethode die wordt toegepast.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van murenVanaf €100 per lopende meter
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteemVanaf €1600

 

De prijzen in deze tabel zijn minimumprijzen. Wil je meer te weten komen over de kosten van vochtbestrijding voor jouw woning? Vraag hier dan gratis en vrijblijvend een offerte vochtbestrijding aan en ontvang jouw prijs op maat.

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vocht is een van de meest voorkomende vochtproblemen. Het komt vooral voor in oudere huizen of huizen die problemen hebben met hun waterkering. Hierdoor wordt water uit de grond opgenomen in de muren. 

Bakstenen beschikken over een bepaalde zuigkracht waarmee ze water opnemen. Je kan het vergelijken met een spons. Bij opstijgend vocht wordt grondwater opgezogen naar boven waardoor de muren vochtig worden. Dat kan gebeuren door het vocht doorlatend karakter van je binnen- of buitenmuur. Wanneer je met dit vochtprobleem te maken hebt, ontstaan vochtplekken en schimmels, natte muren, gaat je behangpapier opkrullen, komen je plinten los, … 

Opstijgend vocht Oudenaarde

Opstijgend vocht bestrijden

Een vaak gebruikte aanpak om opstijgend vocht te bestrijden, is je muren injecteren met een vochtwerende gel of vloeistof. Het gekozen product zal uitzetten in het metselwerk en voorkomt zo dat vocht je huis binnendringt. Daarom ontwikkelden we de Aqua Crème®.

Voor opstijgend vocht zijn wij op vandaag het enige erkend aannemingsbedrijf in de vochtbestrijding dat op alle vlakken kwalificaties kan voorleggen. 

Opstijgend vocht bestrijden Oudenaarde

Wat kost de bestrijding van opstijgend vocht?

Het injecteren van de muren is dus een goede manier om vochtproblemen door opstijgend vocht te bestrijden. Deze duurzame vochtbestrijdingsmethode kost je minimum €100 per lopende meter.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van muren Vanaf €100 per lopende meter

Last van een natte kelder in Oudenaarde?

Grondwater zorgt voor een constante druk op keldermuren en -vloeren. Indien de muren of vloeren hier niet goed tegen kunnen, is het mogelijk dat er vochtproblemen ontstaan in de kelder. Gevolgen hiervan zijn plassen water, waterinsijpeling of -infiltratie, gescheurde muren, een muffe geur, natte muren of een klamme keldervloer, … Ga dus vlug op zoek naar een oplossing, want een vochtige kelder kan gevolgen hebben voor de hele woning.

Natte kelder Oudenaarde

Een natte kelder bestrijden door kelderdichting

Een natte kelder wordt vaak bestreden aan de hand van kelderdichtingen. Zo loopt de stabiliteit van je woning geen gevaar. Kelderdichting kan via bekuiping of via drainage. Bij bekuiping worden de keldermuren waterdicht gecementeerd en bij drainage wordt het water in de kelder afgevoerd.

We adviseren je om bij vochtproblemen in je kelder een erkend vakman in te schakelen. De behandeling varieert naargelang de ernst, type en graad van infiltratie en daarom biedt Aqua Protect een waterdichte vochtbestrijding op maat van je woning. 

Bestrijding natte kelder Oudenaarde

Wat kost het bestrijden van een natte kelder?

Als je kiest voor bekuiping bij kelderdichting, dan doe je dat vanaf €300 per m². Indien je last hebt van water op je keldervloer of -muren, kan je dit probleem ook oplossen met vloer-, wand- of randdrainage. Hiervoor betaal je een prijs vanaf €170. Natuurlijk is elk vochtprobleem anders en moet er voor elk probleem een oplossing op maat aangeboden worden. 
 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²

Last van condens en schimmel in je woning?

Een te hoge luchtvochtigheid in je woning kan leiden tot schimmels en condens. Natte muren en binnenskamersvochtigheid ontstaat door bijvoorbeeld te koken en te wassen. Wanneer er in plaatsen zoals badkamers en keukens te weinig mogelijkheid is tot ventilatie, heb je kans op vochtproblemen.

Condensatie kan leiden tot schimmels op de muren of aan de ramen. Deze kunnen schadelijk zijn voor zowel je huis als de gezondheid van iedereen die in het huis woont. Je mag dit probleem dus zeker niet negeren. Schimmels en condens kunnen er ook voor zorgen dat je behang niet meer blijft plakken, dat verf en pleisterwerk loskomen en dat er een muffe geur ontstaat in je woning. 

Condensatie en schimmel Oudenaarde

Condensatievocht en schimmels bestrijden

Dankzij energievriendelijke oplossingen, zoals recuperatie van warme lucht, krijg je weer gezonde lucht in je huis. Want door ventilatie laat je frisse, verse lucht binnen en wordt de verzadigde lucht uit je woning gestuurd. Zo kunnen de muren drogen en kan men de schimmels verwijderen. De luchtkwaliteit in huis is dus belangrijk om schimmels en condens te vermijden en daarom is ventilatie in nieuwbouwwoningen verplicht. 

Condensatie en schimmels bestrijden Oudenaarde

Hoeveel kost het om condens en schimmels te bestrijden?

Om van condens en schimmels af te geraken gebruik je best een ventilatiesysteem. De prijs die je hiervoor betaalt, hangt af van het systeem. Je hebt al een ventilatiesysteem vanaf €1600

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteem Vanaf €1600

Besparen op vochtbestrijding

Wie vochtproblemen heeft in zijn woning, laat best zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren. Gelukkig bestaan er enkele manieren waarmee je kan besparen op de totaalprijs. Je kan kosten besparen op je vochtbestrijding door de overkoepelende renovatiepremie aan te vragen. Die kan je aanvragen voor renovatiewerken, zoals vochtbestrijdingswerken. Met deze premie wordt 20% of 30% procent van de goedgekeurde facturen terugbetaald, afhankelijk van je inkomen. Dit kan als je een minimum factuurbedrag van €2500 excl. btw kan voorleggen. 

Last van vochtproblemen in je woning? Schakel een vochtspecialist in! Vraag hier gratis een offerte vochtbestrijding aan. 

Last van vocht in Oudenaarde?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een expert in vochtbestrijding langskomen bij jou in Oudenaarde

Vochtbestrijding Oudenaarde