Vochtbestrijding in Roeselare

In Roeselare kampt men in sommige woningen met vochtproblemen en dat heeft niet alleen negatieve gevolgen voor de structuur en waarde van je woning, maar ook voor je gezondheid. 

Vochtproblemen zijn dikwijls groter dan je denkt en moeten daarom zo snel mogelijk worden aangepakt. Professionele vochtbestrijding in je woning in Roeselare is dé perfecte oplossing tegen opstijgend vocht, een vochtige kelder of schimmels en condens

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

Vochtbestrijding Roeselare

Onze referenties in Roeselare

Als West-Vlaams expert in vochtbestrijding, kunnen we na bijna 15 jaar ervaring de grootste lijst van tevreden klanten voorleggen. 

Heel wat van onze tevreden klanten komen uit Roeselare en omstreken

Vochtbestrijding Roeselare

Aqua Protect, erkend expert in vochtbestrijding in regio Roeselare

Aqua Protect, met hoofdzetel nabij Roeselare, heeft dankzij de 15 jaar ervaring en 5000 werven per jaar een waterdichte expertise opgebouwd in vochtbestrijding. Ook zijn we gekend voor de vochtbestrijding bij jou in de buurt in Roeselare.  

Onze regionaal expert in vochtbestrijding komt met plezier bij je langs voor een deskundige en vrijblijvende grondige diagnose. Afhankelijk van het schadebeeld wordt bekeken welke vochtbestrijding zal voorgesteld worden. 

Vochtbestrijding Roeselare

Getuigenis vochtbestrijding in Roeselare

Familie Dewulf

Vochtbestrijding in Roeselare

“In de woonplaats van onze rijwoning hadden wij last van vocht en bijgevolg geurhinder. Het behangpapier kwam zelfs los. De oorzaak was opstijgend vocht. Nu de werken uitgevoerd zijn kunnen wij zeggen dat deze perfect uitgevoerd werden en zonder overbodige werkuren. „

Onze vochtbestrijding op maat van jouw woning

Vochtproblemen in je woning in Roeselare? Laat dan eerst een grondige en correcte diagnose stellen zodat de juiste vochtbestrijding kan worden toegepast om het probleem op te lossen. Vochtproblemen kunnen namelijk verschillende vormen aannemen zoals opstijgend vocht, een natte kelder of schimmels en condens, en elke soort vereist een andere behandeling. 

Een vochtbestrijding doe je best zo snel mogelijk. Want hoe langer je dit uitstelt, hoe moeilijker het wordt om het probleem op te lossen. Gelukkig beschikken wij bij Aqua Protect over een ervaren team, dat samen met jou op zoek gaat naar de gepaste oplossing om het vocht in je woning in Roeselare te bestrijden.   

Prijzen voor vochtbestrijding

Wat kost vochtbestrijding in Roeselare nu eigenlijk? Dat is natuurlijk afhankelijk van het specifieke vochtprobleem en de gekozen bestrijdingsmethode die gebruikt wordt om het probleem in je woning op te lossen. Helaas heb je hier niet altijd zelf over te beslissen. Wanneer je last hebt van vochtproblemen, laat je deze best zo snel mogelijk behandelen door een professionele en ervaren vakman. Die helpt je niet alleen met de bestrijding maar ook met het zoeken naar de oorzaak achter het vochtprobleem.

Voor de correcte prijs bepaald kan worden, moet je dus eerst weten met welk probleem je te maken hebt. De uiteindelijke prijs die je betaalt, zal dus afhangen van de vochtbestrijdingsmethode die wordt toegepast.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van murenVanaf €100 per lopende meter
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteemVanaf €1600

 

De prijzen in de tabel zijn minimumprijzen. Wil je meer te weten komen over de kosten van vochtbestrijding voor jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte vochtbestrijding aan en ontvang jouw prijs op maat.

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vocht is een van de meest voorkomende vochtproblemen. Het komt vooral voor in oudere woningen of woningen die problemen hebben met hun waterkering. Dat zorgt ervoor dat grondwater in de muren wordt opgenomen.  

Bakstenen hebben een bepaalde zuigkracht waarmee ze water opnemen. Het is te vergelijken met een spons. Bij opstijgend vocht wordt grondwater naar boven gezogen waardoor de muren van het huis vochtig worden. Dat kan gebeuren door het vocht doorlatend karakter van je binnen- of buitenmuur. Kenmerken van opstijgend vocht zijn vochtplekken, schimmel, natte muren, je behangpapier gaat opkrullen, je plinten komen los… 

Opstijgend vocht Roeselare

Opstijgend vocht bestrijden

Een vaak gebruikte methode om opstijgend vocht te bestrijden, is de muren injecteren met een vochtwerend product. Zo'n vochtwerend product werd door Aqua Protect ontwikkeld, namelijk de Aqua Crème®. Het product zet uit in het metselwerk en voorkomt zo dat opstijgend vocht je huis kan binnendringen. 

Voor opstijgend vocht zijn wij op vandaag het enige erkend aannemingsbedrijf in de vochtbestrijding dat op alle vlakken kwalificaties kan voorleggen.

Opstijgend vocht bestrijden Roeselare

Wat kost de bestrijding van opstijgend vocht?

Opstijgend vocht kan je het best bestrijden via muren injecteren. Als je voor deze methode kiest, kan je ervan uitgaan dat je minimum €100 per lopende meter zal betalen voor deze duurzame oplossing.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van muren Vanaf €100 per lopende meter

Last van een natte kelder?

Grondwater zorgt voor een voortdurende druk op keldermuren en -vloeren. Wanneer de muren of vloeren van je woning hier niet tegen kunnen, kan dat ervoor zorgen dat vochtproblemen in de kelder ontstaan. Gevolgen van een natte kelder zijn plassen water, waterinsijpeling of -infiltratie, scheuren in de muren, een muffe geur, natte muren, een klamme keldervloer, ... Ga dus zo snel mogelijk op zoek naar een oplossing, want een natte of vochtige kelder kan gevolgen hebben voor de hele woning.

Natte kelder Roeselare

Een natte kelder bestrijden door kelderdichting

Een natte kelder wordt bestreden door kelderdichtingen, wat ervoor zorgt dat de stabiliteit van je woning niet in gevaar komt. Kelderdichting kan op twee manieren: via bekuiping of via drainage. Bij bekuiping worden de muren van je kelder waterdicht gecementeerd en bij drainage wordt het water in de kelder afgevoerd.

Bij vochtproblemen in je kelder werk je best met een erkend vakman die met kelderdichting het probleem kan bestrijden. De behandeling varieert naargelang de ernst, type en graad van infiltratie en daarom bieden wij een waterdichte vochtbestrijding op maat van je woning.

Kelderdichting Roeselare

Wat kost het bestrijden van een natte kelder?

Als je een natte kelder bestrijdt met bekuiping, dan doe je dat vanaf €300 per m². Indien je last hebt van water op je keldervloer of -muren, kan je dit vochtprobleem ook oplossen door vloer-, wand- of randdrainage. Dit kan je al krijgen vanaf €170. Natuurlijk is elk vochtprobleem anders en is er voor elk probleem een op maat gemaakte oplossing nodig. 
 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²

Last van condens en schimmel in je woning?

Een te hoge luchtvochtigheid in je woning kan leiden tot condens en schimmels. Condensatievocht ontstaat in de lucht binnen een woning door bijvoorbeeld te koken en te wassen. Wanneer er in ruimtes zoals de badkamer en keuken te weinig kans is tot ventilatie, kunnen vochtproblemen ontstaan.

Condensatie veroorzaakt schimmels op de muren of nabij ramen. Deze kunnen schadelijk zijn voor zowel je woning als je gezondheid en zorgen ervoor dat verf en pleisterwerk loskomt, je behang niet meer blijft plakken of dat er een muffe geur ontstaat in je woning. Het is dus een probleem dat we zeker niet mogen negeren.

Schimmel en condens Roeselare

Condensatievocht en schimmels bestrijden

Dankzij energievriendelijke oplossingen, zoals recuperatie van warme lucht, krijg je weer gezonde lucht in je huis. Want door ventilatie laat je frisse lucht binnen en wordt de verzadigde lucht uit je woning verwijderd, waardoor de muren uitdrogen en je de schimmels kan weghalen. De luchtkwaliteit in huis is dus belangrijk om schimmels en condensatievocht te vermijden en daarom is ventilatie verplicht in nieuwbouwwoningen. 

Condensatie en schimmels bestrijden Roeselare

Hoeveel kost het om condens en schimmels te bestrijden?

Om condens en schimmels te bestrijden heb je dus een ventilatiesysteem nodig. De prijs die je hiervoor betaalt, hangt af van het systeem. Je hebt al ventilatiesystemen vanaf €1600

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteem Vanaf €1600

Besparen op vochtbestrijding

Wie met vochtproblemen kampt, laat best zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren. Gelukkig bestaan er enkele manieren waarmee je kan besparen op de kost van vochtbestrijding. Je kan besparen op de kosten door de overkoepelende renovatiepremie aan te vragen. Die kan je aanvragen voor renovatiewerken, zoals vochtbestrijdingswerken. Met deze premie wordt 20% tot 30% procent van de goedgekeurde facturen terugbetaald, afhankelijk van je inkomen. Dit kan als je een minimum factuurbedrag van €2500 excl. btw kan voorleggen. 

Last van vochtproblemen in je woning? Schakel een vochtspecialist in! Vraag hier gratis een offerte vochtbestrijding aan. 

Last van vocht in Roeselare?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een expert in vochtbestrijding langskomen bij jou in Roeselare

Vochtbestrijding Roeselare