Vochtbestrijding in Sint-Niklaas

Heel wat mensen in Sint-Niklaas leven in een te vochtig huis en dat kan gevolgen hebben voor je gezondheid, de waarde van je woning én het budget.

Vochtproblemen moeten dus zo snel mogelijk aangepakt worden. Professionele vochtbestrijding in je woning in Sint-Niklaas is de beste oplossing tegen opstijgend vocht, een vochtige kelder of schimmels en condens. 

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

Vochtbestrijding Sint-Niklaas

Onze referenties in Sint-Niklaas

Als expert in vochtbestrijding, kunnen we na bijna 15 jaar ervaring de grootste lijst van tevreden klanten voorleggen. 

Heel wat van onze tevreden klanten komen uit Sint-Niklaas en omstreken

Vochtbestrijding Sint-Niklaas

Aqua Protect, erkend expert in vochtbestrijding in regio Sint-Niklaas

Aqua Protect heeft dankzij de 15 jaar ervaring en 5000 werven per jaar een waterdichte expertise opgebouwd in vochtbestrijding. We zijn ook gespecialiseerd in vochtbestrijding bij jou in de buurt in Sint-Niklaas. 

Onze regionaal expert in vochtbestrijding komt graag bij je langs voor een deskundige en vrijblijvende grondige diagnose. Afhankelijk van het schadebeeld wordt bekeken welke vochtbestrijding zal voorgesteld worden. 

Vochtbestrijding Sint-Niklaas

Getuigenis vochtbestrijding in Sint-Niklaas

Familie Van Daele – Robbrecht

Vochtbestrijding in Sint-Niklaas

“Bedankt voor de stipte uitvoering. Uw twee personeelsleden hebben op een degelijke manier gewerkt om ons vochtprobleem op te lossen. Je kon zo vaststellen dat deze mensen echt op mekaar waren ingesteld. Het resultaat mag er dan ook zijn.

Groetjes „

Onze vochtbestrijding op maat van jouw woning

Last van vocht in je woning in Sint-Niklaas? Laat dan zo vlug mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren.

Vochtproblemen kunnen heel wat verschillende vormen aannemen zoals opstijgend vocht, een natte kelder of schimmels en condens, en elke vorm vereist een andere behandeling. Een correcte en grondige diagnose van het probleem is dus essentieel om de juiste vochtbestrijding te kunnen toepassen. 

Stel het behandelen van vochtproblemen dus niet uit, want hoe langer je wacht met vochtbestrijding, hoe moeilijker het wordt om van het probleem af te geraken. Gelukkig beschikken wij bij Aqua Protect over een ervaren team, dat samen met jou op zoek gaat naar de gepaste oplossing om het vocht in je woning te bestrijden. 

Prijzen voor vochtbestrijding

Wat kost vochtbestrijding in Sint-Niklaas nu eigenlijk? Dat is uiteraard afhankelijk van het vochtprobleem en de gekozen bestrijdingsmethode die gebruikt wordt om het probleem in je woning op te lossen. Helaas heb je hier niet altijd zelf over te beslissen. Wanneer je last hebt van problemen door vocht, laat je deze best zo snel mogelijk behandelen door een erkend vakman. Die helpt je niet alleen met de bestrijding maar ook de oorzaak van het vochtprobleem. 

Voor de prijs bepaald kan worden, moet je dus eerst weten welk probleem je eigenljik hebt. De uiteindelijke prijs die je betaalt, zal dus afhangen van de vochtbestrijdingsmethode die wordt toegepast.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van murenVanaf €100 per lopende meter
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteemVanaf €1600

 

De prijzen in deze tabel zijn minimumprijzen. Wil je meer te weten komen over de kosten van vochtbestrijding voor jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte vochtbestrijding aan en ontvang jouw prijs op maat.

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vocht komt heel vaak voor. Het probleem treft vooral oudere woningen en woningen die problemen hebben met hun waterkering, wat ervoor zorgt dat grondwater wordt opgenomen in de muren. 

Bakstenen hebben, net zoals een spons, een bepaalde zuigkracht waarmee ze water opnemen. Bij opstijgend of optrekkend vocht wordt grondwater opgezogen waardoor de muren vochtig worden. Dat kan gebeuren door het vocht doorlatend karakter van je binnen- of buitenmuur. Je kan opstijgend vocht herkennen aan vochtplekken, schimmel, natte muren, opkrullend behangpapier, losse plinten, … 

Opstijgend vocht Sint-Niklaas

Opstijgend vocht bestrijden

Een remedie tegen opstijgend vocht is je muren injecteren met een vochtwerende gel of vloeistof. Het product zal uitzetten in het metselwerk en zo voorkomen dat opstijgend vocht je huis binnendringt. Daarom ontwikkelde Aqua Protect de Aqua Crème®.

Voor opstijgend vocht zijn wij op vandaag het enige erkend aannemingsbedrijf in de vochtbestrijding dat op alle vlakken kwalificaties kan voorleggen. 

Opstijgend vocht bestrijden Sint-Niklaas

Wat kost de bestrijding van opstijgend vocht?

Het injecteren van de muren is dus een goede manier om vochtproblemen door opstijgend vocht te bestrijden. Als je voor deze bestrijdingsmethode kiest, zal je  minimum €100 per lopende meter betalen voor deze duurzame oplossing.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van muren Vanaf €100 per lopende meter

Last van een natte kelder in Sint-Niklaas?

Grondwater zorgt voor een voortdurende druk op keldermuren en -vloeren. Indien de muren of vloeren hier niet tegen bestand zijn, kan het zorgen voor vochtproblemen in de kelder. Gevolgen hiervan zijn plassen water, waterinsijpeling of -infiltratie, scheurtjes in de muren, een muffe geur, natte muren of een klamme keldervloer. Ga dus snel op zoek naar een oplossing, want een vochtige kelder kan negatieve gevolgen hebben voor de hele woning.

Natte kelder Sint-Niklaas

Een natte kelder bestrijden door kelderdichting

Een natte kelder wordt vaak bestreden door kelderdichtingen, want dat vormt geen gevaar voor de stabiliteit van je huis. Kelderdichting kan via bekuiping of via drainage. Bij bekuiping worden de keldermuren waterdicht gecementeerd en bij drainage wordt het water in de kelder afgevoerd.

We adviseren je om bij vochtproblemen in je kelder contact op te nemen met een erkend vakman die het probleem kan bestrijden. De behandeling varieert naargelang de ernst, type en graad van infiltratie en daarom bieden wij een waterdichte vochtbestrijding op maat van je woning. 

Kelderdichting Sint-Niklaas

Wat kost het bestrijden van een natte kelder?

Als je kiest voor kelderdichting via bekuiping, dan doe je dat vanaf €300 per m². Indien je last hebt van water op je keldervloer of -muren, kan je dit vochtprobleem ook oplossen door vloer-, wand- of randdrainage. Hiervoor betaal je een prijs vanaf €170. Uiteraard is elk vochtprobleem anders en moet er per probleem een oplossing op maat gegeven worden. 
 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²

Last van condens en schimmel in je woning?

Een te hoge luchtvochtigheid in je woning kan leiden tot schimmels en condens. Natte muren of binnenskamersvochtigheid komt door bijvoorbeeld te koken en te wassen. Wanneer de badkamer en keuken te weinig mogelijkheid biedt tot ventilatie, bestaat de kans dat er vochtproblemen ontstaan.

Condensatie zorgt voor schimmels op de muren of nabij ramen. Deze zijn misschien niet altijd zichtbaar maar kunnen erg schadelijk zijn. Door schimmels en condens kan het ook zijn dat je behang niet meer blijft plakken, dat verf en pleisterwerk loskomen en dat een muffe geur ontstaat in je woning. Het is een probleem dat we dus zeker niet mogen negeren.

Condensatie Sint-Niklaas

Condensatievocht en schimmels bestrijden

Dankzij energievriendelijke oplossingen, zoals recuperatie van warme lucht, krijg je terug gezonde lucht in je huis. Want door ventilatie laat je verse lucht binnen en wordt de verzadigde lucht uit je woning gehaald, waardoor de muren kunnen drogen en men de schimmels kan verwijderen. De luchtkwaliteit in huis is dus belangrijk om schimmels en condens te vermijden en daarom is ventilatie verplicht in nieuwbouwwoningen. 

Condensatie en schimmels bestrijden Sint-Niklaas

Hoeveel kost het om condens en schimmels te bestrijden?

Om condens en schimmels te bestrijden heb je dus een ventilatiesysteem nodig. De prijs die je hiervoor betaalt, hangt af van het systeem dat je kiest. Je hebt al een ventilatiesysteem vanaf €1600

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteem Vanaf €1600

Besparen op vochtbestrijding

Wie met vochtproblemen zit, laat best zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren. Gelukkig bestaan er enkele manieren waarmee je kan besparen op de totaalprijs. Je kan op de kosten voor vochtbestrijding besparen door de overkoepelende renovatiepremie aan te vragen. Die kan je aanvragen voor renovatiewerken, zoals vochtbestrijdingswerken. Met deze premie wordt 20% tot 30% procent van de goedgekeurde facturen terugbetaald, afhankelijk van je inkomen. Dit kan als je een minimum factuurbedrag van €2500 excl. btw kan voorleggen. 

Last van vochtproblemen in je woning? Schakel een vochtspecialist in! Vraag hier gratis een offerte vochtbestrijding aan. 

Last van vocht in Sint-Niklaas?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een expert in vochtbestrijding langskomen bij jou in Sint-Niklaas

Vochtbestrijding Sint-Niklaas