Vochtbestrijding in Tielt

Ook in Tielt komen vaak vochtproblemen voor, en dat kan gevolgen hebben voor zowel de waarde en structuur van je huis als de gezondheid van de bewoners. Vochtproblemen zijn vaak groter dan je denkt, gelukkig bestaan er verschillende methodes waarmee deze problemen opgelost kunnen worden. Professionele vochtbestrijding in je huis in Tielt is de beste oplossing tegen opstijgend vocht, een vochtige kelder of schimmels en condens

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

Vochtbestrijding Tielt

Onze referenties in Tielt

Als West-Vlaams expert in vochtbestrijding, kunnen we na meer dan 15 jaar ervaring de grootste lijst van tevreden klanten voorleggen.
Ook in Tielt en omstreken

Vochtbestrijding Tielt

Aqua Protect, erkend expert in vochtbestrijding in regio Tielt

Aqua Protect, met hoofdzetel nabij Tielt, bouwde dankzij de 15 jaar ervaring en 5000 werven per jaar een waterdichte expertise op in het bestrijden van vocht. Ook zijn we gekend voor de vochtbestrijding in Tielt.

Onze regionaal expert in vochtbestrijding komt met veel plezier eens bij je langs voor een deskundige en vrijblijvende grondige diagnose. Afhankelijk van het schadebeeld wordt bekeken welke vochtbestrijding zal voorgesteld worden. 

Vochtbestrijding Tielt

Getuigenis vochtbestrijding in Tielt

Familie Decock

Vochtbestrijding in Tielt

“In de hoek van de slaapkamer hadden wij last van condens en schimmel. Dit was te wijten aan een koude brug. Via de beurs zijn wij bij Aqua Protect terecht gekomen en hebben zo een efficiënte oplossing gevonden. „

Onze vochtbestrijding op maat van jouw woning

Wanneer je last hebt van vocht in je huis, laat je best zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren, want elk vochtprobleem vereist een andere behandeling. Vochtproblemen kunnen namelijk heel wat verschillende vormen aannemen zoals opstijgend vocht, een natte kelder of schimmels en condens. Het is dus cruciaal om eerst een grondige en correcte diagnose te stellen zodat we het vochtprobleem op de correcte manier kunnen bestrijden.

Laat je vochtproblemen dus zo snel mogelijk aanpakken want hoe langer je hiermee wacht, hoe lastiger vochtbestrijding wordt. Gelukkig beschikken wij bij Aqua Protect over een ervaren team, dat jou helpt zoeken naar de gepaste oplossing om het vocht in je woning te bestrijden. 

Prijzen voor vochtbestrijding

Wat kost vochtbestrijding in Tielt nu eigenlijk? Dat is natuurlijk afhankelijk van het precieze vochtprobleem en de vochtbestrijdingsmethode die gebruikt wordt om het probleem in je woning op te lossen. Helaas heb je hier niet altijd zelf over te beslissen. Wanneer je last hebt van vochtproblemen, laat je deze best zo snel mogelijk behandelen door een professionele vakman. Die helpt je niet alleen met de bestrijding maar ook met het zoeken naar de oorzaak achter het vochtprobleem.

Voor de prijs bepaald kan worden, moet je dus eerst weten met welk probleem je te maken hebt. De uiteindelijke prijs die je betaalt, zal dus afhangen van de vochtbestrijdingsmethode die wordt toegepast.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van murenVanaf €100 per lopende meter
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteemVanaf €1600

 

De prijzen in de tabel zijn minimumprijzen. Wil je meer te weten komen over de kosten van vochtbestrijding voor jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte vochtbestrijding aan en ontvang jouw prijs op maat.

Wat is opstijgend vocht?

Een van de meest voorkomende vochtproblemen is opstijgend vocht. Het komt vooral voor in woningen die problemen hebben met hun waterkering. Hierdoor wordt water uit de grond opgenomen in de muren.

Bakstenen hebben, net zoals sponzen, een zuigkracht waarmee ze grondwater opnemen. Bij opstijgend vocht wordt het water opgezogen waardoor de muren vochtig worden. Dat kan gebeuren door het vocht doorlatend karakter van je binnen- of buitenmuur. Wanneer je te maken hebt met dit vochtprobleem krijg je vochtplekken, schimmels, vochtige muren, gaat je behangpapier opkrullen…

Opstijgend vocht Tielt

Opstijgend vocht bestrijden

Een manier die vaak gebruikt wordt om opstijgend vocht tegen te gaan, is je muren injecteren met een vochtwerend middel. Het product zet dan uit in het metselwerk en voorkomt zo dat opstijgend vocht je woning in Tielt nog kan binnendringen. Daarom ontwikkelden we de Aqua Crème®, een vochtwerende gel.

Voor opstijgend vocht zijn wij op vandaag het enige erkend aannemingsbedrijf in de vochtbestrijding dat op alle vlakken kwalificaties kan voorleggen. 

Opstijgend vocht bestrijden Tielt

Wat kost de bestrijding van opstijgend vocht?

Opstijgend vocht bestrijden doe je het best via muren injecteren. Als je voor deze methode kiest, kan je ervan uitgaan dat je minimum €100 per lopende meter zal betalen voor deze duurzame oplossing.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van muren Vanaf €100 per lopende meter

Last van een natte kelder?

Grondwater zorgt voor een voortdurende druk op keldermuren en -vloeren. Als de muren of vloeren niet sterk genoeg zijn, kan dat ervoor zorgen dat er vochtproblemen ontstaan in de kelder van de woning waardoor je de ruimte niet meer kan gebruiken. Deze problemen herken je door plassen water, waterinsijpeling of -infiltratie, scheurtjes in de muren, een muffe geur, natte muren, een klamme keldervloer, ... Zoek dus snel een oplossing voor dit probleem, want een vochtige kelder kan gevolgen hebben voor de rest van je woning.

Natte kelder Tielt

Een natte kelder bestrijden door kelderdichting

Een natte kelder wordt bestreden door kelderdichtingen, want dat zorgt ervoor dat de stabiliteit van je woning niet in gevaar komt. Kelderdichting kan via wand- en randdrainage of via bekuiping. Bij drainage wordt het water in de kelder afgevoerd en bij bekuiping worden de keldermuren waterdicht gecementeerd.

Bij vochtproblemen in de kelder wordt aangeraden om een vochtexpert in te schakelen. De behandeling varieert naargelang de ernst, type en graad van infiltratie en daarom biedt Aqua Protect een waterdichte vochtbestrijding op maat van je woning.

Kelderdichting Tielt

Wat kost het bestrijden van een natte kelder?

Als je kiest voor vochtbestrijding via bekuiping, dan doe je dat vanaf €300 per m². Indien je last hebt van water op je keldervloer of -muren, kan je dit vochtprobleem ook oplossen door vloer-, wand- of randdrainage. Hiervoor betaal je een prijs vanaf €170. Natuurlijk is elk vochtprobleem anders en is er voor elke natte kelder een op maat gemaakte oplossing nodig. 
 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²

Last van condens en schimmel in je woning?

Wanneer de luchtvochtigheid in je woning te hoog is, kan dat leiden tot schimmels en condens. Dat komt door bijvoorbeeld te koken en te wassen. Bij te weinig ventilatie in ruimtes zoals de badkamer en keuken, heb je kans dat er een vochtprobleem ontstaat.

Condensatie kan leiden tot schimmels op de ramen of muren. Deze zijn niet altijd goed te zien maar zijn toch schadelijk voor het huis en de mensen die het huis bewonen. Schimmels en condens kunnen er ook voor zorgen dat je behang niet blijft plakken, dat verf en pleisterwerk loskomen en dat een muffe, onfrisse geur ontstaat in je woonst. Negeer het probleem dus niet. 

Condens en schimmels Tielt

Condensatievocht en schimmels bestrijden

Dankzij milieuvriendelijke oplossingen, zoals recuperatie van warme lucht, krijg je opnieuw verse, frisse lucht in je woning. Want door ventilatie laat je koude lucht binnen en verdwijnt de verzadigde lucht uit je woning, waardoor de muren kunnen drogen en je de schimmels kan verwijderen. De luchtkwaliteit in huis is dus van belang om dit vochtprobleem te vermijden en daarom is ventilatie verplicht in nieuwbouwwoningen. 

Condensatie en schimmels bestrijden Tielt

Hoeveel kost het om condens en schimmels te bestrijden?

Om condens en schimmels te bestrijden heb je dus een ventilatiesysteem nodig. De prijs die je hiervoor betaalt, hangt af van het systeem. Je kan al ventilatiesystemen krijgen vanaf €1600

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteem Vanaf €1600

Besparen op vochtbestrijding

Wie met vochtproblemen zit, laat best zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren. Gelukkig bestaan er enkele manieren waarmee je kan besparen op de kost van vochtbestrijding. Je kan besparen op de kosten door de overkoepelende renovatiepremie aan te vragen. Die kan je aanvragen voor renovatiewerken, zoals vochtbestrijdingswerken. Met deze premie wordt 20% of 30% procent van de goedgekeurde facturen terugbetaald, afhankelijk van je inkomen. Dit kan als je een minimum factuurbedrag van €2500 excl. btw kan voorleggen. 

Last van vochtproblemen in je woning? Schakel een vochtspecialist in! Vraag hier gratis een offerte vochtbestrijding aan. 

Last van vocht in Tielt?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een expert in vochtbestrijding langskomen bij jou in Tielt

Vochtbestrijding Tielt