Vochtbestrijding in Wevelgem

Ook in Wevelgem zijn er verschillende gezinnen die last hebben van vochtproblemen in hun woning en dat kan heel wat schade aanrichten. Daarom is het belangrijk om deze problemen zo snel mogelijk aan te pakken. 

Professionele vochtbestrijding in je woning in Wevelgem is dé perfecte oplossing tegen problemen zoals opstijgend vocht, een vochtige kelder of schimmels en condens.

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

Vochtbestrijding Wevelgem

Onze referenties in Wevelgem

Als West-Vlaams expert in vochtbestrijding, kunnen we na bijna 15 jaar ervaring de grootste lijst van tevreden klanten voorleggen. 
Dus ook in Wevelgem en omstreken

Vochtbestrijding Wevelgem

Aqua Protect, erkend expert in vochtbestrijding in regio Wevelgem

 Aqua Protect, met hoofdzetel nabij Wevelgem, heeft dankzij de 15 jaar ervaring en 5000 werven per jaar een waterdichte expertise opgebouwd in vochtbestrijding. Ook zijn we gekend voor de vochtbestrijding in en rond Wevelgem. 

Onze regionaal expert in vochtbestrijding komt met plezier bij je langs voor een deskundige en vrijblijvende grondige diagnose. Afhankelijk van het schadebeeld wordt bekeken welke vochtbestrijding zal voorgesteld worden. 

Vochtbestrijding Wevelgem

Getuigenis vochtbestrijding in Wevelgem

Mevrouw Duthoo

Vochtbestrijding in Wevelgem

“Beste,

Vandaag werden onze ventilatietoestellen geplaatst door Erwin. Heel vriendelijke en bekwame man die zeer verzorgd werk afgeleverd heeft. Goed probleemoplossend vermogen, zeer klantgericht en loyaal aan zijn organisatie. Een uithangbord voor Aqua Protect! Geef dit gerust door aan zijn verantwoordelijke. De man verdient een extra pluim!

Bedankt voor de fijne samenwerking.„

Onze vochtbestrijding op maat van jouw woning

Vocht in je huis in Wevelgem? Laat dan zo spoedig mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren. Vochtproblemen kunnen diverse vormen aannemen zoals opstijgend vocht, een natte kelder of schimmels en condens, en voor elke probleem wordt een andere behandeling gebruikt. Begin dus met een grondige en correcte diagnose zodat de juiste vochtbestrijding kan worden toegepast om je probleem op te lossen.

Schuif vochtbestrijding niet op de lange baan want hoe langer je hiermee wacht, hoe moeilijker het wordt. Gelukkig beschikken wij bij Aqua Protect over een ervaren team, dat samen met jou op zoek gaat naar de gepaste oplossing om het vocht in je woning in Wevelgem te bestrijden. 

Prijzen voor vochtbestrijding

Wat kost vochtbestrijding in Wevelgem nu eigenlijk? Dat is uiteraard afhankelijk van het vochtprobleem en de gekozen bestijdingsmethode die gebruikt wordt om het probleem in je woning op te lossen. Helaas heb je hier niet altijd zelf over te beslissen. Wanneer je huis kampt met vochtproblemen, laat je deze best zo snel mogelijk behandelen door een erkend vakman. Die helpt je niet alleen met de bestrijding maar ook met het zoeken naar de oorzaak achter het vochtprobleem.

Voor de prijs bepaald kan worden, moet je dus eerst weten met welk probleem je te maken hebt. De uiteindelijke prijs die je betaalt, zal dus afhangen van de vochtbestrijdingsmethode die wordt toegepast.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van murenVanaf €100 per lopende meter
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteemVanaf €1600

 

De prijzen in de tabel zijn minimumprijzen. Wil je meer te weten komen over de kosten van vochtbestrijding voor jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte vochtbestrijding aan en ontvang jouw prijs op maat.

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vocht is een vochtprobleem dat vaak opduikt bij oudere woningen of woningen die problemen hebben met hun waterkering. Dat zorgt ervoor dat grondwater in de muren wordt opgenomen.

Bakstenen beschikken, net als sponzen, over een bepaalde zuigkracht waarmee ze water opnemen. Bij opstijgend vocht wordt grondwater naar boven gezogen waardoor je woning vochtige muren krijgt. Dat kan gebeuren door het vocht doorlatend karakter van je binnen- of buitenmuur. Dit vochtprobleem kan leiden tot vochtplekken, schimmel, natte muren, opkrullend behangpapier…

Opstijgend vocht Wevelgem

Opstijgend vocht bestrijden

Een methode die geregeld gebruikt wordt om opstijgend vocht te bestrijden, is je muren injecteren met een vochtwerend product. Daarom werd Aqua Crème® ontwikkeld. Deze gel of vloeistof zal uitzetten in het metselwerk en zo voorkomen dat opstijgend vocht je huis binnendringt. 

Voor opstijgend vocht zijn wij op vandaag het enige erkend aannemingsbedrijf in de vochtbestrijding dat op alle vlakken kwalificaties kan voorleggen. 

Opstijgend vocht bestrijden Wevelgem

Wat kost de bestrijding van opstijgend vocht?

Het injecteren van de muren is dus een goede manier om vochtproblemen door opstijgend vocht te bestrijden. Als je voor deze bestrijdingsmethode kiest, kan je ervan uitgaan dat je minimum €100 per lopende meter zal betalen voor deze duurzame oplossing.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van muren Vanaf €100 per lopende meter

Last van een natte kelder in Wevelgem?

Grondwater oefent een constante druk uit op keldermuren en -vloeren. Wanneer de muren of vloeren van je woning hier niet tegen kunnen, ontstaan er vochtproblemen in de kelder. Gevolgen van een natte kelder zijn plassen water, waterinsijpeling of -infiltratie, natte muren, een klamme keldervloer, … Zoek dus snel een oplossing, want een natte of vochtige kelder kan gevolgen hebben voor de rest van je woning.

Natte kelder Wevelgem

Een natte kelder bestrijden door kelderdichting

Dit vochtprobleem kan je bestrijden door kelderdichtingen. Dat zorgt ervoor dat de stabiliteit van je woning niet in gevaar komt. Kelderdichting kan gebeuren via bekuiping of via drainage. Bij bekuiping worden de muren van je kelder waterdicht gecementeerd en bij drainage wordt het water in de kelder afgevoerd.

Bij vochtproblemen in je kelder raden we een erkend vakman, die met kelderdichting het probleem kan bestrijden, aan. De behandeling varieert naargelang de ernst, type en graad van infiltratie en daarom bieden wij een waterdichte vochtbestrijding op maat van je woning.  

Kelderdichting Wevelgem

Wat kost het bestrijden van een natte kelder?

Als je kiest voor kelderdichting via bekuiping, dan doe je dat vanaf €300 per m². Indien je last hebt van water op je keldervloer of -muren, kan je dit vochtprobleem ook oplossen door vloer-, wand- of randdrainage. Hiervoor betaal je een prijs vanaf €170. Natuurlijk is elk vochtprobleem anders en moet er een op maat gemaakte oplossing aangeboden worden. 
 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²

Last van condens en schimmel in je woning?

Wassen en koken kunnen leiden tot condensatievocht in de lucht binnen je woning. Dat komt door een te hoge luchtvochtigheid. Wanneer er in ruimtes zoals de badkamer of keuken te weinig mogelijkheid is tot ventilatie, kunnen vochtproblemen ontstaan zoals schimmels en condens

Condensatie veroorzaakt schimmels nabij ramen of op muren, die schadelijk zijn voor het huis en voor de gezondheid van de mensen die in het huis wonen. Schimmels en condens kunnen er ook voor zorgen dat je behang niet meer blijft plakken, verf en pleisterwerk loskomen of dat er een muffe geur ontstaat in de woning. Het is een probleem dat we dus zeker niet mogen negeren.

Condensatie en schimmel Wevelgem

Condensatievocht en schimmels bestrijden

Dankzij energievriendelijke oplossingen, zoals recuperatie van warme lucht, krijg je opnieuw gezonde lucht in je huis. Ventilatie laat namelijk frisse lucht binnen en zorgt ervoor dat verzadigde lucht uit de woning wordt weggenomen. Hierdoor drogen de muren uit en kunnen schimmels verwijderd worden. De luchtkwaliteit in huis is dus belangrijk om schimmels en condensatievocht te vermijden en daarom is ventilatie verplicht in nieuwbouwwoningen. 

Condensatie en schimmels bestrijden Wevelgem

Hoeveel kost het om condens en schimmels te bestrijden?

Om van condens en schimmels af te geraken heb je dus een ventilatiesysteem nodig. De prijs die je hiervoor betaalt, hangt af van het systeem. Je hebt al een ventilatiesysteem vanaf €1600

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteem Vanaf €1600

Besparen op vochtbestrijding

Wie met vochtproblemen kampt in de woning, laat best zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren. Gelukkig bestaan er enkele manieren waarmee je de totaalprijs naar beneden kan drukken. Besparen op de kosten voor vochtbestrijding kan je door de overkoepelende renovatiepremie aan te vragen. Die kan je aanvragen voor renovatiewerken, zoals vochtbestrijdingswerken. Met deze premie wordt 20% tot 30% procent van de goedgekeurde facturen terugbetaald, afhankelijk van je inkomen. Dit kan als je een minimum factuurbedrag van €2500 excl. btw kan voorleggen. 

Last van vochtproblemen in je woning? Schakel een vochtspecialist in! Vraag hier gratis een offerte vochtbestrijding aan. 

Last van vocht in Wevelgem?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een expert in vochtbestrijding langskomen bij jou in Wevelgem

Vochtbestrijding Wevelgem