Doorslaand vocht vloer

Een vochtprobleem zoals doorslaand vocht ontstaat wanneer neerslag, zoals regen, in de buitenmuur of gevel van je woning wordt opgenomen en het huis zo binnendringt. Dit vochtprobleem is niet alleen schadelijk voor de muren, maar kan ook gevaarlijk zijn voor andere onderdelen van het huis zoals bijvoorbeeld de vloer. Wanneer er sprake is van doorslaand vocht kan het vocht, bij gebrek aan isolatie, gaan condenseren op de vloer. 

Een vochtige vloer door doorslaand vocht

Doorslaand vocht is duidelijk te zien en dus makkelijk te herkennen. Wie met dit vochtprobleem te maken heeft, denkt meestal meteen aan de gevolgen dat het zal hebben voor de muren van het huis. Maar wat velen niet weten is dat doorslaand vocht ook voor problemen kan zorgen op andere plaatsen in de woning zoals de vloer. Wanneer je te maken hebt met een vochtige vloer, is het perfect mogelijk dat doorslaand vocht de oorzaak is van het probleem. Als je woning niet goed is geïsoleerd of je gevel beschadigd is, kan vocht je huis via de buitenkant binnendringen, zich verspreiden en de binnenmuren vochtig maken. Vochtige binnenmuren kunnen ook gevolgen hebben voor de vloer van je woning want als het vocht dat op muren zit naar beneden druppelt, zal je na een bepaalde tijd te maken krijgen met een vochtige vloer.

Doorslaand vocht vloer

Hoe herken je een vochtige vloer?

Doorslaand vocht kan erg opvallend zijn en ook een vochtige vloer kan je zelf waarnemen. Er zijn heel wat verschillende kenmerken waaraan je duidelijk kan zien dat je te maken hebt met een vochtige vloer. Een vochtige vloer kan onder andere leiden tot schimmelvorming, witte zoutaanslag of donkere en vochtige plekken op de vloer en een muffe geur in je woning. Wanneer je vloer te vochtig is, kan dat er ook voor zorgen dat je laminaat oneffenheden gaat vertonen en je vloerbekleding gaat opbollen.

Doorslaand vocht vermijden

Wanneer doorslaand vocht op je vloer begint te druppen en in de vloer dringt, kan dat heel wat problemen veroorzaken. Je kan doorslaand vocht dus maar beter vermijden of zo snel mogelijk laten behandelen. Dat kan je zelf doen maar het is beter om beroep te doen op een expert die ervaring heeft met vochtproblemen. In deze artikels vind je meer informatie over de oorzaken, het bestrijden en het herkennen van doorslaand vocht.

 Wens je jouw vochtige vloer vochtvrij te maken of eerst een duidelijke diagnose op te stellen om zeker te zijn over welk vochtprobleem het gaat? Laat dan onze regionale expert bij jou langskomen voor een gratis diagnose en offerte op maat. 

Blijf ook op de hoogte van onze producten en nieuwtjes door ons te volgen op Facebook en Instagram.

Tot blogs! 

Doorslaand vocht

Diagnose

Ook last van doorslaand vocht