Hoe kan je jouw natte kelder waterdicht maken?

Een natte kelder hebben is een heel vervelende situatie. Niet alleen is dit schadelijk voor jouw woning, gezondheid en gezin, maar ook neemt het een serieuze hap uit je beschikbare ruimte in huis. Want zeg nu zelf, we kunnen allemaal wel een kelder gebruiken als extra opbergruimte, een ‘man cave’, een extra woonkamer voor als de vriendjes/vriendinnetjes van de kinderen op bezoek komen of gewoon als leuke hobbykamer. Wij verklappen je hoe je jouw natte kelder waterdicht kan maken! 

Hoe herken je een natte kelder?

Laten we vooral niet op de zaken vooruit lopen. Vooraleer we beginnen te fantaseren wat we met de kelder zouden kunnen doen, moeten we eerst een oplossing vinden om de vochtigheid te bestrijden. We spreken over een potentieel natte keldervloer wanneer je volgende zaken opmerkt:

  1. Vochtige muren door temperatuurwisselingen en slechte ventilatie
  2. Schimmelvorming, rottend hout of scheuren
  3. Infiltratie aan de kimnaad
  4. Water op de keldervloer dat zijn weg niet naar de riolering kan vinden
  5. Je woning bevindt zich in een gebied waar het grondwaterpeil hoog is

Voorkomen is beter dan genezen

Ventileren, ventileren, ventileren! Het zal het probleem niet volledig oplossen, maar het blijft wel van essentieel belang. Zorg voor een continue luchtstroom in je kelder door bijvoorbeeld een kelderraam open te zetten of een ventilatiesysteem te plaatsen.Onze verschillende ventilatiesystemen helpen bovendien ook condensatie te voorkomen. Ontdek hier meer tips om je kelder efficiënt te verluchten.

Ventilatiesysteem

Kelder waterdicht maken met vloerdrainage

In de eerste plaats wordt vloerdrainage gebruikt om het water in jouw keldervloer af te voeren. Het water wordt afgevoerd via een pompsysteem en zorgt ervoor dat er geen water meer ligt in jouw natte kelder. Daarnaast worden er meerdere waterafstotende lagen geplaatst op de vloer. Een drainage is een relatief budgetvriendelijke oplossing, maar de prijs van drainage hangt af van kelder tot kelder. Ook kan je je kelder waterdicht maken via bekuiping

Betrouwbare pompen en materialen

Voor het afvoeren van water maken wij enkel gebruik van kwalitatieve materialen. Onze pomp NP 150 is standaard voorzien om het licht vervuilde water af te voeren. De pomp wordt automatisch bestuurd en waarschuwt je als het vochtniveau te hoog ligt. Met onze 20 jaar ervaring in het bestrijden van natte kelders met drainage, ben je zeker van een correcte en kwalitatieve plaatsing.

Wil je ook preventief jouw kelder waterdicht maken of jouw natte keldervloer grondig aanpakken? Aarzel niet om een afspraak te maken voor een gratis diagnose. Een regionaal expert komt graag langs om jou de beste oplossing voor te stellen.

Blijf ook op de hoogte van onze producten en nieuwtjes door ons te volgen op Facebook en Instagram.

Vloerdrainage