Vochtbestrijding in Aalst

Sommige gezinnen in Aalst wonen in een té vochtige woning. Dat is een probleem dat zo snel mogelijk opgelost moet worden want vochtproblemen hebben niet alleen gevolgen voor je woning maar ook voor je gezondheid.

De beste manier om problemen zoals opstijgend vocht, een vochtige kelder of schimmels en condens aan te pakken is door professionele vochtbestrijding in je woning in Aalst.

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

Vochtbestrijding Aalst

Onze referenties in Aalst

Als expert in vochtbestrijding, kunnen we na meer dan 15 jaar ervaring de grootste lijst van tevreden klanten voorleggen.
Ontdek meer tevreden klanten in Aalst en omstreken

Vochtbestrijding Aalst

Aqua Protect, erkend expert in vochtbestrijding in regio Aalst

Aqua Protect, heeft dankzij de 15 jaar ervaring en 5000 werven per jaar een waterdichte expertise opgebouwd in vochtbestrijding. We zijn ook gespecialiseerd in vochtbestrijding bij jou in de buurt in Aalst. 

Onze regionaal expert in vochtbestrijding komt met veel plezier bij je langs in Aalst voor een deskundige en vrijblijvende grondige diagnose. Afhankelijk van het schadebeeld wordt bekeken welke vochtbestrijding zal voorgesteld worden. 

Vochtbestrijding Aalst

Getuigenis vochtbestrijding in Aalst

De heer Demuynck

Vochtbestrijding in Aalst

“Vorige week kwamen jullie werken uitvoeren bij ons. De mensen die we over de vloer kregen hebben hun werk echt goed gedaan. Wij zijn alvast van jullie kunnen overtuigd, we zullen jullie zeker aanraden bij vrienden en familie! „

Onze vochtbestrijding op maat van jouw woning

Last van vochtproblemen in je woning in Aalst? Wacht dan niet te lang met het uitvoeren van een vochtbestrijding want elk vochtprobleem vereist namelijk een andere behandeling. Er zijn verschillende soorten vochtproblemen zoals opstijgend vocht, een natte kelder of schimmels en condens. Het is belangrijk om eerst een grondige en correcte diagnose te stellen zodat de juiste vochtbestrijding kan worden gehanteerd om de vochtproblemen op te lossen. 

Laat je vochtproblemen dus zo vlug mogelijk behandelen want hoe langer je wacht met vochtbestrijding, hoe zwaarder het wordt om het probleem op te lossen. Gelukkig beschikken wij bij Aqua Protect over een ervaren team, dat samen met jou op zoek gaat naar een gepaste oplossing om het vocht in je woning te bestrijden. 

Prijzen voor vochtbestrijding

Wat kost vochtbestrijding in Aalst nu eigenlijk? Dat is natuurlijk afhankelijk van het vochtprobleem en de gekozen bestrijdingsmethode die gebruikt wordt om het probleem op te lossen. Helaas heb je hier niet altijd zelf over te beslissen. Bij last van vochtproblemen, laat je deze best zo snel mogelijk behandelen door een professioneel vakman. Die helpt je niet alleen met de bestrijding maar ook met het zoeken naar de oorzaak achter het vochtprobleem.

Voor de prijs bepaald kan worden, moet je dus eerst weten met welk probleem je te maken hebt. De uiteindelijke prijs die je betaalt, zal dus afhangen van de vochtbestrijdingsmethode die wordt toegepast.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van murenVanaf €100 per lopende meter
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteemVanaf €1600

 

De prijzen in de tabel zijn minimumprijzen. Wil je meer te weten komen over de kosten van vochtbestrijding voor jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte vochtbestrijding aan en ontvang jouw prijs op maat.

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vocht is een van de meest voorkomende vochtproblemen. Het komt vaak voor bij oudere woningen en woningen die problemen hebben met hun waterkering, wat ervoor zorgt dat grondwater wordt opgenomen in de muren van het huis.  

Bakstenen zijn te vergelijken met sponzen. Ze hebben een bepaalde zuigkracht waarmee ze water opnemen. Bij opstijgend vocht wordt grondwater opgezogen waardoor de muren vochtig worden. Kenmerken van opstijgend vocht zijn: vochtplekken, schimmel, natte muren, opkrullend behangpapier, loskomende plinten…

Opstijgend vocht Aalst

Opstijgend vocht bestrijden

Opstijgend vocht bestrijden, wordt vaak gedaan door een vochtwerende gel of vloeistof te injecteren in de muren. Het product zal uitzetten in het metselwerk en zo voorkomen dat opstijgend vocht je huis in Aalst binnendringt. Daarom ontwikkelde Aqua Protect de Aqua Crème®.

Voor opstijgend vocht zijn wij op vandaag het enige erkend aannemingsbedrijf in de vochtbestrijding dat op alle vlakken kwalificaties kan voorleggen. 

Opstijgend vocht bestrijden Aalst

Wat kost de bestrijding van opstijgend vocht?

Een methode om opstijgend vocht te bestrijden is dus muren injecteren. Als je voor deze methode kiest, kan je ervan uitgaan dat je minimum €100 per lopende meter zal betalen voor deze duurzame oplossing.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van muren Vanaf €100 per lopende meter

Last van een natte kelder in Aalst?

Grondwater zorgt voor een constante druk op de muren en vloer van je kelder. Indien deze niet sterk genoeg zijn, kan dat ervoor zorgen dat een vochtprobleem ontstaat. Gevolgen hiervan zijn plassen water, waterinsijpeling of -infiltratie, scheurtjes in de muren, een muffe geur, natte muren of een klamme keldervloer. Ga dus snel op zoek naar een oplossing want een vochtige of natte kelder kan ook negatieve gevolgen hebben voor de rest van je woning.

Natte kelder Aalst

Een natte kelder bestrijden door kelderdichting

Een manier om een natte kelder te bestrijden is kelderdichting. Dat kan via bekuiping of via drainage. Bij bekuiping worden de keldermuren waterdicht gecementeerd en bij drainage wordt het water in de kelder afgevoerd.

We raden je aan om bij vochtproblemen in je kelder een erkend vakman of expert in te schakelen, die het probleem kan bestrijden. De behandeling varieert naargelang de ernst, type en graad van infiltratie en daarom biedt Aqua Protect een waterdichte vochtbestrijding op maat van je woning. 

Kelderdichting Aalst

Wat kost het bestrijden van een natte kelder?

Als je kiest voor bekuiping voor je vochtbestrijding, dan doe je dat vanaf €300 per m². Indien je last hebt van water op je keldervloer of -muren, kan je dit vochtprobleem ook oplossen door vloer-, wand- of randdrainage. Hiervoor betaal je een prijs vanaf €170. Uiteraard is elk vochtprobleem anders en moet er een oplossing op maat aangeboden worden. 
 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²

Last van condens en schimmel in je woning?

Een te hoge luchtvochtigheid in je woning kan leiden tot schimmels en condens. Dat komt door bijvoorbeeld te koken en te wassen. Want wanneer er in ruimtes zoals de badkamer en keuken te weinig geventileerd wordt, heb je kans op vochtproblemen.

Condensatie kan leiden tot schimmels op de muren of nabij ramen. Deze zijn misschien niet altijd zichtbaar maar kunnen toch schadelijk zijn voor zowel je woning als je gezondheid. Schimmels en condens kunnen er ook voor zorgen dat je behang, pleisterwerk en verf loskomen en dat een muffe geur ontstaat in je huis. Het is een probleem dat we dus zeker niet mogen negeren.

Condens en schimmel Aalst

Condensatievocht en schimmels bestrijden

Dankzij ecologische oplossingen krijg je opnieuw gezonde lucht in je huis. Een voorbeeld hiervan is recuperatie van warme lucht. Door ventilatie laat je koude, frisse lucht binnen en verdwijnt de verzadigde lucht uit je woning, waardoor de muren weer drogen en de schimmels verwijderd kunnen worden. De luchtkwaliteit in huis is dus belangrijk om schimmels en condens te vermijden en daarom is ventilatie verplicht in nieuwbouwwoningen.  

Condensatie en schimmels bestrijden Aalst

Hoeveel kost het om condens en schimmels te bestrijden?

Het ideale bestrijdingsmiddel tegen schimmel en condens is dus een ventilatiesysteem. De prijs hiervoor, hangt af van het systeem. Je kan al een ventilatiesysteem krijgen vanaf €1600

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteem Vanaf €1600

Besparen op vochtbestrijding

Wie vochtproblemen heeft in zijn woning, laat best zo snel mogelijk vochtbestrijding uitvoeren. Gelukkig zijn er enkele manieren waarmee je kan besparen op de totaalprijs. Je kan besparen op de kosten voor vochtbestrijding door de overkoepelende renovatiepremie aan te vragen. Die kan je aanvragen voor renovatiewerken, zoals vochtbestrijdingswerken. Met deze premie wordt 20% tot 30% procent van de goedgekeurde facturen terugbetaald, afhankelijk van je inkomen. Dit kan als je een minimum factuurbedrag van €2500 excl. btw kan voorleggen. 

Last van vochtproblemen in je woning? Schakel een vochtspecialist in! Vraag hier gratis een offerte vochtbestrijding aan. 

Last van vocht in Aalst?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een expert in vochtbestrijding langskomen bij jou in Aalst

Vochtbestrijding Aalst