Vochtbestrijding in Antwerpen

Vochtproblemen in je woning in Antwerpen? Laat dan snel een professionele vochtbestrijding uitvoeren. Want dat is dé perfecte oplossing tegen opstijgend vocht, een vochtige kelder of schimmels en condens.

Heel wat mensen wonen namelijk in een te vochtig huis en dat kan gevolgen hebben voor je gezondheid, de waarde van je woning én het budget. Het is dus belangrijk om deze problemen zo snel mogelijk aan te pakken.

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

Vochtbestrijding Antwerpen

Onze referenties in Antwerpen

Als expert in vochtbestrijding met meer dan 15 jaar ervaring, kunnen wij de nodige referenties en tevreden klanten voorleggen.

Heel wat van onze tevreden klanten komen uit Antwerpen

Vochtbestrijding Antwerpen

Aqua Protect, erkend expert in vochtbestrijding in regio Antwerpen

Aqua Protect heeft dankzij de 15 jaar ervaring en 5000 werven per jaar een waterdichte expertise opgebouwd in vochtbestrijding. Ook zijn we gekend voor de vochtbestrijding bij jou in de buurt in Antwerpen. 

Onze regionaal expert in vochtbestrijding komt graag bij je langs voor een deskundige en vrijblijvende grondige diagnose. Afhankelijk van het schadebeeld wordt bekeken welke vochtbestrijding zal voorgesteld worden. 

Vochtbestrijding Antwerpen

Getuigenis vochtbestrijding in Antwerpen

Dhr. Peeters

Vochtbestrijding in Schelle (Antwerpen)

“ Hallo,

Alles is zeer goed verlopen, we zijn zeer tevreden over de samenwerking met jullie mensen, echte professionals! Uw reclame heeft tot vorige week aan onze raam gehangen en we hebben zelfs mensen aan onze deur gehad die interesse hadden.

Als er in onze kennissenkring nog iemand problemen heeft met vocht zullen we het niet nalaten om jullie aan te bevelen! „

Onze vochtbestrijding op maat van jouw woning

Wanneer je te maken hebt met vochtproblemen in je woning, laat je best zo snel mogelijk een expert in vochtbestrijding langskomen om het probleem te behandelen. Vochtproblemen kunnen namelijk verschillende vormen aannemen zoals opstijgend vocht, een natte kelder of schimmels en condens. Het is dus belangrijk om eerst een grondige en correcte diagnose te laten stellen zodat de juiste vochtbestrijding kan worden toegepast om de vochtproblemen op te lossen. 

Wacht dus niet te lang met het behandelen van vochtproblemen want hoe langer je wacht met vochtbestrijding, hoe moeilijker het wordt om een oplossing te vinden. Gelukkig beschikken wij bij Aqua Protect over een professioneel en ervaren team, dat samen met jou op zoek gaat naar de gepaste oplossing om het vocht in je woning in Antwerpen te bestrijden.   

Prijzen voor vochtbestrijding

Wat kost vochtbestrijding in Antwerpen nu eigenlijk? Dat is uiteraard afhankelijk van het vochtprobleem en de gekozen bestrijdingsmethode die gebruikt wordt om het probleem in je woning op te lossen. Helaas heb je hier niet altijd zelf over te beslissen. Bij vochtproblemen, laat je deze best zo snel mogelijk behandelen door een erkend vakman. Die helpt je niet alleen met de bestrijding maar ook met het zoeken naar de oorzaak achter het vochtprobleem.

Voor de prijs bepaald kan worden, moet je dus eerst weten met welk probleem je te maken hebt. De uiteindelijke prijs die je betaalt, zal dus afhangen van de vochtbestrijdingsmethode die wordt toegepast.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van murenVanaf €100 per lopende meter
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteemVanaf €1600

 

De prijzen in de tabel zijn minimumprijzen. Wil je meer te weten komen over de kosten van vochtbestrijding voor jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte vochtbestrijding aan en ontvang jouw prijs op maat.

Wat is opstijgend vocht?

Een van de meest voorkomende vochtproblemen is opstijgend vocht. Het komt vaak voor bij oudere woningen of woningen die problemen hebben met hun waterkering, wat ervoor zorgt dat grondwater in de muren wordt opgenomen. 

Bakstenen kan je vergelijken met een spons. Ze hebben een bepaalde zuigkracht en nemen zo water op. Bij opstijgend vocht wordt grondwater naar boven gezogen waardoor de muren van de woning vochtig worden. Dat kan gebeuren door het vocht doorlatend karakter van je binnen- of buitenmuur. Maar wat zijn de gevolgen van dit vochtprobleem? Wel, opstijgend vocht kan zorgen voor vochtplekken, natte muren, schimmel, opkrullend behangpapier en loskomende plinten.

Opstijgend vocht Antwerpen

Opstijgend vocht bestrijden

Een vaak gebruikte methode om opstijgend vocht te bestrijden, is je muren injecteren met een vochtwerende gel of vloeistof die uitzet in het metselwerk en zo voorkomt dat opstijgend vocht je huis kan binnendringen. Aqua Protect ontwikkelde zo'n vochtwerende gel genaamd Aqua Crème®.

Voor opstijgend vocht zijn wij op vandaag het enige erkend aannemingsbedrijf in de vochtbestrijding die op alle vlakken kwalificaties kan voorleggen. 

Opstijgend vocht bestrijden Antwerpen

Wat kost de bestrijding van opstijgend vocht?

Het injecteren van de muren is dus een goede manier om vochtproblemen door opstijgend vocht te bestrijden. Als je voor deze methode kiest, kan je ervan uitgaan dat je minimum €100 per lopende meter zal betalen voor deze duurzame oplossing.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van muren Vanaf €100 per lopende meter

Last van een natte kelder?

Grondwater zorgt voor een constante druk op keldermuren en -vloeren. Wanneer de muren of vloeren van je woning niet bestand zijn tegen deze druk, kan dat leiden tot vochtproblemen in de kelder. Gevolgen van een natte kelder zijn: natte muren, een klamme keldervloer, plassen water, waterinsijpeling of -infiltratie, een muffe geur of scheurtjes in de muren. Ga dus zo snel mogelijk op zoek naar een oplossing, want een natte of vochtige kelder kan gevolgen hebben voor de rest van je woning.

Natte kelder Antwerpen

Een natte kelder bestrijden door kelderdichting

Een oplossing voor dit vochtprobleem is kelderdichting, wat ervoor zorgt dat de stabiliteit van je woning niet in gevaar komt. Een natte kelder bestrijden door kelderdichting kan via bekuiping of via drainage. Bij bekuiping worden de muren van je kelder waterdicht gecementeerd en bij drainage wordt het water in de kelder afgevoerd.

Bij vochtproblemen in je kelder raden we je aan om beroep te doen op een erkend vakman. De behandeling varieert naargelang de ernst, type en graad van infiltratie en daarom bieden wij een waterdichte vochtbestrijding op maat van je woning in Antwerpen. 

Kelderdichting Antwerpen

Wat kost het bestrijden van een natte kelder?

Als je je natte kelder bestrijdt met bekuiping, dan doe je dat vanaf €300 per m². Indien je last hebt van water op je keldervloer of -muren, kan je dit vochtprobleem ook oplossen door vloer-, wand- of randdrainage. Hiervoor betaal je een prijs vanaf €170. Uiteraard is elk vochtprobleem anders en moet er voor elk probleem een oplossing op maat aangeboden worden. 
 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²

Last van condens en schimmel in je woning?

Een te hoge luchtvochtigheid in je woning kan leiden tot schimmels en condens. Condensatievocht ontstaat door bijvoorbeeld te koken en te wassen. Wanneer er in ruimtes zoals badkamers en keukens te weinig mogelijkheid is tot ventilatie, heb je kans op vochtproblemen. 

Condensatie veroorzaakt een muffe geur en schimmels op de muren of nabij ramen. Deze schimmels kunnen schadelijk zijn voor zowel je woning als je gezondheid. Dit vochtprobleem kan er ook voor zorgen dat verf en pleisterwerk loskomt en je behang niet meer blijft plakken. Schimmels en condens mogen dus zeker niet genegeerd worden. 

Schimmel en condensatie Antwerpen

Condensatievocht en schimmels bestrijden

Dankzij energievriendelijke oplossingen, zoals recuperatie van warme lucht, krijg je opnieuw gezonde lucht in je huis. Ventilatie zorgt er namelijk voor dat frisse lucht wordt binnengelaten, en verzadigde lucht de woning verlaat. Hierdoor kunnen de muren drogen en de schimmels verwijderd worden.

Condensatie en schimmels bestrijden Antwerpen

Hoeveel kost het om condens en schimmels te bestrijden?

Om van condens en schimmels af te geraken heb je dus een ventilatiesysteem nodig. De prijs die je hiervoor betaalt, hangt af van het systeem. Je hebt al ventilatiesystemen vanaf €1600

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteem Vanaf €1600

Besparen op vochtbestrijding

Wie vochtproblemen heeft in zijn huis, laat best zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren. Er bestaan gelukkig manieren om te besparen op vochtbestrijding. Besparen op de kosten voor vochtbestrijding kan bijvoorbeeld door de overkoepelende renovatiepremie aan te vragen. Die kan je aanvragen voor renovatiewerken, zoals vochtbestrijdingswerken. Met deze premie wordt 20% of 30% procent van de goedgekeurde facturen terugbetaald, afhankelijk van je inkomen. Dit kan als je een minimum factuurbedrag van €2500 excl. btw kan voorleggen. 

Last van vochtproblemen in je woning? Schakel een vochtspecialist in! Vraag hier gratis een offerte vochtbestrijding aan. 

Onze vochtbestrijding in jouw stad

Wil je weten hoe we onze vochtbestrijding aanpakken? Ontdek onze aanpak in jouw stad en omstreken!

Merksem
Mechelen
Herentals
Turnhout
Aartselaar
Aanpak vochtbestrijding in uw buurt

Last van vocht in Antwerpen?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een expert in vochtbestrijding langskomen bij jou in Antwerpen

Vochtbestrijding Antwerpen