Vochtbestrijding in Brugge

1 op 8 Bruggelingen leeft in een te vochtig huis en dat kan gevolgen hebben voor je gezondheid, de waarde van jouw woning én het budget.

Vochtproblemen kunnen groter zijn dan je denkt, en moeten dus zo snel mogelijk aangepakt worden.

Professionele vochtbestrijding in je woning te Brugge is dé oplossing tegen opstijgend vocht, een vochtige kelder of schimmels en condens

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/3

Bezorg me ook informatie over:

Stap 2/3

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 3/3

belfry 2611573 1920

Onze referenties in Brugge

Als West-Vlaams expert in vochtbestrijding, kunnen we na meer dan 15 jaar ervaring de grootste lijst van tevreden klanten voorleggen.

Dus ook in Brugge en omstreken.

brugge

Aqua Protect, erkend expert in vochtbestrijding in regio Brugge

Aqua Protect, met hoofdzetel nabij Brugge, heeft dankzij de 15 jaar ervaring en 5000 werven per jaar een waterdichte expertise opgebouwd in vochtbestrijding. Ook zijn we gekend voor de vochtbestrijding bij jou in de buurt in Brugge.

Onze regionaal expert in vochtbestrijding komt graag bij je langs voor een deskundige en vrijblijvende grondige diagnose. Afhankelijk van het schadebeeld wordt bekeken welke vochtbestrijding zal voorgesteld worden. 

onze mensen of uitvoering

Getuigenis vochtbestrijding in Brugge

Familie Balint-Deboot

Vochtbestrijding in Brugge

“Geachte,
Betreft: injecteren van muren bij familie Balint-Deboot

Zopas zijn de werken uitgevoerd door jullie firma. In naam van mijn vrouw. en mezelf wil ik jullie firma in vochtbestrijding van harte danken en feliciteren voor het geleverde werk.
Met de nodige zorg en kennis werden de werken uitgevoerd. Vanaf het eerste contact met de expert in vochtbestrijding tot de afspraak voor de start van de werken en het uitvoeren van de werken zelf verdienen jullie team onze grote waardering. We zullen alvast jullie ten zeerste aanprijzen aan mensen die dezelfde problemen hebben in huis zoals wij gehad hebben. Indien mogelijk graag onze felicitaties overmaken aan de betrokken personen en vooral de werkman die de vochtbestrijding heeft uitgevoerd. Want ik denkt dat het altijd deugd doet af en toe een complimentje te krijgen.

Hartelijk dank en veel succes”

Onze vochtbestrijding op maat van jouw woning te Brugge

Vochtproblemen in je woning in Brugge? Laat dan zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren, want elke vorm vereist namelijk een andere behandeling. Vochtproblemen kunnen diverse vormen aannemen zoals opstijgend vocht, een natte kelder of schimmels en condens. Het is belangrijk om eerst een grondige en correcte diagnose te stellen zodat de juiste vochtbestrijding kan worden toegepast om de vochtproblemen op te lossen. 

Laat je vochtproblemen dus zo snel mogelijk behandelen want hoe langer je wacht met vochtbestrijding, hoe moeilijker het wordt om het probleem op te lossen. Gelukkig beschikken wij bij Aqua Protect over een ervaren team, dat samen met jou op zoek gaat naar de gepaste oplossing om het vocht in je woning in Brugge te bestrijden.

Prijzen voor vochtbestrijding

Wat kost vochtbestrijding in Brugge nu eigenlijk? Dat is uiteraard afhankelijk van het vochtprobleem en de gekozen methode die gebruikt wordt om het probleem in je woning op te lossen. Helaas heb je hier niet altijd zelf over te beslissen. Wanneer je last hebt van vochtproblemen, laat je deze best zo snel mogelijk behandelen door een erkend vakman. Die helpt je niet alleen met de bestrijding maar ook met het zoeken naar de oorzaak achter het vochtprobleem.

Voor de prijs bepaald kan worden, moet je dus eerst weten met welk probleem je te maken hebt. De uiteindelijke prijs die je betaalt, zal dus afhangen van de vochtbestrijdingsmethode die wordt toegepast.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van murenVanaf €100 per lopende meter
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteemVanaf €1600

 

De prijzen in de tabel zijn minimumprijzen. Wil je meer te weten komen over de kosten van vochtbestrijding voor jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte vochtbestrijding aan en ontvang jouw prijs op maat.

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vocht is een van de meest voorkomende vochtproblemen. Het komt vaak voor bij oudere woningen of woningen die problemen hebben met hun waterkering wat ervoor zorgt dat grondwater wordt opgenomen in de muren. 

Bakstenen hebben, net zoals een spons, een bepaalde zuigkracht en nemen zo water op. Bij opstijgend of optrekkend vocht wordt grondwater naar boven gezogen waardoor de muren vochtig worden. Dat kan gebeuren door het vocht doorlatend karakter van je binnen- of buitenmuur. Wanneer je te maken hebt met opstijgend vocht krijg je vochtplekken, schimmel, natte muren, gaat je behangpapier opkrullen, komen je plinten los,…

Opstijgend vocht Brugge

Opstijgend vocht bestrijden

Een vaak gebruikte methode om opstijgend vocht te bestrijden, is het injecteren van muren. Er worden dan gaatjes geboord over de lengte van de binnen- of  buitenmuur, en deze worden gevuld met een vochtwerende gel of vloeistof. Het product zal uitzetten in het metselwerk en bakstenen en zo voorkomen dat opstijgend vocht je huis in Brugge binnendringt. We ontwikkelden daarom de Aqua Crème®

Voor opstijgend vocht zijn wij op vandaag het enige erkend aannemingsbedrijf in de vochtbestrijding dat op alle vlakken kwalificaties kan voorleggen.

Opstijgend vocht bestrijding Brugge

Wat kost de bestrijding van opstijgend vocht?

Het injecteren van de muren is dus een goede manier om vochtproblemen door opstijgend vocht te bestrijden. Als je voor deze methode kiest, kan je ervan uitgaan dat je minimum €100 per lopende meter zal betalen voor deze duurzame oplossing.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van muren Vanaf €100 per lopende meter

Last van een natte kelder in Brugge?

Grondwater zorgt voor een constante druk op keldermuren en -vloeren. Indien de muren of vloeren niet bestand zijn tegen deze druk, kan dit ervoor zorgen dat een vochtprobleem in de kelder ontstaat. Gevolgen hiervan zijn plassen water, waterinsijpeling of -infiltratie, scheurtjes in de muren, een muffe geur, natte muren of een klamme keldervloer. Ga dus zo snel mogelijk op zoek naar een oplossing, want een natte kelder kan gevolgen hebben voor de rest van je woning.

Natte kelder Brugge

Een natte kelder bestrijden door kelderdichting

Een natte kelder wordt vaak bestreden door kelderdichting, want dat zorgt ervoor dat de stabiliteit van je woning niet in gevaar komt. Kelderdichting kan via bekuiping of via vloer-, wand- en randdrainage. Bij bekuiping worden de keldermuren waterdicht gecementeerd en bij drainage wordt het water in de kelder afgevoerd naar de riolering.

We raden je aan om bij vochtproblemen in je kelder beroep te doen op een erkend vakman die met kelderdichting het probleem kan bestrijden. De behandeling varieert naargelang de ernst, type en graad van infiltratie en daarom bieden wij een waterdichte vochtbestrijding op maat van je woning. 

Kelderdichting bestrijding Brugge

Wat kost het bestrijden van een natte kelder?

Als je kiest voor kelderdichting via bekuiping, dan doe je dat vanaf €300 per m². Indien je last hebt van water op je keldervloer of -muren, kan je dit vochtprobleem ook oplossen door vloer-, wand- of randdrainage. Hiervoor betaal je een prijs vanaf €170. Uiteraard is elk vochtprobleem anders en moet er een oplossing op maat aangeboden worden. 
 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²

Last van een condens en schimmel in je woning?

Een te hoge luchtvochtigheid in je woning kan leiden tot schimmels en condens. Natte muren of binnenskamersvochtigheid komt door bijvoorbeeld te koken en te wassen. Wanneer er in ruimtes zoals de badkamer en keuken te weinig mogelijkheid is tot ventilatie, heb je kans dat er vochtproblemen ontstaan.

Condensatie kan leiden tot schimmels op de muren of nabij ramen. Deze zijn misschien niet altijd zichtbaar maar kunnen toch schadelijk zijn voor zowel je woning als je gezondheid. Schimmels en condens kunnen er ook voor zorgen dat je behang niet meer blijft plakken, dat verf en pleisterwerk loskomt en dat een muffe geur ontstaat in je woning. Het is een probleem dat we dus zeker niet mogen negeren. 

Condensatie en schimmel Brugge

Condensatievocht en schimmels bestrijden

Dankzij energievriendelijke oplossingen, zoals recuperatie van warme lucht of ventilatie, krijg je opnieuw gezonde lucht in je huis. Dé oplossing is dus een ventilatiesysteem laten installeren want ventilatie laat lucht binnen in je woning en zorgt ervoor dat verzadigde lucht je woning verlaat. Hierdoor kunnen de muren weer uitdrogen en de schimmels verwijderd worden. De luchtkwaliteit in huis is dus belangrijk om schimmels en condensatievocht te vermijden en daarom is ventilatie verplicht in nieuwbouwwoningen. 

Condensatie bestrijding Brugge

Hoeveel kost het om condens en schimmels te bestrijden?

Om van condens en schimmels af te geraken heb je dus een ventilatiesysteem nodig. De prijs die je hiervoor betaalt, hangt af van het systeem. Je hebt al een ventilatiesysteem vanaf €1600

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteem Vanaf €1600

 

Besparen op vochtbestrijding in Brugge

Wie met vochtproblemen kampt, laat best zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren. Gelukkig bestaan er enkele manieren waarmee je kan besparen op de totaalprijs. Besparen op de kosten voor vochtbestrijding in Brugge kan door de overkoepelende renovatiepremie aan te vragen. Die kan je aanvragen voor renovatiewerken, zoals vochtbestrijdingswerken. Met deze premie wordt 20% of 30% procent van de goedgekeurde facturen terugbetaald, afhankelijk van je inkomen. Dit kan als je een minimum factuurbedrag van €2500 excl. btw kan voorleggen. 

Last van vochtproblemen in je woning in Brugge? Schakel een vochtspecialist in! Vraag hier gratis een offerte vochtbestrijding aan. 

Last van vocht in Brugge?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een expert in vochtbestrijding langskomen bij jou in Brugge

Aqua Protect: Oplossen van vochtproblemen in brugge door vochtbestrijding