Vochtbestrijding in Brussel

Veel Brusselaars hebben te kampen met vocht in hun woning. Dat kan heel wat schade aanrichten en gevolgen hebben voor je gezondheid, de waarde van je woning én je portefeuille.

Vochtproblemen worden vaak geminimaliseerd, en daarom moet je op tijd in actie schieten met de bestrijding ervan. Onze expertise van vochtbestrijding in je woning in Brussel is de beste oplossing tegen opstijgend vocht, een natte  kelder of schimmels en condens.

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

vochtbestrijding Brussel

Onze referenties in regio Brussel

Als expert in vochtbestrijding, kunnen we met veel trots na bijna 15 jaar ervaring de grootste lijst van tevreden klanten voorleggen.
Dus ook bij jou in Brussel.

Vochtbestrijding Brussel

Aqua Protect, erkend expert in vochtbestrijding in Brussel

Dankzij de 15 jaar ervaring en 5000 werven per jaar heeft Aqua Protect een waterdichte expertise opgebouwd in vochtbestrijding. We zijn ook gespecialiseerd in het bestrijden van alle soorten vocht voor jouw woning in regio Brussel.  

Onze expert in jouw regio komt met veel plezier bij je langs voor een deskundige en vrijblijvende grondige diagnose. Afhankelijk van het schadebeeld, wordt een voorstel op maat aangeboden om samen de beste oplossing voor jouw vochtprobleem te vinden.

Vochtbestrijding Brussel

Getuigenis vochtbestrijding in Brussel

Mevrouw Ackermans

Vochtbestrijding in Brussel

“Het werk werd vandaag uitgevoerd. Ik ben jullie werkmannen dankbaar voor hun vriendelijkheid, het respect, de snelheid en de professionaliteit. Ik zal niet nalaten, indien nodig, uw bedrijf aan te bevelen.„

Onze vochtbestrijding op maat van jouw woning in Brussel

Vocht is ook aanwezig in huizen in Brussel. Er dient steeds zo snel mogelijk een vochtcontrole worden uitgevoerd, omdat elke vorm van vochtproblemen een ​​andere behandeling vereist. Er zijn allerlei vochtproblemen, zoals opstijgend vocht, een natte kelder of schimmel en condensatie.

Het is belangrijk om eerst een nauwkeurige en correcte diagnose te stellen, zodat er adequate vochtigheidsregelingen kunnen worden toegepast om vochtproblemen aan te pakken. Hoe langer je wacht met het behandelen van jouw vochtproblemen, hoe moeilijker het zal zijn om het probleem op te lossen. Start daarom zo snel mogelijk een vochtcontrole.

Bij Aqua Protect hebben we een ervaren team dat samen met jou op zoek gaat naar de juiste oplossing om vocht tegen te gaan voor uw woning in Brussel.

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vocht is een vaak voorkomend vochtproblemen. Het komt regelmatig voor bij oudere woningen of woningen die problemen hebben met hun waterkering. Hierdoor kan grondwater in de wanden worden opgenomen. Bakstenen hebben een bepaalde zuigkracht en nemen dus water op. Ze zijn dus vergelijkbaar met een spons. 

Bij het opstijgen van vocht, wordt grondwater naar boven gezogen, waardoor de wanden vochtig worden. Dit kan gebeuren door de vochtdoorlatende aard van jouw binnen- of buitenmuur. Kenmerken van dit vochtprobleem zijn schimmel, natte muren en vochtige plekken. Opstijgend vocht kan er ook voor zorgen dat je behang opkrult en de plinten loslaten.

Opstijgend vocht Brussel

Opstijgend vocht bestrijden

Om opstijgend vocht te bestrijden, gebruikt men vaak als methode het injecteren van je muren met een vochtwerend product. Deze gel of vloeistof zet uit in het metselwerk en zo voorkomt het dat opstijgend vocht je huis kan binnendringen. Hierdoor werd de Aqua Crème® ontwikkeld door Aqua Protect.

Voor opstijgend vocht zijn wij op vandaag het enige erkend expert van vochtbestrijding dat op alle vlakken kwalificaties kan voorleggen. 

aquagel 1570030648

Hoeveel kost het bestrijden van opstijgend vocht?

De injectie van muren met onze Aqua Crème®, is een goeie bestrijdingsmethode voor opstijgend vocht. Door deze methode te kiezen, kan je ervan uitgaan dat je minimum €100 per lopende meter zal betalen voor deze duurzame oplossing.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van muren Vanaf €100 per lopende meter

Last van een natte kelder?

Indien jouw muren niet bestand zijn tegen de constante druk van grondwater op keldermuren en -vloeren, kan dit ervoor zorgen dat een vochtprobleem in de kelder ontstaat.

De ruimte wordt onbruikbaar en kan tal van andere gevolgen hebben zoals plassen water, scheuren in de muren, een muffe geur, waterinsijpeling of -infiltratie, natte muren, een klamme keldervloer,

Dit vochtprobleem kan ook problemen veroorzaken voor de rest van je woning. Je gaat dus best zo snel mogelijk op zoek naar een oplossing voordat het vocht zicht naar boven toe gaat verspreiden.

Natte kelder Brussel

Kelderdichting als oplossing voor jouw natte kelder

Een natte kelder wordt vaak vochtvrij gemaakt door kelderdichtingen, want dat zorgt ervoor dat de stabiliteit van je woning niet in gevaar komt. Kelderdichting kan via bekuiping of via drainage worden uitgevoerd. Bij bekuiping worden de keldermuren waterdicht gecementeerd, bij drainage wordt het water in de kelder afgevoerd.

Het is belangrijk om ook bij dit vochtproblemen beroep te doen op een expert die op zoek kan gaan naar de oorzaak van het probleem. De behandeling varieert naargelang de ernst, type en graad van infiltratie en daarom biedt Aqua Protect een waterdichte vochtbestrijding op maat van je woning in Brussel.

Aqua Protect - kelderdichting

Wat is de kostprijs voor de behandeling van een natte kelder?

Bij kelderdichting via bekuiping kan dit vanaf €300 per m². Indien je last hebt van vocht op je keldervloer of -muren, kan je dit vochtprobleem ook oplossen met behulp van vloer-, wand- of randdrainage. Voor deze behandeling start de kostprijs vanaf €170. Uiteraard is elk vochtprobleem anders en moet er voor elk probleem een oplossing op maat aangeboden worden. De diagnose vooraf is hiervoor van groot belang. 
 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²

Heb je te maken met condens en schimmel in je woning?

Een te hoge luchtvochtigheid in je woning kan leiden tot schimmels en condens. Dat komt vaak door het dagdagelijkse huishouden waarbij vocht vrij komt zoals het wassen en koken. Wanneer er in plaatsen zoals de badkamer of keuken te weinig ruimte is om het vocht te ventileren, kunnen vochtproblemen ontstaan.

Kenmerken van condensatie zijn een muffe geur en schimmels op de muren of nabij ramen. Deze schimmels zijn niet altijd zichtbaar, maar zijn erg schadelijk voor je woning en je gezondheid. Dit vochtprobleem kan er ook voor zorgen dat verf, pleisterwerk en behang loskomen. Maar ook werkt dit op jouw gezondheid en kan dit zorgen voor allergische reacties, chronische verkoudheid, etc. Het is dus een probleem dat je zeker niet mag of kan negeren.

Schimmel en condensatie Brussel

Condensatie en schimmels tegengaan

Je kan schimmel en condens met verschillende ventilatiesystemen bestrijden. Met recuperatie van warme lucht, kies je voor een energievriendelijke oplossing.

Met een decentraal systeem krijg je opnieuw gezonde lucht in je woning. Dankzij ventilatie laat je koude lucht binnen en wordt je verzadigde lucht uit je woning gehaald. Zo kunnen de muren weer uitdrogen en de schimmels verwijderd worden. De luchtkwaliteit in huis is dus belangrijk om schimmels en condens te vermijden en daarom is ventilatie verplicht in nieuwbouwwoningen. 

Condensatie en schimmels tegengaan Brussel

Hoeveel kost het om condens en schimmels tegen te gaan?

Om condens en schimmel tegen te gaan heb je dus een ventilatiesysteem nodig. De prijs die je hiervoor betaalt, hangt af van het systeem. Er zijn al ventilatiesystemen beschikbaar vanaf €1600. Bij Aqua Protect bieden wij verschillende ventilatiesystemen aan op basis van het probleem en jouw behoefte aan ventilatie. Zo hebben wij b-systemen, c-systemen, d-systemen op maat.

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteem Vanaf €1600

Prijzen voor vochtbestrijding

Wat zijn de werkelijke kosten van vochtbestrijding in Brussel? De kosten zijn natuurlijk afhankelijk van het vochtigheidsprobleem en de methode voor vochtigheidscontrole die wordt gebruikt om het probleem thuis op te lossen. Helaas heb je hier niet altijd een keuze in.

Het vochtprobleem kan het beste zo snel mogelijk worden aangepakt door een erkende professional. Dit helpt je niet alleen om het te overwinnen, maar ook om de oorzaak van het vochtprobleem te vinden. Daarom moet je, voordat je de exacte prijs bepaalt, eerst het probleem kennen dat moet worden opgelost. Daarom hangt de uiteindelijke prijs die je betaalt af van de oplossing voor het vochtprobleem.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van murenVanaf €100 per lopende meter
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteemVanaf €1600

 

De prijzen in bovenstaande tabel zijn minimumprijzen. Wens je meer te weten komen over de kosten van vochtbestrijding voor jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte vochtbestrijding aan en ontvang een diagnose en prijs op maat.

Premies vochtbestrijding

Wanneer er vochtproblemen zijn in de woning, laat je best zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren. Er bestaan gelukkig manieren om jouw investering haalbaar te maken. Je kan bijvoorbeeld de overkoepelende renovatiepremie aanvragen om te besparen op vochtbestrijding. Die kan je aanvragen voor renovatiewerken, zoals vochtbestrijdingswerken. Met deze premie wordt 20% of 30% procent van de goedgekeurde facturen terugbetaald, afhankelijk van je inkomen. Dit kan als je een minimum factuurbedrag van €2500 excl. btw kan voorleggen. 

Last van vochtproblemen in je woning? Schakel onze vochtspecialist in! Vraag hier een gratis diagnose en een offerte vochtbestrijding aan. 

Premies vochtbestrijding - Aqua Protect

Last van vocht in huis?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een expert in vochtbestrijding langskomen bij jou in Brussel

Vochtbestrijding Vlaams-Brabant