Vochtbestrijding in Genk

Ook in Genk komen vochtproblemen vaak voor, en dat kan gevolgen hebben voor zowel de structuur en waarde van je huis als je gezondheid. Vochtproblemen zijn vaak groter dan je denkt, gelukkig bestaan er verschillende methodes waarmee deze problemen opgelost kunnen worden. Professionele vochtbestrijding in je woning is dé oplossing tegen opstijgend vocht, een vochtige kelder of schimmels en condens.

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/3

Bezorg me ook informatie over:

Stap 2/3

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 3/3

Vochtbestrijding Genk

Onze referenties in Genk

Als expert in vochtbestrijding, kunnen we na meer dan 15 jaar ervaring de grootste lijst van tevreden klanten voorleggen.

Ook in Genk en omstreken.

Vochtbestrijding Genk

Aqua Protect, erkend expert in vochtbestrijding in regio Genk

Aqua Protect heeft dankzij de 15 jaar ervaring en 5000 werven per jaar een waterdichte expertise opgebouwd in het bestrijden van vocht. Ook zijn we gekend voor de vochtbestrijding in Genk.

Onze regionaal expert in vochtbestrijding komt met veel plezier bij je langs voor een deskundige en vrijblijvende grondige diagnose. Afhankelijk van het schadebeeld wordt bekeken welke vochtbestrijding zal voorgesteld worden. 

Vochtbestrijding Genk

Getuigenis vochtbestrijding in Genk

Mevrouw Weetjes

Vochtbestrijding in Genk

“Ze zijn de werken komen uitvoeren, ik kreeg een afgewerkte droge muur terug! Nu, slechts 2 maanden later is de muur volledig droog en heb ik een perfect afgewerkte muur. Ik kan Aqua Protect aan iedereen aanbevelen! „

Onze vochtbestrijding op maat van jouw woning

Wanneer je last hebt van vochtproblemen in je woning, laat je best zo vlug mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren, want elk vochtprobleem vereist een andere behandeling. Vochtproblemen kunnen namelijk diverse vormen aannemen zoals opstijgend vocht, een natte kelder of schimmels en condens. Het is dus belangrijk om eerst een grondige en correcte diagnose te stellen zodat het vochtprobleem op de juiste manier kan bestreden worden.

Laat je vochtproblemen dus zo snel mogelijk behandelen want hoe langer je wacht, hoe lastiger vochtbestrijding wordt. Gelukkig beschikken wij bij Aqua Protect over een ervaren team, dat jou helpt zoeken naar de gepaste oplossing om het vocht in je woning te bestrijden.  

Prijzen voor vochtbestrijding

Wat kost vochtbestrijding in Genk nu eigenlijk? Dat is uiteraard afhankelijk van het vochtprobleem en de gekozen methode die gebruikt wordt om het probleem in je woning op te lossen. Helaas heb je hier niet altijd zelf over te beslissen. Wanneer je last hebt van vochtproblemen, laat je deze best zo snel mogelijk behandelen door een erkend vakman. Die helpt je niet alleen met de bestrijding maar ook met het zoeken naar de oorzaak achter het vochtprobleem.

Voor de prijs bepaald kan worden, moet je dus eerst weten met welk probleem je te maken hebt. De uiteindelijke prijs die je betaalt, zal dus afhangen van de vochtbestrijdingsmethode die wordt toegepast.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van murenVanaf €100 per lopende meter
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteemVanaf €1600

 

De prijzen in de tabel zijn minimumprijzen. Wil je meer te weten komen over de kosten van vochtbestrijding voor jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte vochtbestrijding aan en ontvang jouw prijs op maat.

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vocht is een van de meest voorkomende vochtproblemen. Het komt vaak voor bij oudere woningen of woningen die problemen hebben met hun waterkering wat ervoor zorgt dat grondwater wordt opgenomen in de muren. 

Bakstenen hebben, net zoals een spons, een bepaalde zuigkracht en nemen zo water op. Bij opstijgend of optrekkend vocht wordt grondwater naar boven gezogen waardoor de muren vochtig worden. Dat kan gebeuren door het vocht doorlatend karakter van je binnen- of buitenmuur. Wanneer je te maken hebt met opstijgend vocht krijg je vochtplekken, schimmel, natte muren, gaat je behangpapier opkrullen, komen je plinten los,…

Opstijgend vocht Genk

Opstijgend vocht bestrijden

Een methode die vaak gebruikt wordt om opstijgend vocht te bestrijden, is je muren injecteren met een vochtwerend product. Het product zet dan uit in het metselwerk en voorkomt zo dat opstijgend vocht je huis nog kan binnendringen. Daarom ontwikkelden we de Aqua Crème®.

Voor opstijgend vocht zijn wij op vandaag het enige erkend aannemingsbedrijf in de vochtbestrijding dat op alle vlakken kwalificaties kan voorleggen.

Opstijgend vocht bestrijden Genk

Wat kost de bestrijding van opstijgend vocht?

Het injecteren van de muren is dus een goede manier om vochtproblemen door opstijgend vocht te bestrijden. Als je voor deze methode kiest, kan je ervan uitgaan dat je minimum €100 per lopende meter zal betalen voor deze duurzame oplossing.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van muren Vanaf €100 per lopende meter

Last van een natte kelder in Genk?

Grondwater zorgt voor een voortdurende druk op keldermuren en -vloeren. Indien de muren of vloeren niet bestand zijn tegen deze druk, kan dit ervoor zorgen dat een vochtprobleem in de kelder ontstaat. Gevolgen hiervan zijn plassen water, waterinsijpeling of -infiltratie, scheurtjes in de muren, een muffe geur, natte muren of een klamme keldervloer. Wacht dus niet te lang met het zoeken naar een oplossing, want een natte kelder kan gevolgen hebben voor de rest van je woning.

Natte kelder Genk

Een natte kelder bestrijden door kelderdichting

Een natte kelder wordt bestreden door kelderdichting, want dat zorgt ervoor dat de stabiliteit van je woning niet in gevaar komt. Kelderdichting kan via bekuiping of via vloer-, wand- en randdrainage. Bij bekuiping worden de keldermuren waterdicht gecementeerd en bij drainage wordt het water in de kelder afgevoerd naar de riolering.

We raden je aan om bij vochtproblemen in je kelder beroep te doen op een erkend vochtexpert die met kelderdichting het probleem kan bestrijden. De behandeling varieert naargelang de ernst, type en graad van infiltratie en daarom bieden wij een waterdichte vochtbestrijding op maat van je woning. 

Kelderdichting Genk

Wat kost het bestrijden van een natte kelder?

Als je kiest voor kelderdichting via bekuiping, dan doe je dat vanaf €300 per m². Indien je last hebt van water op je keldervloer of -muren, kan je dit vochtprobleem ook oplossen door vloer-, wand- of randdrainage. Hiervoor betaal je een prijs vanaf €170. Uiteraard is elk vochtprobleem anders en moet er een oplossing op maat aangeboden worden. 
 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²

Last van condens en schimmel in je woning?

Wanneer de luchtvochtigheid in je woning te hoog is kan dat leiden tot schimmels en condens. Natte muren of binnenskamersvochtigheid komt door bijvoorbeeld te koken en te wassen.Bij te weinig ventilatie in ruimtes zoals de badkamer en keuken, heb je kans dat er vochtproblemen ontstaan.

Condensatie kan leiden tot schimmels op nabije ramen of muren. Deze zijn misschien niet altijd zichtbaar maar kunnen toch schadelijk zijn voor zowel je woning als je gezondheid. Schimmels en condens kunnen er ook voor zorgen dat je behang niet meer blijft plakken, dat verf en pleisterwerk loskomt en dat een muffe geur ontstaat in je woning. Het is een probleem dat we dus zeker niet mogen negeren. 

Condensatie en schimmel Genk

Condensatievocht en schimmels bestrijden

Dankzij milieuvriendelijke oplossingen, zoals recuperatie van warme lucht of ventilatie, krijg je opnieuw gezonde en frisse lucht in je huis. Want door ventilatie laat je koude lucht binnen en verdwijnt de verzadigde lucht uit je woning. Hierdoor kunnen de muren weer uitdrogen en de schimmels verwijderd worden. De luchtkwaliteit in huis is dus belangrijk om schimmels en condensatievocht te vermijden en daarom is ventilatie verplicht in nieuwbouwwoningen. 

Condensatie en schimmels bestrijden Genk

Hoeveel kost het om condens en schimmels te bestrijden?

Om van condens en schimmels af te geraken heb je dus een ventilatiesysteem nodig. De prijs die je hiervoor betaalt, hangt af van het systeem. Je hebt al een ventilatiesysteem vanaf €1600

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteem Vanaf €1600

Besparen op vochtbestrijding

Wie met vochtproblemen kampt, laat best zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren. Gelukkig bestaan er enkele manieren waarmee je kan besparen op de totaalprijs. Besparen op de kosten voor vochtbestrijding kan door de overkoepelende renovatiepremie aan te vragen. Die kan je aanvragen voor renovatiewerken, zoals vochtbestrijdingswerken. Met deze premie wordt 20% of 30% procent van de goedgekeurde facturen terugbetaald, afhankelijk van je inkomen. Dit kan als je een minimum factuurbedrag van €2500 excl. btw kan voorleggen. 

Last van vochtproblemen in je woning? Schakel een vochtspecialist in! Vraag hier gratis een offerte vochtbestrijding aan. 

Last van vocht in Genk?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een expert in vochtbestrijding langskomen bij jou in Genk

Vochtbestrijding Genk