Vochtbestrijding in Hasselt

Vochtproblemen komen geregeld voor in Hasselt. Ze zijn vaak groter dan je denkt en kunnen enorme schade aanrichten. Daarom is het belangrijk om op tijd te starten met de bestrijding ervan. Professionele vochtbestrijding in je woning in Hasselt is de beste oplossing tegen vochtproblemen zoals opstijgend vocht, een vochtige kelder of schimmels en condens.

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

Vochtbestrijding Hasselt

Onze referenties in Hasselt

Als expert in vochtbestrijding, kunnen we na bijna 15 jaar ervaring de grootste lijst van tevreden klanten voorleggen.

Dus ook in Hasselt en omstreken

Vochtbestrijding Hasselt

Aqua Protect, erkend expert in vochtbestrijding in regio Hasselt

Aqua Protect heeft dankzij de 15 jaar ervaring en 5000 werven per jaar een waterdichte expertise opgebouwd in vochtbestrijding. We zijn ook gespecialiseerd in vochtbestrijding bij jou in de buurt in Hasselt. 

Onze regionaal expert in vochtbestrijding komt graag bij je langs voor een deskundige en vrijblijvende grondige diagnose. Afhankelijk van het schadebeeld wordt bekeken welke vochtbestrijding zal voorgesteld worden. 

Vochtbestrijding Hasselt

Getuigenis vochtbestrijding in Hasselt

Dhr. Walravens

Vochtbestrijding in de buurt van Hasselt (Herk-de-Stad)

“De plaatser van het ventilatietoestel: wat een stielman, alles zeer proper en snel afgewerkt, geen vuiltje bleef er achter, Bovendien een super sympathieke kerel, iemand dat elke patron wel in zijn bedrijf wil, je zag dat hij het na al die jaren nog heel graag doet! „

Onze vochtbestrijding op maat van jouw woning

Heel wat mensen in Hasselt hebben last van vochtproblemen. Als je hiermee te maken hebt, laat je best zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren. Er bestaan heel wat verschillende soorten vochtproblemen zoals opstijgend vocht, een natte kelder of schimmels en condens, en bij elke vorm wordt een andere behandeling toegepast. Het is dus belangrijk om eerst een grondige en correcte diagnose te stellen zodat de juiste vochtbestrijding kan worden gebruikt om het vochtprobleem op te lossen.

Ga dus zo snel mogelijk over tot actie en wacht niet te lang met het behandelen van de vochtproblemen in je woning. Bij Aqua Protect beschikken wij over een ervaren team dat jou daar met veel plezier mee helpt. Onze experts gaan samen met jou op zoek naar de gepaste oplossing om het vocht in je woning te bestrijden.

Prijzen voor vochtbestrijding

Wat kost vochtbestrijding in Hasselt nu eigenlijk? Dat is natuurlijk afhankelijk van het vochtprobleem en de gekozen bestrijdingsmethode die gebruikt wordt om het probleem in je woning op te lossen. Helaas heb je hier niet altijd zelf over te beslissen. Wanneer je last hebt van vochtproblemen, laat je deze best zo snel mogelijk behandelen door een erkend en professioneel vakman. Die helpt je niet alleen met de bestrijding maar zoekt ook de oorzaak achter het vochtprobleem.

Voor de prijs bepaald kan worden, moet je dus eerst weten met welk vochtprobleem je te maken hebt. De uiteindelijke prijs die je betaalt, zal dus afhangen van de vochtbestrijdingsmethode die wordt toegepast.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van murenVanaf €100 per lopende meter
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteemVanaf €1600

 

De prijzen in de tabel zijn minimumprijzen. Wil je meer te weten komen over de kosten van vochtbestrijding voor jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte vochtbestrijding aan en ontvang jouw prijs op maat.

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vocht is een probleem dat in heel wat woningen voorkomt. Vooral oude huizen en huizen die problemen hebben met hun waterkering krijgen hiermee te maken. Dat kan ervoor zorgen dat grondwater wordt opgenomen in de muren. 

Bakstenen zijn te vergelijken met een spons. Ze beschikken over een bepaalde zuigkracht waarmee ze water opnemen. Bij opstijgend vocht wordt grondwater naar boven gezogen waardoor de muren vochtig worden. Dat kan gebeuren door het vocht doorlatend karakter van je binnen- of buitenmuur. Dit vochtprobleem kan je herkennen aan schimmels, natte muren en vochtplekken. Opstijgend vocht kan er ook voor zorgen dat je behangpapier gaat opkrullen en de plinten loskomen.

Opstijgend vocht Hasselt

Opstijgend vocht bestrijden

Maar hoe los je dit probleem op? Opstijgend vocht bestrijden, wordt meestal gedaan door het injecteren van de muren met een vochtwerend product. Deze gel of vloeistof zet uit in het metselwerk en voorkomt zo dat opstijgend vocht je huis in Hasselt nog kan binnendringen. Daarom ontwikkelden we de Aqua Crème®.

Voor opstijgend vocht zijn wij op vandaag het enige erkend aannemingsbedrijf in de vochtbestrijding dat op alle vlakken kwalificaties kan voorleggen. 

Opstijgend vocht bestrijden Hasselt

Wat kost de bestrijding van opstijgend vocht?

Vochtproblemen door opstijgend vocht bestrijd je dus het best via het injecteren van muren. Als je voor deze methode kiest, kan je ervan uitgaan dat je minimum €100 per lopende meter zal betalen voor deze duurzame oplossing.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van muren Vanaf €100 per lopende meter

Last van een natte kelder in Hasselt?

Grondwater zorgt ervoor dat een constante druk wordt uitgeoefend op keldermuren en -vloeren. Indien de muren of vloeren hier niet tegen bestand zijn, kan het zijn dat vochtproblemen ontstaan waardoor je de ruimte niet meer kan gebruikten.

Een natte kelder kan heel wat gevolgen hebben zoals plassen water, scheuren in de muren, een muffe geur, waterinsijpeling of -infiltratie, natte muren, een klamme keldervloer, … Dit vochtprobleem kan ook problemen veroorzaken voor de rest van je woning. Je gaat dus best zo snel mogelijk op zoek naar een oplossing.

Natte kelder Hasselt

Een natte kelder bestrijden door kelderdichting

Een natte kelder wordt meestal bestreden door kelderdichtingen. Deze methode zorgt er ook voor dat de stabiliteit van je woning niet in gevaar komt. Kelderdichting kan via bekuiping of via drainage. Bij bekuiping worden de keldermuren waterdicht gecementeerd, bij drainage wordt het water in de kelder afgevoerd.

Vochtproblemen in je kelder los je best niet zelf op. Wij raden je aan om in dit geval beroep te doen op een expert die ervaring heeft met vochtproblemen. De behandeling varieert naargelang de ernst, type en graad van infiltratie en daarom biedt Aqua Protect een waterdichte vochtbestrijding op maat van je woning in Hasselt.

Kelderdichting Hasselt

Wat kost het bestrijden van een natte kelder?

Als je kiest voor kelderdichting via bekuiping, dan doe je dat vanaf €300 per m². Indien je last hebt van water op je keldervloer of -muren, kan je dit vochtprobleem ook anders oplossen door vloer-, wand- of randdrainage. Hiervoor betaal je een prijs vanaf €170. Uiteraard is elk vochtprobleem anders en moet er voor elk probleem een oplossing op maat aangeboden worden. 
 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²

Last van condens en schimmel in je woning?

Een te hoge luchtvochtigheid in je woning kan leiden tot schimmels en condens. Dat komt door bijvoorbeeld te koken en wassen. Wanneer er in plaatsen zoals de badkamer of keuken te weinig ruimte is tot ventilatie, kunnen vochtproblemen ontstaan.

Condensatie kan je herkennen aan een muffe geur en schimmels op de muren of nabij ramen. Deze schimmels zijn niet altijd zichtbaar, maar zijn schadelijk voor je woning en je gezondheid. Dit vochtprobleem kan er ook voor zorgen dat verf, pleisterwerk en behang loskomen. Het is dus een probleem dat je zeker niet mag negeren 

Condensatie en schimmel Hasselt

Condensatievocht en schimmels bestrijden

Recuperatie van warme lucht is een van de energievriendelijke oplossingen waarmee je schimmels en condens kan bestrijden. Hierdoor krijg je opnieuw gezonde, verse lucht in je woning want door ventilatie laat je koude lucht binnen en wordt je verzadigde lucht uit je woning gehaald. Zo kunnen de muren drogen en de schimmels verwijderd worden. De luchtkwaliteit in huis is dus belangrijk om schimmels en condens te vermijden en daarom is ventilatie verplicht in nieuwbouwwoningen. 

Condensatie en schimmels bestrijden Hasselt

Hoeveel kost het om condens en schimmels te bestrijden?

Om condens en schimmels effectief te bestrijden heb je dus een ventilatiesysteem nodig. De prijs die je hiervoor betaalt, hangt af van het gekozen systeem. Je hebt al een ventilatiesysteem vanaf €1600

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteem Vanaf €1600

Besparen op vochtbestrijding

Wie met vochtproblemen zit, laat best zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren. Gelukkig bestaan er enkele manieren waarmee je kan besparen op het prijskaartje. Besparen op de kosten voor vochtbestrijding kan je door de overkoepelende renovatiepremie aan te vragen. Die kan je aanvragen voor renovatiewerken, zoals vochtbestrijdingswerken. Met deze premie wordt 20% of 30% procent van de goedgekeurde facturen terugbetaald, afhankelijk van je inkomen. Dit kan als je een minimum factuurbedrag van €2500 excl. btw kan voorleggen. 

Last van vochtproblemen in je woning? Schakel een vochtspecialist in! Vraag hier gratis een offerte vochtbestrijding aan. 

Last van vocht in Hasselt?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een expert in vochtbestrijding langskomen bij jou in Hasselt

Vochtbestrijding Hasselt