Vochtbestrijding in Herentals

In heel wat woningen in België heeft men te maken met vochtproblemen. Ook in Herentals komen deze problemen voor en dat kan gevolgen hebben voor je gezondheid, de waarde van je woning én het budget.

Vochtproblemen moet je zo snel mogelijk aanpakken want ze kunnen groter zijn dan je denkt. Professionele vochtbestrijding in je woning in Herentals is dé oplossing tegen een vochtige kelder, opstijgend vocht of schimmels en condens.

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

Vochtbestrijding Herentals

Onze referenties in Herentals

Als expert in vochtbestrijding, kunnen we na meer dan 15 jaar ervaring de grootste lijst van tevreden klanten voorleggen.

Ontdek meer tevreden klanten in de buurt van Herentals

Vochtbestrijding Herentals

Aqua Protect, erkend expert in vochtbestrijding in regio Herentals

Aqua Protect heeft dankzij de 15 jaar ervaring en 5000 werven per jaar een waterdichte expertise opgebouwd in vochtbestrijding. Ook zijn we gekend voor de vochtbestrijding bij jou in de buurt in Herentals. 

Onze regionaal expert in vochtbestrijding komt met alle plezier bij je langs voor een deskundige en vrijblijvende grondige diagnose. Afhankelijk van het schadebeeld wordt bekeken welke vochtbestrijding zal voorgesteld worden. 

Vochtbestrijding Herentals

Getuigenis vochtbestrijding in Herentals

De heer Gysemans

Vochtbestrijding regio Herentals

“Aquality Protect kwam langs voor de behandeling van opstijgend vocht in mijn woning. Ik wou gewoon laten weten dat ik super tevreden ben over het geleverde werk! „

Onze vochtbestrijding op maat van jouw woning

Ook last van vocht in je woning in Herentals? Laat je probleem dan zo snel mogelijk behandelen. Vochtproblemen kunnen diverse vormen aannemen zoals opstijgend vocht, een natte kelder of schimmels en condens, en elke vorm vereist een andere behandeling. Daarom raden we je aan om eerst een grondige diagnose te laten stellen zodat de juiste vochtbestrijding kan worden toegepast. 

Laat je vochtproblemen dus zo snel mogelijk behandelen want hoe langer je wacht met vochtbestrijding, hoe moeilijker het wordt om het probleem op te lossen. Gelukkig hebben wij bij Aqua Protect een ervaren team vol experts, dat samen met jou op zoek gaat naar een oplossing om het vocht in je woning in Herentals te bestrijden. 

Prijzen voor vochtbestrijding

Wat kost vochtbestrijding in Herentals nu eigenlijk? Dat is uiteraard afhankelijk van het vochtprobleem en de bestrijdingsmethode die gebruikt wordt om het probleem in je woning op te lossen. Helaas heb je hier niet altijd zelf over te beslissen. Wanneer je last hebt van vochtproblemen, laat je deze best zo snel mogelijk behandelen door een professionele vakman. Die helpt je niet alleen met de bestrijding maar ook met het zoeken naar de oorzaak achter het vochtprobleem.

Voor de prijs bepaald kan worden, moet je dus eerst weten met welk probleem je te maken hebt. De uiteindelijke prijs die je betaalt, zal dus afhangen van de vochtbestrijdingsmethode die wordt toegepast.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van murenVanaf €100 per lopende meter
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteemVanaf €1600

 

De prijzen in de tabel zijn minimumprijzen. Wil je meer te weten komen over de kosten van vochtbestrijding voor jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte vochtbestrijding aan en ontvang jouw prijs op maat.

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vocht is het vochtprobleem dat het meeste voorkomt. Het duikt vooral op in oude woningen en woningen die problemen hebben met hun waterkering, wat ervoor zorgt dat grondwater wordt opgenomen in de muren. 

Net zoals een spons hebben bakstenen een bepaalde zuigkracht waarmee ze water opnemen. Bij opstijgend of optrekkend vocht wordt grondwater naar boven gezogen waardoor je vochtige muren krijgt. Dat kan gebeuren door het vocht doorlatend karakter van je binnen- of buitenmuur. Opstijgend vocht kan je herkennen aan vochtplekken, schimmels, natte muren, opkrullend behangpapier, loskomende plinten, …

Opstijgend vocht Herentals

Opstijgend vocht bestrijden

Een vaak gebruikte methode om dit probleem te bestrijden, is je muren injecteren met een vochtwerende gel of vloeistof. Daarom ontwikkelde Aqua Protect een vochtwerende gel genaamt Aqua Crème®. Het product zal uitzetten in het metselwerk en zo voorkomen dat opstijgend vocht je huis binnendringt.  

Voor opstijgend vocht of optrekkend vocht zijn wij op vandaag het enige erkend aannemingsbedrijf in de vochtbestrijding dat op alle vlakken kwalificaties kan voorleggen. 

Opstijgend vocht bestrijden Herentals

Wat kost de bestrijding van opstijgend vocht?

Om opstijgend vocht te bestrijden injecteer je het best je muren. Deze methode kost je minimum €100 per lopende meter zal betalen voor deze duurzame oplossing.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van muren Vanaf €100 per lopende meter

Last van een natte kelder?

Grondwater zorgt ervoor dat een constante druk wordt uitgeoefend op de vloer en muren van je kelder. Indien deze niet bestand zijn tegen de druk, kunnen vochtproblemen ontstaan. Dat kan leiden tot plassen water, scheuren in de muren, een muffe geur, een klamme keldervloer, natte muren, waterinsijpeling of -infiltratie… Ga dus snel op zoek naar een oplossing want een vochtige kelder kan ook gevolgen hebben voor de rest van je woning.

Natte kelder Herentals

Een natte kelder bestrijden door kelderdichting

Een natte kelder kan je bestrijden door kelderdichtingen. Deze methode wordt vaak toegepast omdat de stabiliteit van je woning hierdoor niet in gevaar komt. Kelderdichting kan via bekuiping of via drainage. Bij bekuiping worden de keldermuren waterdicht gecementeerd en bij drainage wordt het water in de kelder afgevoerd.

We raden je aan om bij vochtproblemen, zoals een natte kelder, beroep te doen op een expert die ervaring heeft met kelderdichting. De behandeling varieert naargelang de ernst, type en graad van infiltratie en daarom bieden wij een waterdichte vochtbestrijding op maat van jouw woning. 

Kelderdichting Herentals

Wat kost het bestrijden van een natte kelder?

Als je kiest voor kelderdichting via bekuiping, dan doe je dat vanaf €300 per m². Indien je last hebt van water op je keldervloer of -muren, kan je dit vochtprobleem ook oplossen door vloer-, wand- of randdrainage. Hiervoor betaal je vanaf €170. Natuurlijk is elk vochtprobleem anders en is er voor elke natte kelder een op maat gemaakte oplossing nodig. 
 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²

Last van condens en schimmel in je woning?

Een té hoge luchtvochtigheid in je woning kan schimmels en condens veroorzaken. Natte muren of binnenskamers vochtigheid ontstaat door bijvoorbeeld te koken en te wassen. Wanneer er in de keuken of badkamer te weinig mogelijkheid is tot ventilatie, heb je kans dat er vochtproblemen ontstaan

Condensatie kan leiden tot schimmels op de muren of aan de ramen. Ze zijn misschien niet altijd zichtbaar maar kunnen toch schadelijk zijn voor je huis en je gezondheid. Schimmels en condens zorgen er ook voor dat je behang niet meer blijft plakken, verf of pleisterwerk loskomt en dat een muffe geur ontstaat. Het is een probleem dat we dus zeker niet mogen negeren.

Schimmels en condens Herentals

Condensatievocht en schimmels bestrijden

Dankzij energievriendelijke oplossingen, zoals recuperatie van warme lucht, krijg je terug gezonde lucht in je huis. Want door de ruimte te ventileren, laat je koude lucht binnen en wordt je verzadigde lucht uit je woning verwijderd, waardoor de muren uitdrogen en de schimmels verwijderd kunnen worden. De luchtkwaliteit in huis is dus belangrijk om problemen zoals schimmels en condensatievocht te vermijden en daarom is ventilatie verplicht in nieuwbouwwoningen. 

Condensatie en schimmels bestrijden Herentals

Hoeveel kost het om condens en schimmels te bestrijden?

Een ventilatiesysteem is ideaal om schimmels en condensatie te bestrijden. De prijs die je hiervoor betaalt, hangt af van het systeem. Je kan al ventilatiesystemen krijgen vanaf €1600

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteem Vanaf €1600

Besparen op vochtbestrijding

Wie met vochtproblemen kampt, laat best zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren. Gelukkig bestaan er enkele manieren waarmee je kan besparen op de kost van vochtbestrijding. Je kan besparen op de vochtbestrijding door de overkoepelende renovatiepremie aan te vragen. Die kan je aanvragen voor renovatiewerken, zoals vochtbestrijdingswerken. Met deze premie wordt 20% tot 30% procent van de goedgekeurde facturen terugbetaald, afhankelijk van je inkomen. Dit kan als je een minimum factuurbedrag van €2500 excl. btw kan voorleggen. 

Last van vochtproblemen in je woning? Schakel een vochtspecialist in! Vraag hier gratis een offerte vochtbestrijding aan. 

Last van vocht in Herentals?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een expert in vochtbestrijding langskomen bij jou in Herentals

Vochtbestrijding Herentals